Kedves Barátunk!
2021. szeptember 13.

Ezen a héten szombaton zirci Ciszterci Műemlékkönyvtárunk is kitárja kapuit. 

Díszmásolat a Pray-kódexről – az OSZK-ban készült Magyarország Kormányának ajándéka a Szentatya számára
HÍR 2021. szeptember 12.

Az első összefüggő magyar nyelvemlék, a Halotti beszéd és könyörgés szövegét is tartalmazó, a 12. század végén keletkezett Pray-kódex díszmásolatát készítették el az OSZK szakemberei Magyarország Kormányának ajándékaként az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hazánkba látogató Ferenc pápa számára.

További részletek

Találkozzon kollégáinkkal az ELTE BTK Könyvtári Napján a Trefort-kertben!
RENDEZVÉNY 2021. szeptember 14.

A Trefort-kertbe kitelepülő közgyűjtemények számára bemutatkozási lehetőséget biztosít a rendezvény, amelynek keretében az intézmények ízelítőt adhatnak kiadványaikból, a hallgatók pedig nemcsak beiratkozhatnak a könyvtárakba és a levéltárakba, hanem szóbeli tájékoztatást is kaphatnak a közgyűjtemények használatáról és részgyűjteményeiről – a jelenlévő könyvtáros és levéltáros, illetve kutató kollégáktól

További részletek

Programjaink szeptember 18-án, a Kulturális Örökség Napjai alkalmából
RENDEZVÉNY 2021. szeptember 18.

Nemrégiben adta át az OSZK a fenntartásába tartozó zirci Ciszterci Műemlékkönyvtár nyolc hónapos munkával felújított Barokk termét. A turisztikai szempontból is lenyűgöző műemlékkönyvtárt, a régi szerzetesi könyvkultúrát, valamint a közelmúltban nyílt állandó kiállítást megszépült környezetben, idegenvezetéssel és tárlatvezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők

További részletek

Kiállítás Boldog Vladimir Ghika műveiből
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2021. szeptember 7-től 25-ig

Boldog Vladimir Ghikát, akinek ereklyéje az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztjén is helyet kapott, és akit 2013-ban avatott boldoggá Ferenc pápa buzgó hite és vértanúsága miatt, ifjúkora óta foglalkoztatta a szegények, a betegek és a rászorulók sorsa. Kevesebben tudják azonban, hogy karitatív és missziós tevékenysége, valamint jogtudományi és teológiai végzettsége mellett írt verseket és színdarabot, továbbá értett a zenéhez és a képzőművészethez is.

További részletek

A Palota úti gyorslift korlátozott időszakokban használható!
FELHÍVÁS 2021. június 12– szeptember 18.

Az Országos Széchényi Könyvtár egyik lehetséges megközelítését biztosító útvonalát, a Palota úti gyorsliftet építési munkálatok miatt a következő hetekben korlátozott idősávokban lehet igénybe venni. A lift az építkezés ideje alatt reggel 9 óra előtt, illetve délután 16 óra után használható. Honlapunkon további információkat talál az nemzeti könyvtárhoz vezető gyalogos útvonalakról.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd