Amikor Orbán üzent a söpredéknek

2017 június 29 1:33 de.94 hozzászólás

Orbán Viktor megtartotta a maga értékelését a nemzeti inzultáció alkalmából. Lehetne afelett is elidőzni, hogy vajon miért nem mer népszavazást tartatni a nagy kérdésről. De már régóta tudható, hogy ahhoz gyáva. amikor meg nekidurálta magát, akkor sem sikerült érvényesre a kormányzati népszavazás. Így maradt szegénynek a nekiveselkedés az Uniónak és Sorosnak. Indulatból. Mert másra nem futja.

balna-600399[1]

Az Európai Unió kapcsán gyorsan át lehet siklani a nyilvánvaló ökörségen. Azon, hogy a Pannon Géniusz ismét elsütötte a süketelést a nemzetek Európájáról. Ami egy globalizálódó világban nagyjából annyit jelent, hogy pont annyi esélye van fenntartani egy izolált faluközösséget, amilyen eséllyel a régi görög városállamok zárkóztak be a fennmaradás reményében. Pontosabban: a bezárkózás sikerült, de a fennmaradás nem. Mert az emberi történelem, pontosabban az emberi közösségek evolúciója, az erőforrások kihasználásának optimuma felé törekvés, kedvez a birodalmasodásnak. Ezt a történelemkönyvek tanúsága szerint lehetett egy-egy területen hátráltatni, de a tendenciák rendre utat törtek maguknak. A görög példánál maradva: a városállamok bezárkóztak, de a Földközi tenger környékén azért csak kialakult egy birodalom. A hivatalos nyelve azonban nem a görög lett. Akkor sem, ha divat volt görögül is tudni arrafele. A mai Európában Orbán megpróbálhat belefeszülni egy obstrukciós helyzetbe. Meg is béníthatja a magyar integrációt. Akár évtizedekre is. Történelmileg azonban pont ez okozhatja azt, hogy Magyarország egyfajta skanzenné, két birodalmi centrum közé szorult zsákfaluvá válik. Miközben a bevándorlási tendenciáknak is köszönhetően fokozódik az európai centrum összezárása, és a magyar kivándorlási tendenciáknak köszönhetően a hazai elsivárosodás.

Mert pont azok távoznak, akiknek itthon tartása elemi érdeke lenne az országnak. Nem az egoista, cezaromán, kicsinyes hűbéruraknak, hanem az országnak. Amikor Orbán meghirdeti a zsákfalvasítás politikáját, végső soron elárulja a jövő nemzedékeket. Miközben biztosak lehetünk: az első közt fog távozni az országból, ha el kezd zengeni az ég. Aztán, utólag majd el lehet gondolkozni, hogy az országnak a távolról öklét rázó Kossuth, vagy az itthon maradott, az országot a kompromisszumok robotosaiként fenntartó politikai réteg tette-e a nagyobb szolgálatot? Nem feledve, hogy az akkori gazdasági és politikai realitás szintén a térségi integráció volt. Akkor is, ha számos igazán nagy hőstettről születtek versek, énekek, históriák, regények. Az életet azonban az viszi tovább, aki szántani kezd, majd learatja a termést. A hőstettekbe szépen lehet belehalni, de nem lehet megenni. Orbán permanens harcát lehet támogatni, lehet nekiugrani mindennek és mindenkinek, ami, és aki mozog. De ha az országból eközben távozik az, aki a jövőt megalapozhatná, akkor csak a zacc maradhat. Nyáladzó ökölrázások közepette.

Amiből Orbán most éppen soros felé nyüszögve mutatott jó példát. Olyan szólamokkal, ami kapcsán ismét elgondolkozhatunk azon, hogy csak a szokásos szalonantiszemita összeesküvés-elméletet, vagy az önleleplezést hallhatta-e a kisérdemű. Az önkielégítő ökölrázáson túl azt ugyanis pontosan tudjuk, hogy Orbán élvezte Soros támogatását. Ha tehát Soros bárki számára agymosást akart volna tartani, akkor Orbán Viktor kéznél volt. Az is szinte biztos, hogy egy ország ellen sokkal többet tehet az, akinek operatív hatalom van a kezében, mint az, aki a koncepciós eljárások áldozatainak az érdekében lép fel. Ha Soros valóban az ország ellen akarna spekulálni, akkor Orbán továbbra is sokkal jobb választás lenne ehhez. Beleértve azt is, hogy a kiépített feudális zsarolási rendszer gyakorlatilag minden belső ellenállás felörlésére alkalmas. Amikor Orbán összefonódó, maffiaszerű, az ország ellen irányuló tevékenységet vizionál, akkor a civilekre kiabálva, de valójában a tükörbe nézve beszélt? Miközben csak egy elv vezérelte? Az, hogy bármi áron kicsiholjon valami legitimációs alapot ahhoz, hogy bárkit, bármikor félre lehessen állítani? Később esetleg falhoz is?

Esetleg felújítva a szabadtéri lincselés, illetve felnégyelés és kerékbetörés hagyományait is. Mert a menekültekről szólva azt bírta mondani, hogy: „Egy darabot se akarnak a magyarok látni, átmenetileg se, sehogyan se”. Márpedig menekültből, migránsból egy bárhogy értelmezhető darabot leginkább egy daraboló gyilkos láthat. Ebből a szempontból legalább tudhatom, hogy magyar vagyok. A magam részéről az embereket, a menekülteket is egyben, emberként szeretném látni és egyben, emberként szeretném kezelni is. Akkor is, ha Orbán lincselne, zsigerelne, darabolna. Pontosabban lincseltetne, zsigereltetne, daraboltatna. Mert nehogy azt higgye bárki is, hogy a vezér saját kezét mocskolná össze valamivel, amire ott van a gyűlöletre kondícionált nagyonkeresztény söpredék.

94 hozzászólás

  • A NAGYONKERESZTÉNY S Ö P R E D É K nevében kérem a tisztelt KMH Szerkesztőségét, hogy Simay ur cikkét, mint gyűlöletkeltő kirekesztő írást azonnal kimoderálni, törölni szíveskedjenek. Ez szerintem a minimum. (dr.Nagy István, fizikus, Budapest)

  • Orbán egy gyenge karakterű, jellemtelen, pofátlanúl élosködő parazita, ki behazudta magát az EU tagállamai közé, de a szelleméből semmit sem vall a magáénak !

  • Dél-Korea gazdasága, technológiai fejlettsége, 100 évvel előzi Magyarországot. Aki végigolvassa ezt a kommentet, Te például tudtad azt, hogy ez a nagyon modern ázsiai ország szigorúan ragaszkodik nemzeti identitásának, történelmi gyökereinek védelméhez és fenntartásához?

    Egy dél-koreai férfi minden további nélkül feleségül vehet egy európai nőt, de nagyon nem jó szemmel nézik azt a náluk letelepedni akaró európait, aki helyi szépséggel szeretne házasságra lépni.

    Ugyanis a helyi tradíció szerint a születő gyermek mindig az apa nevét kapja, ezért a megszületendő félvér gyermek is. Na, ez az, amit nagyon nehezen tolerálnak a dél-koreaiak. A nagy eséllyel ferde szemekkel születő félvér gyerek európai névvel, ez számukra felér egy nemzetüknek címzett gyalázattal.
    (információforrás: egy olyan fiatal magyar lány internetes vlogja, aki hosszabb ideig élt együtt Szöulban egy ázsiai pasival)

  • sharapova2008

    Orbán minden korszak történelméből elégtelent kapna,mert nem jutott el szkizofrén agyáig,hogy a TÖRTÉNELEM A MIGRÁCIÓK TÖRTÉNETE!
    1. Állandó vándorlás Keletről Nyugatra. A nomad,állattenyésztő magyarság VAD MIGRÁNSKÉNT ÉRKEZETT A KÁRPÁTMEDENCÉBE,DE MÉG AKKOR SEM NYUGHATOTT,KALANDOZÁSAI SORÁN
    GYILKOLT,RABOLT,FOSZTOGATOTT! Ha nincs István király,elsüllyedt volna a történelem mocsarában!
    2. AMERIKA a migránsok fő célpontja volt,ők tették VILÁGHATALOMMÁ AZ USÁ-át is
    3. Maga Orbán és rokonsága is indiai MIGRÁNS:ezt tagadni ugyan lehet de antropológiai vonásai és viselkedése alapján ez aligha tagadható!

  • “Mert nehogy azt higgye bárki is, hogy a vezér saját kezét mocskolná össze valamivel, amire ott van a gyűlöletre kondícionált nagyonkeresztény söpredék.”

    A gárdaszerű kopaszoktól függetlenül: a nép bátor vezére már rég Svájcban lesz, mire az ország lakói hazavinnének belöle pár darabot.

  • Ismet a magyarnyelv furcsa modositasai Mr.Simai altal.
    A hosszu sok-soros mondatok, valtogatva az egyszavi mondattal.
    Meg en is a gyatra magyarnyelvi gyakorlatommal emlekszem a legegyszerubb nyelvtani szabalyokra, mint hogy nem mezd mondatot egy koto-szoval, s hogy azt nem teszi teljes mondatanak.

    Na de kersegtelenul nem biralni igyekszem az irot, az tortenik talan mert az en valamikori regi tanitoim bizonyara nem Leningradi kepzetseguek voltak.

    Na de most a targyra. Biztos az author nem emlekezhetne hogy mi tortent magyarorszagon amikor elvtarsa Gero Erno ‘SOPREDEKNEK” nevezte a magyar nepet.

    S mifle emberi leny nevezne embertarsat soprdeknek? Barmi magatartast is mutatnanak azok akikre hivatkozik “sopredeke”-es szo-valasztasaval.

    Mifele liberalizmus kovetoje lehetne az aki embertarsat, barki, vagy barmifele is lenne az akire hivatkozik.
    Fuggetlenul embertarsai iranti gyuloletettol?
    Ketsegtelenul a valogatott szavaik a nev-kartyaja !

  • Csodallom, honnan vette az author az otletet vadolni a PM-et hogy mirt nem tart, ill. hiv rendkivulli nepszavazast a nagy otletek donteserol?

    Hat mi az author ertelme alapjan a “kpeviseltettett demokracia”?
    Nem lenn az amit a nephatarozata altal gyakorolnak, hogy mindenkinek van szabadon valasztott kepviseloje, akit felhatalmazott donteni a kepvistettek neveben azon donteseket tenni?

    Hasonloan, van minden “demokraciakban” az Alkotmanyosan meghatarozott joda a nepnek az u.n. “direct” avagy “kozvetlen torvenyhozas joga”.

    Sajnos az Magyarorszagon, az u.n. “Alaptorveny”-uk alatl nem letezo. De az nem a PM vetke, hanem a lakossage !

    S mindenkor amint hivatkoztam arra, azt a hozzaszollok tobsege ellenezte. Tehat ha az lehetne a lakossag meglatasa azon, akkor ismet a kerdes , hogy kinek a vetke az, ill. annak nem lete az Alaptorvenyeukben.

    Egyeni meglatasom, persze azt barki ellenzhet, de hogy az orszagban igazan szuksege van egy igazi Alkotmanyra.
    A Nep-alkotmanyara, ill. a nep altali alkotmanyra.
    Nem az uralkodohatalmon levok altalira.

    De persze az is mas tema , amit a mgyarok nem ohajtananak meg figyelembe sem venni.
    Tehat mindennek a maga modjan kell haladni. A tomegek megelegedettek azzal. Tahet nincsen jog a panaszokra!

  • Nagy Istvan,

    Nem fogjak torolni ezt a cikket. A problema inkabb az, hogy kanadai hirlap neven kozolnek ilyen cikket. Szerencsere ilyen tipusu magyar ember, itt kanadaban nagyon keves van.
    Akkor vissza a cikkhez:
    Amikor Orbán üzent a söpredéknek. Vagyis, anyam aki Magyarorszagon el, es kitoltotte a nemzeti konzultaciot az sopredek. Es a tobbi 1.6 millio ember is sopredek.
    A regi vilagban, az ilyen beszedert, minimum tasli jart. Mikor jellememztem a kedves anyukajat tisztelt Endre István Simay ?
    Mi jogon sopredekezi le anyamat? Tudja kicsi a vilag, volt szerencsem dolgozni itt Kanadaban a HP -el, mint on, esetleg utannaerdeklodok hogy ki is maga. Gondolom a kollegait nem meri lesoprekezni, vagy megis ?

  • ISTVAN Nagy
    2017 június 29
    3:21 de.

    Bocs a személyes kérdésért, de Te melyik gárdában, paramilitáns seregben aprítod a menekülteket?
    Vagy csak a cigányokat? A melegeket?

    Mert ha egyikben sem, akkor miért is öltöztél bele abba az ingbe? Főleg ilyen sietve?
    Csak nem egy verőlegényt (nem)tisztelhetünk benned?

  • Drizari
    2017 június 29
    4:35 de.

    Gondolom tudod, hogy Dél-Jorea gyakorlatilag protektorátus alatt álló terület. De jure akárminek hívják, de facto már rég betagozódott az ottani nagyobb gazdasági érdekkörök gyűrüibe. Nem kevés amerikai pénzt is égetve (ami meg jobbára kínai, japán, és arab pénz).
    Amellett csak egészen kivételesen hülyék hiszik azt, hogy egy heterogén alapokon formálódott birodalmat csak mesterségesen homogenizálva lehet fenntartani. Valójában ez a biztos bukás előszobája.
    A Pannon-medencében lokális birodalmi álmokat szövő István ezt pontosan tudta. Ld. az intelmeit. De világosan tudták ezt a rómaiak is. Akik egy birodalmi kereten belül egy vállvonással intézték el az etnikai kötöttségeket. A görögöktől a panteont is átvették, de a birodalmi játékszabályok betartásán túl tettek rá nagy ívben, hogy hol milyen isteneket tisztelnek, vagy miként házasodnak. Az a birodalom nagyjából 600 évig állt fenn.
    A tartományok saját, akár etnikai szokásait sem firtató, még akár különböző nyelveken megszólaló lakosságával Kína évezredek óta áll fenn. Van egy közös nyelv, egy nagyjából közös gazdaság, ehhez egy közös értékmérő. De ezen túlmenően elég heterogén a mai napig (az, hogy a császárt főtitkárnak hívják, ez igen kevéssé zavar ott szerintem sokakat).
    Valójában a gazdasági és politikai izolációt hirdető, és be is tartó formációk nagyon instabilak történelmileg. Az instabilitás nyomán pedig nem egy esetben csatlakoztak már ilyen entitások egy nagyobb, globálisabb rendszerhez. Utólag, kényszerből, megszállások, elszegényedések, stb nyomán. Rendszerint egy elég hosszú pangó időszak után, illetve alatt.

    Aztán a birodalmak is felmorszolódnak. Majd újak alakulnak.
    Európában most éppen egy gazdasági és politikai birodalmasodás zajlik. Lehet, hogy a NémetRómai csészérség ésPipin kartárs országának határaival, de akkor is. Jól ki lehet belőle maradni. Aztán el lehet szegényedni, tönkre lehet menni, és ki lehet majd árusítódni. Az útra kelt százezrek a lábukkal szavazva már döntöttek. A magyar beruházásoktól távol maradó befektetők is döntöttek.

    Tudod, a szentendrei Skanzen is nagyon jópofa. Ha hétvégén odamész kirándulni.

  • Ez megint egy értelmetlen,gyűlöletkeltő,meg buta cikk !
    Amúgy a nemzeti konzultációra több mint 1 millió 800 ezren válaszoltak,és 99 %-uk egyetért a kormánnyal
    ,sőt pártállásra való tekintet nélkül,főleg mert akik itthon élnek,azoknak nem mindegy,hogy kikkel és az eddigi pozitív intézkedéseket is szeretnék fenntartani,mert ez az érdekük!
    Ha népszavazást írtak volna ki,akkor azért támadnák a kormányt….
    Hát nagyon szánalmas cikk!

  • Meghallgattam a beszédet, söpredékről szó sem volt!
    Ha valaki annak érzi magát,az az ő baja!

  • Ha nehéz megérteni, hogy a magyarok NEM képesek eltartani menekülteket, sem anyagilag, sem másképp, azon nem lehet segíteni.

  • Andy Mage,

    tök mindegy, hová tagozódtak gazdaságilag, a lényeg: ragaszkodnak a tradíciójukhoz, őrzik nemzeti identitásukat. Ebbe tartozik az is, hogy az idősebbnek alárendeltje a fiatalabb, a testvérek között is, munkahelyeken a főnöknek mindig igaza van egészen addig, míg annak a felettese le nem váltja.
    Európai szemmel és szocializálódással, ez a 21. században furcsa, középkori feudalisztikus jegyeket viselő társadalmi elrendeződést sejtet, és mégis, hozzájuk képest jelenleg a magyarok gazdasága és technikai fejlettsége a béka segge alatt helyezkedik el.

    Ez a lényeg, és nem István, meg Pipin, meg a német-római császárság.

  • Dr.Nagy István!Igaza van,de ne izgassa fel magát egy ilyen idétlen cikken!
    Ez valóban egy keresztény ország és főleg európai,ahol minden ellenkező híreszteléssel szemben más egyházak (zsidó,muszlim stb)és a tisztességes beilleszkedett hívei biztonságban élhetnek,tehát antiszemitizmusról szó sincs,ezt mindenki tudja!
    Minden itthoni egyház nyíltan,nyilatkozatban elismerte ezt és kiáll a kormány mellett!!!.
    Az egy dolog (szégyenletes!!!)hogy Soros pénzember még a saját származását,népét sem tiszteli (hiteles riportok a deportálások,vagyonelkobzások során tanúsított hozzáállásáról!!!)
    Amúgy az illegális,barbár,erőszakoló,követelődző,képzetlen (esetleg a terroristák által beszervezett….)ingyenélő migránsokból nem csak mi,hanem a környező országok sem kérnek,egyre többen utasítják el a belépésüket és jogos önvédelemből!!!!
    Az meg ,hogy Orbánnak innen valaha is menekülnie kellene,hát ez a feltételezés csak egy “agymosott” és anti magyar elméjében ….merülhet fel!

  • NAGY ISTVAN ,dr. soraira;

    Uram, ma mar nincsen koveteles a fo-elvtarstol.

    Inkabb csatlakozzon es adja meglatasait, talan majd helatja hogy mi ma a jatek modja.

    Ami a cik irojat illeti, mint a mondas, adjon neki eleg kotelet, majd ugy felassza magat azzal.

    De ne sertodjon am meg, mint latta is, rogton kapott eros kritizalast.
    Tehat legyen eros gyomra itten a KMH megmaradni.

  • akarki!

    Magának is teljesen igaza van ha jól értem?…,szerencse,hogy Kanadában is csak
    kevesen értenek egyet egy ilyen cikkel…

  • Andy Mage
    2017 június 29
    1:01 du.
    Ilyen a gondolkodástok!!
    Csak így tudtok “gondolkodni”!
    Elgondolkodtató üdvözlettel.

  • Andy Mage!

    Megint elborult aggyal és alaptalanul sérteget tisztességes és
    normális itthoni magyarokat,hát nem dicsőség (kívéve a fórumnak..)inkább
    szégyen!

  • ISTVAN Nagy
    2017 június 29
    3:21 de.
    Ezzel egyet lehet érteni.
    Ez nem fog megtörténni az egyik legtermékenyebb Íróval.
    Megértő üdvözlettel.

  • Bendeguz79
    2017 június 29
    8:46 de.

    Te nyilván jól ismerted Gerőt, a hangerőt.
    Orbán olvasmányainál a jelek szerint megragadt Goebbels és Sztálin szintjén. Ezen az alapon Orbán elvtársa is lehetne Gerő.

    Alkalmasint a “söpredék” szerintem is kijár annak, aki kereszténységről pofázik, de megveti embertársait, és egy daraboló gyilkos mentalitásával viseltetik mások iránt. Bár Jézust emlegeti. Holott Jézus egyik tanítása sem szól arról, hogy “származása alapján rekeszd ki és vesd meg felebarátaidat”. Az ellenkezőjét viszont igen. Ragad mega Bibliát, és olvasgasd.

    Ezen az alapon bizony a magukat kereszténynek hazudók alja, söpredéke az, aki úgy viselkedik a menekültekkel, ahogy a felcsúti vályogvető.

    De nevezhetjük őket csőcseléknek, hominida biomorphnak is, ha jobban tetszik.

    De lovagolhastz a szavakon napestig. akkor sem fogod egy keresztény tanítással sem igazolni azt, amit Orbán és gárdista hívei, valamint a kdnps talpnyalói művelnek. Emberrel, országgal, idegennel és hazai szegényekkel egyaránt.

    Ez nem gyűlölet kérdése.

  • Pityi Palkó
    2017 június 29
    4:13 de.
    Ez így nem igaz
    Csak a rettenetesen erőltetett liberális szellemet nem vallja magáénak,amit mindenkitől “ELVÁRTOK” és lassan már kötelezővé szeretnétek tenni.
    Ez tipikus példa arra hogyan fog a muszlim gondolkodás beszivárogni a nyugat európai politikai gondolkodásba és intézkedésekbe.
    Majd egy idő után – mint most- minden szervezetben – a muszlim-nem is tudom pontosan melyik vallás lesz a meghatározó-mint most a liberális európai gondolkodás.
    És majd akkor ők is ugyanígy lesznek , mint ti ,hogy nem fognak tudni mást elképzelni: csak azt amit ők akarnak.Ekkor nehéz lesz nektek is a helyzetetek–vagy ha meghasonultok–akkor nem.
    ezt nem megélni akarók üdvözletével.

  • sharapova2008
    2017 június 29
    6:08 de.
    Nyilván te valamilyen bevándorló vagy és így terjeszted azok szeretetét,de kőzben a magyarok ellen keltesz gyűlőletet.
    Ne gyűlőlkődjél üdvőzletével.

  • Andy Mage
    2017 június 29
    7:05 de.
    Pedig érdemes lenne megkóstolni? azt gondolod?
    Ez így marhaság üdvőzletével.

  • Végül is e cikk szerzője a legprovokatívabb e honlapon—mindegy,hogy tele van hazugságokkal,elmélkedésekkel,kitalációkkal.Nem ez a lényeg.
    Olyan formában ír dolgokról,hogy mindkét oldalt provokálja a hozzászóláshoz!És itt ez kell,ez működteti a folyamatos hozzászólásokat,új cikkeket teremt -és sokszor erősíti a meglévő gyűlöletet,stb.
    Ezekért ő nem lesz kizárva.

  • Andy Mage
    2017 június 29
    4:07 du.
    Ez valószínű : bevándorolt kérdése.Akinek fogalma sincs arról , milyen problémák keletkeznek–meg nem is érdekli.

  • tóth péter
    2017 június 29
    4:29 du.

    Kiegészítés : Úgy látom vannak itt komoly liberálisok akik nem látogatják ezen szerző cikkeit,mert nem látni itt a nevüket –csak–csak nagyon ritkán.
    Nyilván sok-sok mindennel nem értenek egyet.

  • sharapova2008
    2017 június 29
    6:08 de.

    Te még a magyar történelemmel sem vagy tisztában!
    -1- “a TÖRTÉNELEM A MIGRÁCIÓK TÖRTÉNETE!” Magyarországon az 1400-as években volt egy migrációs hullám, akkor a franciák és a németek visszazavarták őket mi befogadtuk. Az 1500-as évek migránsait visszatartottuk! Ezek után milyen állandó migrációról beszélsz? Az ázsiai, afrikai területek kirablásából meggazdagodottak által behurcolt őslakosokra gondolsz?
    – “VAD MIGRÁNSKÉNT ÉRKEZETT A KÁRPÁTMEDENCÉBE,DE MÉG AKKOR SEM NYUGHATOTT,KALANDOZÁSAI SORÁN GYILKOLT,RABOLT,FOSZTOGATOTT!” Általában mint jó katonákat szövetségesként hívták a magyarokat a különböző területekre, Bizánctól a német hercegségekig! A Te történelem tudásodba biztos nem passzol az osztrákok és zsoldosaik XVI.-XIX. századi Magyarországot és a magyarságot pusztító, kirabló hadjárataik, uralkodásuk!
    -2- ” AMERIKA a migránsok fő célpontja volt,ők tették VILÁGHATALOMMÁ AZ USÁ-át is!” Ez nagyjából igaz, az ára az őslakosság jelentős részének a kiirtása volt! A mostani migráció pillanatnyilag csak Európa lakosságát fenyegeti, hasonló előjelekkel, de ha ez sikerül akkor tovább fognak hódítani!
    -3- Orosz vagy ukránként miért vagy rasszista?

  • Sarapova, Európában mindenki bevándorló a baszkokat kivéve! Amúgy a kalandozó magyarokat európai uralkodók fogadták fel zsoldosként az állandó csatározásaikban. A magyarok akkor sajátították el az európai kultúrát.

  • Orsós Elemér

    Tisztelt Simay Úr! úgy látom nem csak a fizimiskája hasonlít a festékes Daniéhoz!

  • Andy Mage, Hunyadi János meg forog a sírjában? Vannak határai a befogadásnak is. Ettől még nagyon súlyos a gyűlöletkampány, amit a kormány folytat, a migránsok és Brüsszel ellen. Keresztény ember ne beszéljen úgy, ahogy Orbánék!

  • Andy Mage, a görög városállamok gyarmatokat hoztak létre Kis-Ázsiában. Nagy Sándor birodalma is a görög műveltséget terjesztette. Az EU nem császárság, Angela Merkel nem császárnő. Orbán viszont kezd Néróra hasonlítani.:)

  • A Magyar kormány köszönetet mondott a sorozatos hazug kérdésekkel telepakolt “Minden idők legsikeresebb Nemzeti Konzultáció” állításaira a feléje áradó bizalomért és egyetértésért a sok félrevezetett puddingfejű söpredéktől !

    Hazudik ez a Magyar kormány mint a vízfolyás ! Aki hazudik az lop is ! A HAZUGSÁG A GYÖNYGÉK FEGYVERE !

  • Andy Mage
    2017 június 29
    4:07 du.
    Annak nevezi a magyarokat aminek akarja, egy biztos, hogy magának a beírása magát jellemzi!

  • A fentiek, a cikk írójának is szól!

  • A fentiek, a cikk írójának is szól!
    Egyszer csak bemegy ez az írásom is,

  • Orbán “…lincseltetne, zsigereltetne , daraboltatna…” olvashatjuk a cikkben.

    Ellenben kimaradt az igazi, a Horthysta projekthoz igazán hű és stílszerű . f e l k o n c o l t a t n a *, ez az echte ősmagyar, idegen nyelvekre lefordíthatatlan archaizmus, amelyet a negyvenes évek militáris horthystái szónoklataikban plakátokon, falragaszokon és hirdetőoszlopokon oly előszeretettel ismételgettek szeretett népük őszinte önfeláldozását fokozandó…
    ˙

    .
    A rendszer hatóságai és büszke tisztjeik,
    ha csak tehették, a legszívesebben a még
    képszerűbb . f e l k o n c o l t a t i k .
    szóalakot használták a népünk és országunk
    iránti rendíthetetlen szeretetük jegyében.

  • Utószó:

    Többekközt, ez az Akarki 12:43 is éppen ezt a csendőrarcát fitogtatja (lásd ott). Különösen fenyegetni szeretnek, de azt nagyon…

    .

  • ˙

    Mellesleg, ez az Akarki még

    a stílusában is egy kocsmai

    hagyományőrző, amikor ismerkedés gyanánt

    még itt is a “MIT MONDTÁL AZ ANYÁMRA!?”

    kezdetű pub-formulát hajszolja. 😀

    .

  • Drizari
    2017 június 29
    3:04 du.

    De miazhogy számít!
    Amit Te nemzeti identitásnak tartasz, azt számos birodalom biztosítja. Aogy az USA is köszöni jól van a tagállamonként eltérő kisebb-nagyobb rendszereivel.
    A birodalmak valójában gazdasági és politikai, illetve közigazgatásilag nagyléptékű közigazgatási rendszerek.

    Amiről Te beszélsz, az különben nem nemzeti identitás, hanem szociokultúrális körülmény. Az pedig egyszerűen más Európában, mint a távol keleten. Sőt! Más Európa különböző államaiban és más az USA egyes területein is.
    Alkalmasint ezért (is) futnak zátonyra a japánban, az USA-ban hatásos vezetési módszertanok hazánkban.
    De ettől még Te természetesen megpróbálhatod az össze nem tartozó fogalmi kategóriákat összemosni. Ettől ugyan nem lesz igazad, de legalább megkönnyebülsz 🙂

  • akarki
    2017 június 29
    12:43 du.

    “Amikor Orbán üzent a söpredéknek. Vagyis, anyam aki Magyarorszagon el, es kitoltotte a nemzeti konzultaciot az sopredek”…

    Látom a szövegértési probléma jobboldali alapkövetelmény 🙂
    a kedves mamád melyik kereszténységet hangoztató, “migránsverő” paramilitáns csapat tagja?

    Ha egy mondatot nem sikerül megérteni, akkor miért szólsz hozzá? Vagy csak write-only üzemmódban működsz?

  • Figyelő
    2017 június 29
    8:42 du.

    Tőled is megkérdezem, hogy amennyiben ennyire beleöltöztél eg yingbe, Te hol lincselsz vaséárnaponként?

    Amúgy engem jellemző sorokként erre gondolsz?

    “Alkalmasint a “söpredék” szerintem is kijár annak, aki kereszténységről pofázik, de megveti embertársait, és egy daraboló gyilkos mentalitásával viseltetik mások iránt. Bár Jézust emlegeti. Holott Jézus egyik tanítása sem szól arról, hogy “származása alapján rekeszd ki és vesd meg felebarátaidat”. ”

    Remélem is, hogy ez jellemző lesz rám. Eszemben sincs senkit kirekeszteni, nopláne megölni a származása, a vallási hovatartozása, illetve az enyegi helyzete miatt.

    De úgy tűnik az ide kommentelő jobboldaliak jó része alig vár egy kis lincselést. S vérig sértődik azon, hogy ezt valaki nem tekinti keresztény jócselekedetnek.

  • Boda Marcsi
    2017 június 29
    2:53 du.
    “Amúgy a nemzeti konzultációra több mint 1 millió 800 ezren válaszoltak,és 99 %-uk egyetért a kormánnyal”

    Mondja Orbán. Csak ugyebár a nemzeti konzultáció nem népszavazás. Azt hazudnak a részvételről és a válaszokról, amit akarnak. Meg az is valószínű, hogy akinek nem tetszik, az nem küldi vissza.
    Ergo, erre hivatkozni jól hangzik, de üres lózung.

  • Egyet kell, hogy értsek Kövér Lászlóval.

    Szent László egy önálló, erős államot csinált Magyarországból, amelyik nem volt csatlós se Kelet, se Nyugat felé!

    Csak azt felejtette ki a házelnök, hogy Szent László törvényei szerint a tolvajnak csuklóból levágták a kezét, nyilván nem véletlen hagyta ki ezt Kövér a beszédből.:)

    https://www.lokal.hu/2017-06-kover-szent-laszlo-politikaja-megvedte-magyarorszag-szuverenitasat/

  • Pityi Palkó
    2017 június 29
    5:38 du.

    A HAZUGSÁG A GYÖNYGÉK FEGYVERE !
    Hiába gyenge lettél

  • SARAPOVE2008 megjegyzesere;

    Az emberi leny mint minden “teritoriali leny” a letehez szukseges teruletert terjedt allandoan.

    Az elevek szerint “out of Afrika” mely modjan terjedt.

    De az emberi elt mindeg a meleg klimakban es boseges vizu folyok iszapterjedeseiben fejlodtek. Mint a Nile eszak afrikaban, a Ganfes Indiaban, a Yello river Kinaban, a Don es Donyetc Eurazsiaban, a Duna kezep Europaban. Mind ahol a mezogazdasagi lehetoseg adodott a z elelmiszer termelesere.

    Ma a vilag nepe tul=szaporodva. nem kepes elegendolet-terultre,s elemiszer, s az atlag megelhetsere.

    Tehat mennek tovabb es tovvab ahol let-lehetoseget talalnak.
    Ma Europa lakossainak a szam nem terjed nagyban. tehat mas helyekrol jovokk felveszik a leheto let-teruletet.
    Yettszik az vagy nem, de az megy.

    S amint szamokban fokozodtak, a szukseges let-teruletert terjedtek tovabb es tovabb.
    Ma mar nincsennek “fel-nem-fedezett-foldek, tehat mennek ahol remenyeiket latjak. A fejletebb, iparosodottabb orszagokba.

  • Az UJJ-vilagokat a gyarmatositas a nagyhatalmak latal nyilt meg az emberiseg foleslegesegeinek a bevandorlasara.
    Mindeg a gazdasagi lehetosegek voltak a vonzo-erok mindenutt.
    Az arany vonzottta Sanyolokat, a hod lete vonzotta a mai Kanadba a szorme kereskedoket,Eszak amerikaba a gyapott termeles lehetosege, kozep es del amerikaba a cukor-nad termelesenek korlatlan lehetosege.

    Hasonloan mint a jo legelok a Kapatmedencebe a magyarokat. Stb.stb. De mindeg a gazdasagi mlehetosegek.
    Ma munka valalkozas lehetosegenek remenye.
    Miert tavoznak mind a magyarok menve nyuigatfele?
    Megelhetes lehetosegeert.

    Mit talalhat barki is kritizalnhatotkat abban ?

  • BÓLOGATÓ JÁNOS* ma ismét ALÁÍRTA A DEMOKRÁCIÁT KÉT LÁBBAL TIPRÓ
    P L A K Á T – T Ö R V É N Y T . IS
    ˙

    ˙
    * alias: Áder

  • Nos 6 éve folyamatosan csökken például az orvosok kivándorlása,a jelentős béremelések miatt(bár sokan nem érdemlik meg,sem szakmailag,sem emberileg….(meg még tartják a markukat pofátlanul a hálapénzért)persze vannak tisztességes kivételek,de kevés!!!!!

  • Az előzőeket hiteles!!!tájékoztatásként Bendgúz 79-nek írtam!!!

  • Andy Mage
    2017 június 30
    7:14 de.

    “Azt hazudnak a részvételről és a válaszokról, amit akarnak. Meg az is valószínű, hogy akinek nem tetszik, az nem küldi vissza.”

    Ez így abszolut logikátlan! Akit nem érdekel, az nem küldi vissza, de aki ellenzi az szándékosan a kormánynak nem megfelelő válaszokat jelöli be, viszont a részvételről és az eredményekről tényleg azt hazudhatnak amit akarnak.

  • Kiss Kálmán

    ISTVAN Nagy!
    A szólás szabadsága mit is jelent?

    Bendeguz79!
    “ad hoc” reagálásra a nyelvezete nem alkalmas. (Nagybátyám fia /unokatestvérem/), aki pár hónapja látogatott meg bennünket Amerikából, körülbelül ilyen szinten – (ez nem értékítélet!!!) – tudott velünk kommunikálni. Felét sem értettük mi, itthon születettek, mert azóta eltelt hetven(!!!!!!!) év is.) Még egyszer: ez tényleg nem értékítélet! Tény.

    akarki!
    “nemzeti konzultáció”: értelmes ember nem veheti és nem is veszi komolyan. Erről ennyit. (Hogy mire használja ez a szotyola-kultúrájú focialista rablóbanda, az más kérdés.)
    Édesanyádat az országot vezető söpredék vezette meg. (Engem nem tudnak megvezetni.)

    Amúgy pedig: Miért is kellene e törölni a cikket?

    Boda Marcsi, Figyelő, Bendeguz79!
    Sok hónapos lapolvasásom alapján arra következtetek, hogy nem itthon (Magyarországon) éltek, személyes tapasztalatotok nincs. Az a rossz hírem van, hogy én itthon élek születésem óta, viszont apai és anyai ágon egyaránt vannak unokatestvéreim, akik az USA-ban, illetve Kanadában születtek és élnek. (A következtetések levonása rajtatok múlik.)

    Tóth Péter!
    Amióta Ön megszólalt itt, nyilvánvaló volt, legalább is számomra – (szókincs, mondatszerkesztés), hogy ezért esetleg(!!!) fizetést is kap. (Ha nem így van, annál rosszabb.)

    Boda Marcsi!
    Értelmetlen, buta cikk? Gyűlöletkeltő?
    No hát akkor egy idézet (menekültek): “Legyünk szívélyesek, segítésre készek,hűségesek, jó bajtársak azokkal szemben, akik a mi vérünkből valók, de senki mással szemben. Egyáltalán nem érdekel, hogy mi történik egy orosszal vagy csehvel.” (Himmler, 1943. október 4.)
    No, ezt add össze Orbán megnyilatkozásaival! (“Oszt jó napot!”)

    Nem foglalkoztam azzal, Orbán Viktor gyáva-e. Nem szóltam arról, hogyan sivárosodik el hazai közbeszédünk, ahol Tamás Gáspár Miklós, Farkasházi Tivadar nem ordítja túl Havas Henriket (mert nem akar ordítani!), ha “csak” beszélni is tud).

    Orbán vádolja maffiaszerű tevékenységgel Sorost?
    No, ez az igazi röhej. Röhej, röhej, röhej! Magyar Bálint egzaktan kimutatta már évekkel ezelőtt Orbán rendszerének lényegét. Aki Kádár rendszerében nőtt föl, az érti ennek az elemzésnek a lényegét és minden részletét. Úgy tűnik, nektek erről nincsenek ismereteitek. Olvasni kellene. (Ha kívánjátok, adok pár címet. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de én soha nem azt néztem, honnan jön az ismeret, hanem csak azt, igaz-e.)

    “Oszt jó napot!” – Ez kell nektek? Ez kell nekünk?

  • Don Goló!

    Nagyon helyes,hogy aláírta!Mindenkire egyenlő feltételek vonatkozzanak! A Jobbik már egyébként a saját “vezetői” nyilatkozatai alapján is lebuktak,többen “véletlenül” szólaltak meg….és közölték a valóságot,hogy mennyibe is került ténylegesen a”plakát”…Míg a vezérkar megint mást mondott
    Amúgy az összes ellenzéki párt ennek a sokszorosáért hírdet…..
    aminek hangot is adtak több fórumon!
    Na csak így tovább irtják egymást rendesen,reméljük véglegesen….!

  • Parács Péter Pál

    Üdvözlet Mindenkinek!

    A téma nagyon bonyolult, de meg próbálok hozzászólni illetve érintőlegesen kapcsolni a történelmet.

    Nem kívánom dicsőíteni Orbán Viktort, mint ahogy kritizálni sem. Azonban elgondolkodtató katonai múltam, amikor volt parancsnokom, akit ráadásul nem én választottam. Sokszor idiótának tekintettem parancsait, sőt rajparancsnokként ugyan azt hajtottuk végre katonatársaimmal.Utólag azonban rájöttem, hogy tanultam/tunk belőle. (“Ami kocka, azt gurítani. Ami gömbölyű, azt vinni”. Nos, ez a logikával ellentétes ugyan, de a fizikai állóképesség és leleményesség, találékonyság szempontjából hasznunkra vált.

    Szóval! Orbán Viktor mégiscsak Magyarország Miniszterelnöke, ezzel való kihívásokat és felelősségét felvállalva.
    Bevallom, nem szimpatizálok vele, mert nem mindent úgy csinál, ahogy nekem tetszene. Egészen biztos vagyok azonban, hogy fehér holló az olyan “főnök”, akit minden beosztottja bálványoz.
    Én Marxista felfogású vagyok, ami azért mese, mert éppen az emberi gyarlóságokból nem megvalósítható.
    A jelen- és jövő káoszát én is látom, de nem csupán ebben a “megcsonkított” Magyarország tekintetében.
    -Európa és a Világ valamiért forrong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De!? Ki, kik vannak illetve mi van mögötte és milyen célból?
    *Magyarország “megbűnhődte már a múltat s jövendőt” az itt élő Nemzetiségiekkel együtt.
    -A múltról ugye ex Nagyjaink tudnának beszélni, de a történelmet valahogy mindég átírjuk.
    Azt, hogy Orbán Viktor esetleges jövedelmezőbb állás vagy politikai okok miatt elhagyná-e hazáját, nem tudhatom. De, Önmagára nézve is nagy szégyent és gyalázatot keltene.
    El kellene gondolkodni azonban arról is, hogy ex Honatyáink illetve Forradalmáraink hová és miért kerültek száműzésbe illetve miért és miként menekültek el a vérüket ontó Hősöket is itt hagyva. Igazi Honfitársaink miért maradtak itt?

    Orbán Kormány?
    Sok mindenben igaza van és sok mindennek lesz böjtje.
    Magyarországot nézve tekintsünk vissza!
    -Szovjetunió)KGST >”Russzkik haza”munkanélküliségBrexit és Uniós káosz<
    A káoszban politikai, hatalmi, imperielista érdekek már a vallást is belekeverik. Utóbbit nagyon ki kellene hagyni ebből, már ha csak a történelmet is nézzük. Véleményem szerint ez alattomos harcászati politika, mely a civilek- ben eddig megvolt békességet és egymással szembeni tiszteletet is megbolygatja.
    A VALLÁS MINDENKI SZÁMÁRA SZENT, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY HITÉT MIKÉNT VALLJA EMBERI MÉLTÓSÁGGAL!!NEM POLITIZÁLHATÓ!
    -A materialista embernek is van vallása "egyszerű" oknál fogva:
    *A fizika törvénye szerint az energia nem vész el, csak átalakul. Az élőlényeknek, így az embernek is van fizikális és szellemi energiája. Utóbbi hová alakul a halállal?
    *Az ember nem tudja felfogni a végtelent, mint azt sem, hogy a párhuzamos a végtelenbe találkozik.
    *Az sem kizárt, sőt…, hogy a Földön kívül is van élet és civilizáció. Nem lehetünk "egoisták".

    MINDEZEN TEÓRIÁKAT MELLŐZVE:
    Egy gondolkodni tudó lényben, így az Emberben is benne van a vallás.
    VALLÁS AZ, AMI A SAJÁT ÖNMAGADBA ÖNTÖTT HIT! EZÉRT BESZÉLÜNK LÉLEKRŐL.
    *Ha az ember hisz magában,akkor a materialista a fizika és a természet törvényeiből, vallásos ember pedig a mitológiából próbálkozik értelmezni mivoltát.
    * Ahogy a materialista nem tudja felfogni a végtelent stb., a vallásos ember sem igazán tudja felállítani hitbéli Istenének családfáját felmenőivel.

    Igen foglalkozzunk Magyarországgal, de úgy tűnik számomra, hogy az EU-ban nem csak Magyarország látja a káoszt.
    Azt kellene megkeresni inkább, hogy mi vagy ki/k az okai, ne pedig egymást packázzuk.
    Érzésem szerint egész Európát sötét felhő borítja, de távolabb is elgondolkodtató és sejtelmes.
    Magyarország belügye ezekhez képest olyan kicsi, mint maga az Ország.

    Igaz kicsi országban is lehetnek nagy problémák. Igen, tudom vannak és az olvasott hozzászólások is világosak.
    Én személy szerint már régen nem igazán tudtam dönteni kire szavazzak. A rendszerváltás után röpködnek a milliárdok, mesés lakosztályok stb.a "zsebbe".
    Szerintem össze kellene hasonlítani a Kádár Jani hátrahagyott vagyonát csupán egy mostani "egyszerű" polgármesterével. stb.

    üdv.

    PP'P

  • Parács Péter Pál

    Szia Figyelő!

    Most olvastam hozzászólásodat. Egyrészt örülök, hogy “látlak” még ezen a lapon. Én egy picit el voltam veszve, meg nem is tudom igazán a továbbiakat.

    Lényeg. A migráns kérdésben az a baj, hogy ez nem turizmus. A terroristákon kívül semmi bajom nem lenne velük, ha látogatóba jönnének, mint ahogy mi is voltunk már turistaként békében más országokban.

    Nekem az a feltűnő, hogy életerős harcedzett férfiak özönlenek családjukat, szüleiket hátrahagyva, nem hogy megvédenék Őket és otthonukat.
    Lehet idióta félelmem, de mi van akkor, ha valami Soros féle megszervez egy fegyverszállítmányt részükre és pl. valami repülőgépről ledobják nekik szíves felhasználásra.

    Már az is felmerült bennem, hogy ez Európa ellen irányuló megszervezett invázió és nem a muszlinok jutott eszébe útnak indulni azt sem tudván hová,hol fognak lakni stb. Magamból kiindulva, azt az országot ahol családostól letelepedtem vagy ott születtem a családomat akkor sem hagynám hátra, ha az ország ahol élek magának kereste a háborút. Ha nem akkor az ország védelmébe állnék, de nem magamat, hanem a családomat menekíteném ki a háborús övezetből.

    obsitos PP’P

  • Parács Péter Pál

    Bocsi! Megint PP’P vagyok.

    Közben felmerült még bennem, hogy ahonnan a muszlimok jönnek ott nincsenek véletlenül keresztények vagy más vallásúak vagy egyáltalán vallástól függetlenek. Ha vannak, akkor Nekik miért nem jutott eszükbe útra kelni?

    PPP

  • Andy Mage
    2017 június 30
    7:10 de.
    Mivel egy öregasszony vagyok, nem lincselek senkit. különben is természetem olyan, hogy mindig írtoztam a tettlegességtől.
    Más, nekem ne kezdjen itt vallás gyűlöletet hirdetni , mert még visszakaphatja.

  • Parács Péter Pál
    2017 június 30
    8:43 du.
    Kedves PPP,
    azért látsz még ezen a lapon, mert nincs más magyar linkem, ami magyar vonalon működik. Ennyi év után is (6O), még mindig érdekel minden ami magyar. A muszlimok manapság polgárháborúban vannak egymással Szíriában, két szekta hadakozik ! Ezért menekül aki tud.

  • Kimaradt: A keresztényeket viszont üldözik ott ma is. Egyiptomban karácsonykor például, nagy vérengzés volt.

  • Parács Péter Pál
    2017 június 30
    8:43 du.
    Kedves PPP,
    azért látsz még ezen a lapon, mert nincs más magyar linkem, ami magyar vonalon működik. Ennyi év után is (6O), még mindig érdekel minden ami magyar. A muszlimok manapság polgárháborúban vannak egymással Szíriában, két szekta hadakozik ! Ezért menekül aki tud.
    További kérdés a forradalmi menekültekről: én is az vagyok, éppen a marxisták elöl menekültem Kanadába. Valahogy az elv nem feküdt nekem soha! A marxista azt állítja, hogy minden ember egyforma és ezért így is kell bánni vele. Ez a mese viszont nem igaz!

  • ANDY MAGE elobbi soraira ahol irta hogy Del Korea, ill. amit a Koreai Koztarsasag neven leve, hivatalos neven.

    De ANDY ertelem alatt az hogy ma egy “protectorate” lenne.

    Ketsegtelenul az valotlan.
    Protectorate-ok pl. Porto Rico, a Salamon Szigetek, stb. ,melyek alig letkepesek mint onallo fuggetlen tarsadalmak mas nemzetek fentartasai nelkul.
    A Koreai Koztarsasag sokkal kepesebb mint sok-sok mas nemzet letezni onalloan.

  • Figyelő
    2017 július 1
    1:40 de.

    “Mivel egy öregasszony vagyok, nem lincselek senkit. különben is természetem olyan, hogy mindig írtoztam a tettlegességtől.
    Más, nekem ne kezdjen itt vallás gyűlöletet hirdetni , mert még visszakaphatja.”

    Egyrészt a korod érdekel legkevésbé. Legfeljebb magyarázza, hogy egy kétmondatos összefüggésrendszert sem sikerült a cikk végéből megérteni.

    De ne is törődj vele. Már csak azért sem, mert egy pillanatig sem vitatom: Te sem bántanál tettlegesen senkit. Megvárnád, míg más lerendezi. Ahogy párszor meg megvillantottad bigott rasszizmusodat.

    Miközben persze ezek szerint a Te világképedben teljesen jól megfér a kereszténység és a lincselés. Legalább ezt tisztáztuk.

  • Parács Péter Pál
    2017 június 30
    9:07 du.

    Eszükbe jutott. A 2015-ös első menekülthullámmal igen sok keresztény is érkezett. Alkalmasint Erdő előttük is zárva tartotta az egyházi menedékhelyeket (ellentétben Várszegi Asztrikkal, illetve a váci püspökkel), és magyar álkeresztény kabinetplatform is tojt rájuk nagy ívben.

  • Boda Marcsi
    2017 június 30
    5:10 du.

    A plakátok egyenló feltételei ugye azt is jelentik, hogy a kormány nem kezd bele újabb plakátkampányba? Ja nem. Ők belekezdenek.

    Gratulálok a vezérválasztásodhoz. Egy kisstílű falusi selyemfiú maga az erkölcsi magasság ehhez a trógerhez képest.

  • FIGYELO soraira.

    Sajnalom Asszonyom,de megjegyzese nagyjabol tevesen velte.

    Igen, a Suuni es a Shia szektak az elso naptol kezdve gyuloltek egymast es harcoltak sokszor, mert a masik szekta megolte a profetajukat.

    De sajnos a mai verontasok a Muslim vilgaban idgen politikai tettek kovetkezmenyei.

    Az kezdodott az Iran US elleni tetteivel.
    S a US tamogatta Sadam Huseint (Iraq) ahaborura Iran ellen. Egy milliot meghalado pusztult abban a haboruban.

    Majd Saddam megszalta Kuwait-ot.
    A US es arab orszagok “felszabadidtottak” Kuwait-ot.

    Az okbol eredoen Ben Laden szervezte a US elleni-merenyleteket.

    Mivel Ben Laden-t a Taliban Afghanistanban bujtatta, a US szervezte a “Northen Alliance” (Uzbek)harcait a Taliban ellen. S a US megszalta Afghanistant. Az a haboru megy azota.(16 eve mar)

    Lybiaban a Quadafi elleni lazadasok es a nyugati osztokeles egymasik frontot teremtett.

    Az Iraqi haborubol az ISIS lett egy Muslim teruletfoglalohatalom, Iraq es Szyriai teruletekbol.

    Szyriaban meg a regi Assad kegyetlensegeik ellen egy imetelt lazadas kezdodott.
    Ottan Kurdok, akik regen harcolnak fuggetlensegukert, s a minimum US tamogatas a kezdetben, majd az Orosz regi csatlosaga az Assad diktaturaval egy telejs meretu haboruva valt.
    Az is megy ma amr 6+ eve.
    Tehat a lakossag menekul mindenhonnan amint az leheto.

    Az ossz menekultek szama ma 16 milliot meghaladta.
    ma mar alig letezik foldterulet ahol menekult starait lehetne felallitani.

    De a verontasok nem lassulnak, sot, a veszely novekedik.
    A NATO neveben tobb csapatok tovabbitasai a vermezokre novekedik.
    Nem, ne feljen, a beke nem fog kitorni.
    Csak a pusztitasok terjednek. Az a teny manapsag.

  • Andy Mage
    2017 július 1
    9:59 de.

    Nagyon jól megértelek!
    Mivel két diktatúrát voltam kénytelen végigélni, nem komálom az erőszakot.
    Koromra, mellesleg büszke vagyok, mert sok mindent átéltem és tapasztaltam.
    Azért tudok tisztábban, függetlenül sok mindent megérteni.

  • Bendeguz79
    2017 július 1
    10:11 de.
    Magam részéről sokban hibáztatom az USA agresszióját. Sajnos a Bush elnök család nem volt soha jó politikus.
    Ha nem mennek Saddam ellen, ma nincs ez a probléma. És ha megölték, miért nem hagyták őket tovább magukra?
    Szomorúan azt tapasztaltam, hogy vannak államok, ahol jobb ha diktátor van hatalmon, aki a népet sakkban tartja.

  • György Molnár

    “……anyam aki Magyarorszagon el, es kitoltotte a nemzeti konzultaciot az sopredek. Es a tobbi 1.6 millio ember is sopredek.”

    Pontosan. És azért azok, mert tanulatlanok, műveletlenek, buták…..

  • Orsós Elemér

    György Molnár
    2017 július 1
    7:43 du
    Noooooooooooooooormááááááááááááliiiiiiiiiiiis? Én sem töltöttem ki, mégis inkább a “csőcselékkel” szimpatizálnék mint az ilyen csőlátásu szétliberalizáltakkal.

  • FIGYELO soraira.

    Mert az emberi leny nem kepes civakodasai, veszkedesei hianyban bekesen elni.
    Nem olvasta Mozes sorait, a Cain es Abel esetet ?

    Persze Saddam Hussein elfoglalta Kuwaitot. Mert a nagyobb hadak fentartasara tobb jovedelmre volt szuksege, s elfoglalta az olaj-gazdag Kuwaitot.
    S a US es tobb csatlossai reagaltak arra es felszabaditottak Kuwaitot.

    Mind a tobbi verontasok a kovetkezmnyei annak sorozatokban.
    Biztos vagyok hogy emlekszik mind azokra.

  • Par szot ohajtanek DRAZIRI soraihoz adni, a Korea megjegyzesehez.

    Korea, s nem csak del Koreat ertrve, a vilag egyedulli nepe amely a LEG egysegesebb minden nemzeti jellemeikben.

    Sajnos hogy ma ,a plotikai ideologiak latal kette valsztottak.

    A Koreaiak, minden lehetokben, mint nyvbeli ,a taj-szollasoknelkulli, viseleteik, zeneik, tarsadalmi szokasaik , hagyomanyaik, sot meg vallasaik is ( a jelen eszaki rem-uralom kivetelevel), a leg-egysegesebb. Amit semmi mas nepek eseten nem mondhato.

  • Andy Mage
    2017 július 1
    10:10 de.
    Ez a beírás a csomón is kákát keres.Mert csak így tudja.

  • György Molnár
    2017 július 1
    7:43 du.
    Almád nem esik messze a fádtól.

  • Molnar gyorgy

    Ja zsenikem, mindenki hulye csak te vagy a zseni.Orvos latott mar?

  • Kedves Hazánkból eltávozott HONFITÁRSAK.
    Magyarország miniszterelnőke több tiszteletet érdemel.Hazánkért dolgozik,és Én Gizella magyar állampolgár kérem szépen ne nézzenek le minket.Az emberek nagy része tiszteljük, mert Értünk dolgozik.A Spekulás pénz emberektől
    megvéd minket.Öszinte részvétem a sok vizbe fulladt menekült miatt.Igaza van ,Ott Helyben kell segiteni,nem szabad annyit gyalogolniuk családostul. Imádkozom ,hogy BÉKE legyen az Országokban.
    Üdvözlettel Gizella.

  • DRAZIRI sorai az ANDY MAGE-hez cimzetten, fejen utotte a szeget !

  • GIZELLA soraira;

    Barmi lenne is meglatasom sok ugyeken, de Gizella humanis erzelmeert elismerest erdemel.

    AMEN !

  • ANDY MAGE June 29-i sorai Bendeguz-hoz cimezve.

    Velem hogy talan tevedett cimezni velemneyet.

    Fogalmam sincsen hogy jottek megjegyzesei szamomra?

  • BODA MAECSI 2017, June 30-i soraira;

    Ms.Boda; igazan kivancsi lennek hogy mit celzott engem kijelolni az ottani orvosok elvarjak meg ma is a honorariumpkat a betegektol.

    Nem vagyok orvos, s nem igen utom bele orromat masok szakertelmeibe.
    De kivancsi vagyok hogy mit celzott soraival?

  • GIZELLA
    2017 július 3
    8:36 de.

    Én is eltávoztam a Rákosi korban.
    Senkit sem nézek le, sem a menekülteket, sem az otthoni magyarokat!
    A probléma a menekültekkel az, hogy muszlimok és nem akarnak dolgozni, hanem a befogadó államnak kell őket eltartani. Kérdezzen meg bárkit, németeket, kanadaiakat egyaránt.

  • Figyelo soraira.

    A Rakosi korban tavozott el ?

    Nem irta elobbiekben hogy a hetvenes evek idejebol szarmazik? Sot emlekszem pontosan a Skoda kocsi “igenyleserol” irt sorait.
    Rakosi idejen senkinek NEM volt sajat kocsija!
    Alig sajat gyatyaja.

    Rakosi reg eltunt az 50-es evekben. Sokkal a maga ideje eleott !

    Vagy talan maga “ihra-szuletett” kesobb.

  • Kiss Kálmán
    2017 június 30
    4:50 du.
    Csak most olvastam ezt a véleményt. Az én válaszom annyi, hogy örüljön mindenki, hogy Orbán van a kormány élén.
    Tudom, sokan utálják, sokan nem. Ettől függetlenül, innen nézve úgy látom, hogy jó időben van ott. Sok mindentől megvédi az országot. gazdasági nehézségeket ő is örökölte és bizony ebből nehéz kimászni, főleg, ha külföld ellene van a rossz híre miatt, amit sajnos a bell és külföldi baloldal terjeszt róla.

  • Bendeguz79
    2017 július 4
    2:27 du.
    Igen, igaza van!, hülyeséget írtam, biztos megint késő volt. Én a forradalom leverése UTÁN mentem, ki, 1957 nov.24 -én.

  • FIGYELO soraira;

    Koszonom korrektalasat. Igen, emlekszem leirta Okt.23-i elmenueit elobbiekben/
    Nem ohajtanek “orros” lenni ,de kivancsi lennek ,hogyan sikeru;t 1957 Novembereben diszidalni ?

  • Kedves Bendeguz, igy tortent

    A volegenyemnek rokona volt a vasutnal. Az illeto, a Keletiben beszallasunk utan elbujtatott a csomag -vagonban, a zsakok moge. A vonat Gyorig ment, ahol ki kellett szallnunk. Onnan 32 km. gyalogoltunk Vitnyed faluig, ahol volt volegenyemnek egy rokana. Naluk szalltunk meg ejjel es hajnalban, egy felfogadott kiserovel mentunk a hatarig. Ott az illeto elkoszont, es azt mondta, ott a jegenyesornal mar a hatar van.1000 forintot kert fejenkent a faradsagaert! A hatarnal ket hataror ult a toronyban. Lejottek es azt kerdeztek tolunk, maguk uj eletet akarnak odaat kezdeni? Mindjart tudtuk, hogy nincs baj.Ok egy csonakkal vittek at, az ott folyo kanalison.
    Mar lemenoben volt a na, es mi leultunk ausztriai hataron , ehol elsirtam magam! Meg eleg sokat gyalogoltunk a faluba, az iskolahoz kuldtek. Ott mar sok magyar volt a tornateremben. Ausztriabol, vonattal mentunk Nemetorszagba, ahonnan szervezetten vittek 145 magyart, Brevenhavenbe, a hajohoz ami kihozott Kanadaba.
    Remelem , megfelel reszletes leirasom, sajnos az ekezetek elvesztek.

  • FIGYELO soraira;

    Koszonom, s velhetoen minden olvaso is, igazan szerecses utazasanak reszleteit leirni.

    Igazan szerencses volt, mert akkor mentek ottan teljes gozzel a nagy “leszamolasok” a foradalom resztvevoi ellen.

    Sot meg az akasztasok sokai sem voltak befejevze akkor.

  • Kiss Kálmán

    Kedves Figyelő!
    Hogy az országot ki védi meg, hogyan, azt a történelem megtanítja; először azt kellene tisztázni, kitől, mikor, miért (stb.) kell bárkit, bármit megvédeni.

    Ha egy skizofrén tüneteket produkáló, félművelt ember – (tünet például: nyelvöltögetés) – vezeti az országot, akkor ez igencsak elkeserítő. Ha egy ország szavazásra elhatározott népességének többsége ennek a tolvaj rablóvezérnek a “programjára” (és mamelukjaira) szavaz, akkor ez az ország nem érdemli meg, hogy a kultúrnépek közösségének tagja legyen. (Most oktassalak ki arról, hogyan, miért is hozták létre az EU-t? Hogy a németeknek, franciáknak elegük lett abból, hogy sok évszázadon át csak háború, háború, háború …; ezért lett az EGK, amiből “lett” az EU.)

    Mi itt most keressük(?) “fehérek közt az európait”. Ezt nem értitek? Ez az európai pedig nem Orbán!!! Orbán nem európai József Attilai értelemben. Orbán egy gazember. Erkölcsileg is egy senki; egy-egy jó komcsizás után – hazatérve a szüleihez – hogyan néz a párttitkár apja, pártalkalmazott anyja szemébe? Szerintem jót röhögnek együtt az egész országon, hogy bevette a hülye szövegüket, “oszt jó napot”.

    A titka: azonosítja magát a nemzettel. Ezt már Hitler is megtette. A hülye nép pedig beveszi.

    Röviden: Orbán a kultúrától (=Európa) “védi meg” az országot.Mi meg, akik Radnóti, Vörösmarty, Arany, Tompa, Széchenyi, Mécs, Petőfi, Batsányi, Berzsenyi gondolatain, eszméin, habitusán nőttünk fel abban az átkos kommunizmusban – (ez nem elírás: nézz utána az Aczél György által “cenzúrázott könyvkiadásunknak! – már nem tudunk mit tenni: az erőszak nem sajátunk. Csak egy a probléma: tankokra légpuskákkal hiába lövöldözünk. Ez azért elkeserítő; és elgondolkodtató …

    No, hirtelen ennyi. “Oszt jó napot!”

  • Orsós Elemér

    Kiss Kálmán
    2017 július 11
    4:17 du.
    Minden relativ! Én például többre értékelek egy 500 évig munkából élő, önfenntartó, sőt még a török majd osztrák gazdáját is eltartó népet, mint azt aki henyén, 500 évig a rabszolgáiból élt és most ő mondja meg hogy, ki a civilizált, miközben a volt, kizsigerelt rabszolgáit is velünk akarja szolidaritás címszó alatt eltartatni! Európa szinpadán nem nagy a normális választék, de ha a pofozkodós luxemburgi offshore lovag, a németországi érettségi hiányos szépfiu és a magyar kerítésépítő skizofrén félművelt nyelvöltögető között kellene választanom, akkor magasan a nyelvöltögetőt választanám, annál is inkább, mert a mi felhozatalunkban nagyon sajnálatosan csak skizoidabbak és még a művelt nyugati átlagnál is lekötelezettebbek vannak! ( 🙂 )

  • Kiss Kálmán, nem ismerem Orbán betegségét, uralmát stb.
    Itt Kanadában, ha szidják az államfőt , aki ma éppen egy szép fiú, azt mondom nekik, hogy Ti választottátok! Ezt tudom mondani a magyaroknak is.Emlékszem még az utolsó választásra otthon.
    Nagy többséggel jött be újra. Jó, az ellenfele Gyucsány volt, ezért nem csodálkoztam. Most is azt mondom, a 4 év letelik, tessék akkor választani, addig nem érdemes panaszkodni.

  • Bendeguz79
    2017 július 9
    1:05 du.
    Tényleg megint hülyeséget írtam, elnézést kérek, Gizellától is,
    Hiszen már Rákosi nem volt, 56-ban hazarendelték, hanem Gerő Ernő volt az utódja ő hívta be az oroszokat. Aztán Kádár elvtárs.

  • #FINABudapest2017 #FINAWorlds

    Budapesti megnyítása ay olimpiai bajnokságnak

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.