Kedves Barátunk!
2021. június 28.

Különgyűjteményeink ismét várják a látogatókat. Az olvasótermek használatáról hírlevelünkben olvashat.  

NINCS MÁÁÁSIK…! – 100 évvel ezelőtt született Eötvös Gábor cirkuszművész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Eötvös Gábor, sokak kedves „Gabi bácsija” zenebohócként is meghódította a fél világot, egyszer még gyermekkora nagy példaképe, maga a már idős Chaplin is megdicsérte „Eötvös papát”, még 1964-ben Lausanne-ban, amikor a híres Knie Cirkuszban lépett föl. Szalmacsokrot kapott tőle, tetszett neki, hogy nem használt nagy, felálló vörös parókát, hatalmas orrot, ormótlan cipőt és egyéb segédeszközöket, hanem önmagát nyújtotta.

További részletek

Mit tudunk Jankovich Miklós térképgyűjteményéről?
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

1836 júniusa nevezetes hónap volt a Nemzeti Múzeum és a múzeum könyvtára, a Széchényi Könyvtár életében. E hónapban, június 17-én és 23-án ugyanis hivatalos, jogi eljárás keretében a múzeum számára meg-, illetve átvették Jankovich Miklósnak (1772–1846), a korszak, de talán minden idők legjelentősebb magyar gyűjtőjének a már akkor Európa-hírű könyv-, kézirat-, régészeti és művészeti gyűjteményét.

További részletek: 1. rész; 2. rész

Különgyűjteményeink használatáról
SZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A járványügyi rendelkezések értelmében különgyűjteményi olvasótermeinkbe csak előzetes hely- és időpontfoglalás követően tudunk kutatási lehetőséget biztosítani. Kérjük, hogy lehetőség szerint tervezett látogatásuk előtt legalább 24 órával jelezzék foglalásukat.

További részletek

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 52. Vándorgyűlése
ONLINE RENDEZVÉNY 2021. július 8–9.

Nemzedékek szolgálatában: 2020–2021. Kihívás, kreativitás, könyvtár címmel rendezi meg 52. vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete az Országos Széchényi Könyvtár és a Pest Megyei Szervezet partnerségével. Az idei vándorgyűlésen közel 80 szakmai előadással, workshoppal várjuk a résztvevőket a legaktuálisabb és legfontosabb könyvtárszakmai kérdéskörökben. 

További részletek

A Palota úti gyorslift korlátozott időszakokban használható!
FELHÍVÁS 2021. június 12– augusztus 19.

Az Országos Széchényi Könyvtár egyik lehetséges megközelítését biztosító útvonalát, a Palota úti gyorsliftet építési munkálatok miatt a következő hetekben korlátozott idősávokban lehet igénybe venni. A lift az építkezés ideje alatt reggel 9 óra előtt, illetve délután 16 óra után használható. Honlapunkon további információkat talál az nemzeti könyvtárhoz vezető gyalogos útvonalakról. 

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd