Kedves Barátunk!
2021. december 20.

Idei utolsó hírlevelünkben – többek között – a Babits-hagyaték újabb leveleinek publikálásáról, a 100 esztendővel ezelőtt született Gombocz Zoltán könyvtárosól és a színpad varázslójáról, Oláh Gusztávról is olvashat. 

Békés, boldog karácsonyt és áldott új esztendőt kívánunk minden olvasónknak! 

Ünnepek idején
HÍRADÁS 2021. december 24–2022. január 3.

Az idén utoljára december 23-án, az új esztendőben pedig először 2022. január 4-én, kedden várjuk önöket szokásos nyitvatartási rendünk szerint. Az ünnepek idejére ajánljuk online szolgáltatásainkat és közösségi felületeinket.  

További részletek

COPIA – újabb levelek Babits Mihály hagyatékából
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A jogörökösök hozzájárulásának köszönhetően Babits Mihály hagyatékából immár Dienes Pál, Valéria és Gedeon összesen mintegy hetven levele is elolvasható legújabb digitális szolgáltatásunkban, a COPIA című felületen.  

További részletek

Hamid Rezi Nafez Arefi, az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövetének látogatása az OSZK-ban
HÍR 2021. december 13.

2021. december 13-án hivatalos bemutatkozó látogatást tett könyvtárunkban Őexcellenciája Hamid Rezi Nafez Arefi, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete. A Budapestre akkreditált iráni nagykövetet Rózsa Dávid főigazgató és Gerencsér Judit általános főigazgató-helyettes fogadta.

További részletek

„A magyar könyvtárügy egyik legismertebb és legelismertebb reprezentánsa”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

100 éve született dr. Gombocz István (1921–1973) könyvtáros, az OSZK kiváló és megbecsült munkatársa, a hazai és nemzetközi könyvtáros élet neves képviselője. A nemzeti könyvtárban ma már aligha akadhat aktív munkatárs, aki emlékezne Gombocz munkásságára és személyiségére, így röviden visszatekintünk bő két évtizedes sokoldalú tevékenységére.

További részletek

A színpad varázslója
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A 65 éve elhunyt Oláh Gusztávot, az Operaház világhírű főrendezőjét, díszlet- és jelmeztervezőjét, a halála után megjelenő megemlékezések említik először a színpad varázslójaként. A művész születésének 120. évfordulóját (1901. augusztus 20.) is ebben az évben ünnepeltük.

További részletek

Filmbemutató az OSZK-ban
HÍR 2021. december 17.

Az OSZK dísztermében karácsony előtti házi vetítésen nézték meg az alkotók a néhány nappal ezelőtt elkészült Látjátok feleim... című, 70 perces, OSZK-s kollégák által jegyzett filmet, amely egyrészt bemutatja állományunk MNy 1 jelzet alatt őrzött becses kéziratát, a latin nyelvű Pray-kódexet és a kódexben lévő Halotti beszéd és könyörgést, az első összefüggő magyar nyelvemléket, másrészt végigkíséri a kódex díszmásolata elkészítésének hosszú folyamatát.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd