Kedves Barátunk!
2021. szeptember 20.

Ritkán megtekinthető, különleges dokumentumokat láthat az, aki ezen a héten pénteken az Országos Széchényi Könyvtárba látogat. A részletekről hírlevelünkben olvashat.  

Várjuk regisztrált vendégeinket a Kutatók Éjszakáján!
RENDEZVÉNY 2021. szeptember 24. 16:00–20:00

A 360 éves Váradi Biblia kalandos története, egy töredék anatómiája, személyes történelem mozgóképen, Saint-Saëns Sámson és Delila című operája Budapesten és a Pray-kódex díszmásolat-készítésének kötéstörténeti háttere is várja azokat, akik a Kutatók Éjszakáján az OSZK-ba érkeznek.  

További részletek

Emléktábla Györke Józsefnek, az OSZK egykori főigazgatójának
HÍRADÁS 2021. szeptember 11.

Halálának 75. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak Györke József (1906–1946) tiszteletére 2021. szeptember 11-én szülőhelyén, Celldömölkön a vasútállomáson. Az emléktáblaavatáson az OSZK jelenlegi főigazgatója, Rózsa Dávid mondott beszédet.

További részletek

Elmélyült zenész – kitűnő könyvtáros
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Hatvanöt esztendővel ezelőtt hunyt el Vécsey Jenő zeneszerző. A zenetudós látta el a nemzeti könyvtár Zeneműtárának vezetését 1945-től haláláig. Blogbejegyzésünk első részében a kevéssé ismert zeneszerzői portréját rajzoljuk meg, második részében pedig a zenetörténész-könyvtárosra emlékezünk.

További részletek

Kiállítás Boldog Vladimir Ghika műveiből
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2021. szeptember 7-től 25-ig

Boldog Vladimir Ghikát, akinek ereklyéje az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztjén is helyet kapott, és akit 2013-ban avatott boldoggá Ferenc pápa buzgó hite és vértanúsága miatt, ifjúkora óta foglalkoztatta a szegények, a betegek és a rászorulók sorsa. Kevesebben tudják azonban, hogy karitatív és missziós tevékenysége, valamint jogtudományi és teológiai végzettsége mellett írt verseket és színdarabot, továbbá értett a zenéhez és a képzőművészethez is.

További részletek

Ismét korlátozások nélkül használható a Palota úti gyorslift!
FELHÍVÁS 2021. szeptember 18-tól

A Palota úti gyorslift, amellyel az Országos Széchényi Könyvtár épülete a Dózsa György tér felől közelíthető meg, ezentúl ismét korlátozások nélkül használható. A Várkapitányság tájékoztatása szerint a nyitvatartási idő is bővül. A reggel 5 óra és 23 óra 30 perc között használható a gyorslift a hét minden napján.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd