Vissza

SZERZŐINK

 

A. Gergely András politológus (kandidátus, 1995), kulturális antropológus, az MTA Politikai Tudományok Intézetének tudományos főmunkatársa, az Etnoregionális Kutatóközpont tudományos igazgatója, az ELTE Társadalomtudományi Kar Kulturális Antropológia szakján mb. előadó (politikai antropológia, városantropológia), több más egyetemen előadó-óraadó-doktoriskolai oktató, számos könyv szerzője és társszerzője (legutóbb Papp Richárddal közösen szerk. Kisebbség és kultúra. Antropológiai tanulmányok. MTA, 2004). Tagja a Budapest Fórum szakbizottságának, a Magyar Antropológiai Társaságnak és a Politikatudományi Társaságnak, valamint a Kultúra és Közösség és az Anthropolis folyóirat szerkesztőbizottságának.

Andrássy Mária 1935-ben született Budapesten. Könyvtáros, szociológus. A Magyar Művelődési intézet egykori munkatársa, a Magyar Fotográfusok Háza Pécsi József Szakkönyvtár munkatársa.

Ángyán József 1952-ben született Nagyatádon. Okleveles agrármérnök, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa. A Szent István Egyetem környezettudományok területén habilitált egyetemi tanára, Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének igazgatója.

Borbás György 1938-ban született Zalabéren. A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium nyugalmazott középiskolai tanára. Író, publicista.

Gállos Orsolya 1946-ban született Siklóson. A magyar, orosz, szlovén nyelv és irodalom tanára. Műfordító. A Ljubljanai Egyetem magyar lektora.

Gergye Rezső 1957-ben született Sorkikápolnán. Népművelő, a Vasvári Művelődési Ház igazgatója.

Hajnal Ágnes 1978-ban született Budapesten. Művelődésszervező. A Magyar Művelődési Intézet Közösségfejlesztési osztályán dolgozik mint közösségfejlesztő.

Kraiciné dr. Szokoly Mária 1945-ben született, Vácott. Biológia, filozófia szakos tanár, népművelő, felnőttképzési szakértő. AZ ELTE TÓFK Továbbképző Központjának igazgatója és a művelődésszervező szak, valamint a gyermektánc-oktató és a hagyományismeret-oktató tanító szakirányú szakok vezetője. A Kapocs Kuratórium elnöke.

Ónodi Gábor 1955-ben született Budapesten. Okleveles építészmérnök, Ph.D. tudományos fokozattal rendelkezik a környezettudományok területén. A Szent István Egyetem egyetemi docense, Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének igazgatóhelyettese, Területi Tervezési Tanszékének vezetője.

Pécsi Györgyi 1958-ban született Zalaszentgróton. Szerkesztő, kritikus, az Új Könyvpiac című lap főszerkesztője.

Zavarkó Mihály 1966-ban született Debrecenben. Népművelő, művelődési és képzési menedzser. Önkormányzati kulturális főtanácsos, valamint a Magyar Művelődési Intézet Kutatási Igazgatóságának külsős kutatója.

 

Zoltai Márta 1950-ben született Székesfehérváron. Tanár, népművelő, okleveles Európai Unió szakértő. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat felnőttképzési referense.