Honvéd áll a trombitán

2015 augusztus 29 9:01 de.50 hozzászólás

Egyre követelőbb igény a katonaság bevetése a migránsok ellen. Ha jól belegondolunk, hát előadódhat olyan helyzet, amikor lőni kell, mert a migráns bejön a határon és egyrészt menedéket, másrészt meg vizet kér – arcpirító pofátlanság. Hát vessünk be ellenük mindent, ami bevethető, a rendőrséget, a határvadászokat, a honvédséget, a mezőőröket, a polgárőröket, a halőröket és az erdőőröket, te meg vágd hozzájuk a kezed ügyébe eső fazekakat, lábosokat – szólít a haza, ne hezitálj!

De elsősorban a honvédséget kell bevetni, ők vannak kiképezve legális tömeggyilkosságra, márpedig a legalitás csak egyéni képviselői indítvány kérdése. És ha már indítvány, akkor szabályozzon még egy-két olyan kérdést is, melyeket ezidáig kénytelenek voltunk szabályozatlan embertelenséggel megoldani. A Népszabadság tájékoztatása szerint a hadsereg új jogosítványa lehet például a gépjárművek közúti megállítása. A katonák – a rendőrök jogaihoz hasonlóan – felhatalmazást kapnak helyszínbiztosításra, területzárásra, valamint kényszerítő eszközök alkalmazására, illetve a személyi szabadságot is korlátozó intézkedésekre is. A hadsereg eszköztárában szerepelni fog az őrkutya, gumilövedék, pirotechnikai eszköz, a könnygázgránát és az elfogó háló is, amelyeken kívül a magyar katonák lőfegyvert is használhatnak a menekültek ellen, ha úgy ítélik meg, hogy a menekültek valamely cselekedete más ember életét vagy testi épséget veszélyezteti, vagy ha a menekültek katona által őrzött létesítményre támadnak.

Ez utóbbi esetben a rendőröknek már a jelenlegi törvényi szabályozási keretek között is lehetőségük nyílik lőfegyverrel megvédeni magukat. Ennek tükrében érdekes kérdések merülnek fel, például a gumilövedék tekintetében, mely köztudottan szemkilövésre szolgál, de a katonák által őrzött objektumok tekintetében is – különös tekintettel Mosonmagyaróvárra és Dudás laktanyaparancsnokra.
Aztán felmerül a kérdés, hogy hogyan tudja majd a talpas megkülönböztetni a menekültet a honfitól, hiszen vannak a menekültek között is olyan népek, akik álcázásként fehér bőrrel húzatták át magukat, előrelátóan még az anyjuk hasában, ravaszabbak ezek a cigánynál is, szeőkecigány, ugye…

Az akciót, melynek keretében a bevándorlókra lövöldöznek, menekültgyérítésnek fogjuk nevezni, a magyar nyelv találékony. Ami a szándékokat illeti, alapvetően őrzési és védelmi célra vennék igénybe a Honvédséget. Hogy mit őriznének, kit és mitől védenének, az a menekültkérdés mai állapotát tekintve lényegtelen, valószínűleg a magyar anyákat attól, hogy elkapják a szifiliszt a migránsoktól, akik nyakig ülnek a szifiliszben, mint ez tudott…

De őrizhetnék például tranzitzónát közvetlenül a határ mellett – egy lépést se szeretett hazánk földjén – üljön csak a fertőző, és asszonyaink megerőszakolását fontolgató terrorista a pengék tövében, a szabad levegőn addig, ameddig nem döntenek a sorsáról, nyalja a jeget, meg egyen kefét. Ebből is látszik világosan, hogy Nemzet Félesze nem lát előre három hónapot sem, mert ha látna, eszébe juthatna, hogy november végén esni szokott, helyenként akár hó vagy jégdara is, melynek hullása közben mezőn ücsörögni meglehetősen kellemetlen időtöltés, márpedig ezek itten kéjutazáson vesztnek részt, mint ez szintúgy köztudott. Még szerencse, hogy gyerekek nincsenek a menekültek között, hiszen őket tilos mutatni a tömegtájékoztatásban, amit pedig nem látunk, az nincs.

Úgyhogy jön a haderő, bevetve erőinek és eszközeinek összességét, elrettentve a külső és belső ellenséget attól, hogy ujjat húzzon magyaremberrel. Bevetésre kerül a 2. Magyar Kerékpáros Hegyivadász dandár, az 1. Magyar Fajfenntartó Dandár, a 3. Magyar Határvadász Osztály a kakastollakkal. A harccsoport meg lesz erősítve egy helikopteres századdal, mely három honvédből áll helikopterenként, egyikük berreg, a másik egy földbeszúrt botot rángat, míg a harmadik magasra emel egy papírforgót és fújja rá a levegőt. Támogató erőként a harccsoport alárendeltségébe kerül majd a Gömb utcai óvoda teljes személyi állománya, beleértve a dadusokat is. A siker nem kétséges, a kérdés már csak az, hogy a Fajfenntartók kapjanak-e libatollat a sapkájukra, hogy ne kelljen a szomszédba menni egy kis perverzitásért.

Arra azért figyelni kellene, hogy ezek a változások mennyiben érintik a magyar állam és állampolgára életviszonyait, mert az nemigen lett kibontva, hogy a „tömeges bevándorlási válsághelyzet” fogalma mit takar. Jelenleg a tervek szerint öt migráns feltűnése esetén is ki lehet hirdetni az Országos Beszarást, és mire kettőt lépsz, már egy bajszos hadfi kotor a seggedben, felforgató irodalom után kutatva. A TEK viszont nem szerepel a hírekben, pedig most aztán tobzódhatnának a terroristákban, mint hajdani kollegám az álmaiban folyvást feltűnő, női mellekkel töltött úszómedencében, de nem. Nekik fontosabb feladatuk van, nekik a Kis Beszarit kell őrizniük, nehogy megmerényelje valaki.

Pedig kár aggódniuk, hiszen hálás alattvalói türelmesek és most már – úgy tűnik – megvárják, míg leharapja a bögre fülét, merthogy reggelire az a legfinomabb. Megmondta a pszichiáter professzor is, mikor páciensei megették a kakaósbögrét… Ez a fennforgás pedig már szinte karnyújtásnyira van. Boldogabb országokban a Nemzeti Gárda bevetésének is megvannak a maga szabályai, de attól minden demokrácia tartózkodik, hogy a hadsereget összekeverje a rendészeti tevékenységek ellátóival.

De hát senki sem mondta, hogy mi egy boldogabb ország vagyunk – nemde?

50 hozzászólás

 • Vajon mit fújhat a trombitáján az a migráns? Esetleg takarodót?

 • Gondolom katona több van, mint határőr. Mivel, több mint 2 millió “menekült” várható, mely az országon keresztúl akar menni, jobb világ felé, gondolom a katonák amúgy is ráérnek kis hazánkban.
  Lőni senki sem fog, az majdnem biztos, mert nemzetközileg nem jól hatna!
  Viszont az egyenruhás ember talán hat rájuk valahogy……

 • nemzetközileg már semmi nem ronthat a hírünkön. Orbánt különben sem érdekli.

 • Szerintem ez a tény, Ille, a magyar baloldal érdeme.
  T.i. a külföldön élő magyar baloldal igen erősen és jól működik!

 • Figyelő: hát persze 😀

 • A fene a baloldalba, hogy van képe dokumentálni azt a tömény ocsmányságot, ami manapság MO.on történik! Viszont eszembe jutott, hogy egyesek azt állitják az ösmagyarok Ázsiából jöttek. Nem lehetséges, hogy az ottragadt Magyarok, most akarnak egyesülni velünk és azért jönnek? Szerintem kárt karokkal kéne rokonainkat fogadni.

 • Hát igen, szerintem az országban egyidejüleg tartózkodó kb. 2-3.000 menekültre hivatkozva a Vezér inditványára hamarosan bevezetik majd az ún. különleges jogrendet, a rendkívül állapotot, amelyben az állampolgári alapjogok korlátozhatók, felfüggeszthetők, a kormányzat pedig rendeleti úton hozhat meg a békeidőben kizárólag törvényben szabályozható rendelkezéseket és intézkedéseket.
  Ezzel az ország lakosságának nagyobbik fele egyet is ért majd.

  Az EU pedig a Nyugat-Európára nehezedő migrációs nyomás enyhitése iránti “hálából” (és több más ok miatt) nem fogja felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát, nem fogja felfüggeszteni a pénzügyi juttatások kifizetését, hanem – természetesen élénk ejnye-bejnye és súlyos homlokráncolás mellett – továbbra is finanszírozni és hallgatólagosan támogatni fogja a magyar kormányzat aljas disznóságait.

 • Judith, ölelj magadhoz egy párat ! Persze, Torontoban könnyen beszélsz.
  Mai számadatok szerint, most érték el a 150 ezret,a magyar határsértők.

 • Figyelő: na és? Köze? Azt megszámolta-e, hogy ebből hányan utaztak tovább, vagy vár a BBC adataira?
  Ez az “ölelj magadhoz” – nekem is ajánlott befogadásra – már beteges. Forduljon orvoshoz, amíg nem késő.

 • Figyelő, kérésed parancs. Rohanok repülőjegyet venni, és ölelem keblemre öket, vagy legalábbis, megyek majd tolmácsolni, enni és inni adni, a betegeket elirányitani az orvosokhoz, vagy minden olyan nemes szolgálatot elvállalni, amit talán anyai , dédnagymamám, nagyanyám és anyám kishugának, mint embernek is járt volna 1944 tavaszán. Szégyeld magad Klára!

 • Judith: eleddig is kiderült, a szégyenérzet nem Faragó Klára tulajdonságai közé tartozik.

 • Azért arra is figyelni kéne, amit Belzebub mondott, mert a tervezett intézkedések inkább alkalmasak arra, mint a menekültprobléma kezelésére. Szó nincs róla, hogy ezek ideiglenes jogszabály módosítások lennének. Tehát, ha elapad a menekültáradat, téged akkor is vegzálhatnak pl. az országúton. Békeidőben hadiállapot és nem hallottam , hogy a főparancsnoknak (áder) és az un. ellenzéknek erről mi a véleménye? Ha netán ők is elfogadják ezt, akkor innentől nyugodtan beszélhetünk nyilt és brutális diktatúráról hivatalosan is. És az ostoba fideszhívők is meg fogják tapasztalni, hogy az ájult imádatuk ellenére ők is seggbe lesznek rúgva. Mert innentől kezdve már rájuk sincs semmi szüksége ennek a hatalomnak. Már az ő egzisztenciájuk is veszélyben lesz. Csak a sógor-komaság fog számítani, ha valaki élni akar. Hát hajrá, előre ostoba magyarok, azután megint lehet zokogni, mert balsors tépi állandójan a magyart.
  Ha az ostobaság biciklin járna, akkor a fideszhívő magyarok kontrával száguldanának fel a Himalájára. Lesz itt nemsokára csendőrség.

 • öregszeder: én meg ellenálló leszek, mint régen az eleink. Amíg a csendőr bemegy a kocsmába, legurítani a neki járó ingyenest, én jól tökön rúgom a lovát 🙂

 • Judith Kopacsi

  2015 augusztus 29
  11:45 du.
  Judith, ennek semmi köze 1944-hez.Az én családom is megszenvedte.
  Ja, és nem Ázsiából jönnek a menekülők, hanem Afrikából, ez kicsit más eset.

 • Figyelő: valóban. Ázsiából – menekültként, a túlélés okán – mi jöttünk. Tényleg más eset.

 • Ille, a menekültekről van szó, akik német honba vágynak.

 • Figyelő: Merkel meg, amilyen megátalkodott, azt találta mondani: nem toleráljuk azokat, akik nem akarnak segíteni! Szegény Orbán…

 • Viszont, Merkel azt is mondta, hogy elég volt.

 • Figyelő: miből is?

 • Figyelő
  2015 augusztus 30
  2:33 du.

  Ille kérdése jogos: miből is volt elég? 800.000 és 1 millió menekültet (igen, menekültet, akikeket Magyarországon illegális határsértőnek, és nem sokára bűnözőknek neveznek) kész idén befogadni Németország. Csak ebben az évben. Ebben nincsenek benne azok, akik úgy legálisan a tudásuk alapján érkeznek Németországba, akár nyugatabbról is nívós munkahelyekre, szakképzett bevándorlóként. Szóval ha arra gondolt, hogy Merkelnek a háborúk elől menekülőkből volna elege, akkor nagyot téved. Egyenesen szűkségük van rájuk. Na erre varrjon egy jó nagy gombot. Egyébként a menekültek meg épp Németországba igyekeznek ez esetek túlnyomó részében, tehát épp Merkel országába vágynak, nem Magyarországra. De ezt ön is tudja, mert Magyarországról még az is elmenekül százezrével, aki ott született és tősgyökeres magyar, vagyis nyelvi és kulturális nehézség sincs nekik, ahogyan munka sem, és jövőkép a magyarnak, Magyarországon. Hát még a szír, afgán, mozambique-i magyarul nem tudó migránsnak, nem?

 • Figyelő
  2015 augusztus 29
  8:51 du.

  Kedves Figyelő, tegyünk helyre pár dolgot.

  Azt gondolom sem Judithnak, sem másnak nem feladata “befogadni” párat, ennek ellenére jó néhány civil szervezet foglalkozik azzal, hogy emberként legyenek kezelve a menekülők ezrei Magyarországon, holott ez az állam feladata volna, ahogy például a Pápa is kitért rá többször, az EU és az ENSZ mellett és felhívta az országok vezetőinek figyelmet a helyes útra. Az EU meg még nem kevés pénzt is tol Magyarországnak, hogy ne marhacsordaként, hanem emberként kezeljék őket a hatóságok. Ilyen demagóg marhaságot példának hozni, hogy fogadjon be párat Judith, ez egyszerűen nonszensz és sületlenség. A hozzá nem értés és a rálátás teljes hiányának csimborasszója újfent öntől.

  A másik és újabb tévedése, hogy dobálózik a 150 ezer fős számmal. TUDJA, hogy ez a szám egyáltalán micsoda???. Megint segítek és elmagyarázom, aztán meg ha van affinitása járjon is utána. 150 ezer menekült lépte át a határt, de – bizonyára nem tudja, ezek az emberek 24 órán belül el is hagyják az országot. Jelenleg 4 és 5 ezer közötti menekült van Magyarországon összesen. Ez az a hatalmas nagy “teher”, amit a Magyar kormány, amelynek a gazdasága hasít és a jólét mintája a kormány szerint, képtelen emberi módon kezelni ennyi életüket óvó, és kimerült menekülőt. Pedig alig egy éve még egy nap alatt képesek lettünk volna 250 ezer főt is akár elhelyezni mindösszesen három megyében, ha azok az ukrajnai konfliktus miatt menekültek volna észak-keletről Pintér belügyminiszter szerint. Most akkor mi van? 4-5 ezer ember megterhelő? 250 ezer nem? Felejtse el a 150 ezres számot.

  Ez a szám amit ön kiragad a drága kormányunknak köszönhetően és becumizza az épp olyan, mintha ön azt mondaná, hogy jelenleg 10 millió ember súlya nyomja a Budapest Airport (Liszt Ferenc repülőtér, korábban csak Ferihegy) vállát, mert annyian fordulnak meg egy évben. Természetesen ahogy a migránsok tekintetében sem, úgy a repülőtéren sincs annyi ember, mert időközben tovább mennek, csak átsuhannak rajta éves szinten kb 10 millióan. Ne dőljön be már mindennek, mert csak szólok, hogy ha a kormány azt mondja, hogy piros hó esik télen, az azért nem biztos, hogy úgy is van. Bár szerintem ön még azt is elhiszi, sajnos.

 • Figyelő
  2015 augusztus 30
  11:42 de.

  Hát megint téved, mert Afrikából kevesebben érkeznek, jóval-óval kevesebben a magyar-szerb határhoz, mint mondjuk Szíriából, Pakisztánból, Afganisztánból. DE, mit is akar ezzel mondani? Az ázsiai vagy az afrikai az nem ember, akivel emberként kellene bánni? Egyébként tegye össze a két kezét, hogy annak idején Kanada emberként tekintett önre és a többi 37-42 ezer magyar menekülőre, akik hajókon zsúfolódva és hordába verődve, fáradtan és kimerülten érték el a kanadai partokat, mint belsőázsiai sztyeppéről származtatható, idegen és fura nyelven beszélő népség. Az ön idegengyűlölő hozzáállása saját magára nézve annak idején végzetes lett volna az ön és családja számára. Ezt morzsolgassa és ha képes megérteni, akkor közben néha el is szégyellheti magát.

 • HunCanada: Bencsics tipikus jusztisemberke, azon felül tényleg benyeli, amivel Orbánék etetik. Láttam egy óriásplakátot is, direkt neki volt címezve 🙂

 • HunCanada: Bencsics és a szégyenérzet…

 • Klárikám, hogyan szenvedte meg a családod 1944-et? Összeszedték összes rokonaidat, csupán csak azért mert zsidók voltak, feltuszkolták öket egy vagonba, elvitték öket egy haláltáborba, ahol 90%-át azonnak vittek a gázkamrákba, tekintet nélkül korra, nemre, és megölték öket? És mindezt egy pár héttel az amerikaiak partra szállása után, magyar segitséggel? Én csak azért emlitem ezeket a szörnyüségeket, mertha abból nem tanultunk, akkor már kiirtuk magunkat az emberek közül. Empátia, Klárikám, embertársai iránt. No meg tényleg gondolj azokra az idökre, amikor Kanada tárt karokkal fogadott és mindent elkövetett, hogy be tudjatok illeszkedni ide. Vagy az empátia csak addig tart, amig rólad volt szó, utána el kéne dobni a kapu kulcsot?

 • Figyelő
  aug.29.10:03.de.

  Sokadszorra kérdezem, mert nem tudom elhinni, hogy Ön tényleg ennyire ostoba? Naivitásra már nem gondolok, hiszen az ön esetében a primitívsége mellett van egy jó adag kárörvendés, és ebből fakadóan még rosszindulat is!

  Feltételezi, hogy csak azért nem lőnek, mert az “nemzetközileg nem jól hatna”? Egyáltalán milyen kifejezés ez a nem jól hat – ilyen súlyú dolog esetében ?
  Amúgy, ha a nemzetközi visszhangtól nem kellene tartani akár lövethetnének is a menekültekre?
  Azt mondja katonából több van mint rendőrből és ezek úgyis ráérnek? Tud róla, hogy Magyarországon már nincs sorkatonaság, hanem hivatásos állomány van, melynek létszáma csak töredéke az előzőnek !
  És mivel ráérnek, hát akár mozgócélra is lőhetnének a menekültek viszonylatában – csak hát ciki, hogy mit szólna hozzá a világ…..!

  Úgy egyébként a “kishazánk” kifejezés, az tipikusan a szoci érában meghonosodott kifejezés, tehát nem nyerő hangoztatnia, kivált olyan körülmények között, ahogy már feljebb írtam Önnek !

  Szerintem hallgasson gyuri10-re – valamiért jót akar magának, és igen türelmesen próbálja terelgetni, sajnos úgy tűnik hiába!

 • HunCanada

  2015 augusztus 30
  7:08 du.

  Senkinek nem akartam itt válaszolni, de ehhez a hozzászólásához kénytelen vagyok, néhány pontot korrigálni.
  Nem az első ember, aki erre figyelmeztet, hogy bezzeg engem 36 ezer magyar menekülttel befogadott Kanada. Miért jár akkor a szám, ha szíriai menekültek lepik el Magyarországot?!
  Sajnálom, hogy nem látja be a nagy különbséget a kettő között.
  1, Kanada területileg hatalmas, aránylag kevés lakossággal.
  Ezenfelül, Kanada népesedése a bevándorlókból tevődik ki. Ők akik naggyá tették, az európai menekűlt zsidók, németek, olaszok,franciák, angolok, magyarok.
  Magyarország egy függetllen nemzet, a többi európai nemzet mellett, a német, olasz, francia stb. között.Arénylag kis terjedelmű, sűrün lakott ország.
  Nem lehet az európai országokat összehasonlatani Kanadával.

 • Figyelő: ahogy a személyét se másokkal. Azért arra kíváncsi lennék, maga mivel járult hozzá Kanada naggyá tételéhez?
  Nomeg, ez a fensőbbség: senkinek nem akart itt válaszolni…bocsánat, most majestic!

 • Figyelő
  2015 augusztus 31
  9:28 de.

  Magyarország lakossága szintén megannyi nemzet és kisebbségből tevődik össze, Trianon előtt főleg, és azóta is. Csak nézzen a saját vezetéknevére, amely délszláv eredetet feltételez. Nagyjaink és tudósaink (nekünk is túlnyomó részt idegen vezetéknevet viselnek vagy később magyarosították: németet, szlávot, örményt, lengyelt, bolgárt, szerbet…stb. Ráadásul jobboldalról szeretettel emlékeztetnek arra, hogy a finnugor rokonságunk mese habbal és arab, perzsa, türk ősökkel rendelkezünk, velük vagyunk rokonok. Hát akkor pedig testvéreinkkel csak emberként kellene bánni, nem?

  Az ön által vázoltak között nincs különbség tehát. Önt és menekülni kényszerült társait akkor civilizált és emberséges módon befogadott egy ország (Kanada) és nem alkalmazta az ön nézetét, mely kirekesztő és embertelen lett volna, tán végzetes is ön és kedves családja számára.

  Az, hogy egy ország hatalmas és színes, vagy éppen kicsi és homogén (ez persze nincs így Magyarországon sem) annak semmi, de semmi köze ahhoz, hogy lakói -és inkább a kormánya – emberséggel bánik a menekültekkel, vagy éppen alsóbbrendűnek tekintik és állatként bánik velük. Amit állít az önmagában igaz, hogy Kanada nagy, és bevándorlók színesítik, de ez nem függ össze azzal, hogy hogyan viszonyul más emberekhez, segítségre szoruló népekhez. Jelenleg 4500 körüli menekülő személy tartózkodik Magyarországon, ami egy ekkor országnak nem kellene, hogy gondot jelentsen – hacsak nem politikai haszon húzható abból ahogy ez kommunikálva vagyon, például 150 ezer illegális határsértő kifejezéssel és tévedésre okot adó számokkal.

  Köszönöm válaszát, egyébként.

 • Jó reggelt Magyarország, jó reggelt magyarok!
  ……..
  A Magyarországon regisztrált menekülteket nem engedi be Ausztria, le kell szállniuk a vonatokról
  Az osztrák vasút szóvivője, Michael Braun a Kuriernak azt mondta, hogy csak azok a menekültek utazhatnak tovább Ausztria felé, akiket még nem regisztráltak Magyarországon.
  Az osztrák rendőrség szerint a vonatokon körülbelül 300 menekült tartózkodott. A Kurier szerint a második vonaton is 250 menekült utazott. Őket két csoportra osztották aszerint, hogy Magyarországon beadták-e már a menedékkérelmüket vagy nem.
  A már Magyarországon regisztráltakat visszaküldik.

 • charlie: nem lehet eldönteni, örvendezik, vagy siránkozik?
  Amúgy állítása nem igaz. Teljesen illogikus, hogy pnt a regisztrálatlanok utazhatnak tovább.

 • Szomorkodom.
  Az állítás nem az enyém, hanem az összes erről tudósító hírcsatornáé. pl. 444.hu

 • charlie: tehát szomorkodik. Vagyis annak örül, hogy Ausztria nem engedi be őket, így sokkal tovább sanyargathatják őket Magyarországon.
  Mondjuk, mentalitását illetően ez nem rendkívüli.

 • Ille, valamit félreért. Szomorkodom, mert nem utazhatnak tovább. Vagyis nem örülök. El vagyok keseredve.
  Ezek szerint a mentalitásom rendben, aminek meg örülök.

 • charlie
  2015 augusztus 31
  11:50 de.
  Az a helyzet, hogy mindössze a vonat biztonsági előírásainak biztosítása miatt nem engedik tovább őket. A tömeg miatt például nem hozzáférhetőek a tűzoltó berendezések.
  Az a kérésük a magyarok felé, hogy adott létszámokat tartalmazó szerelvényeket küldjenek, ami megfelel a biztonsági előírásoknak.

  Nem az áthaladó szerelvényeket korlátozzák, hanem a kupénkénti létszámot. Ez nem ugyanaz, mint amit felvezetsz.

 • Sajnos igaz! Az a menekült, aki magyaroknál regisztrált ,azt visszaküldik német, vagy más országokból.

 • HunCanada

  2015 augusztus 31
  10:43 de.
  Már reggel küldtem választ, de elűnt.

  Nagyot mosolyogtm, mikor engem a mai menekültekhez hasonliott.
  Először is, én hasonló kultúrával rendelkeztem, mint az általános kanadai, tenult, kereeztény, fehér ember. A 36 ezer magyar menekültet, mint a kommunizmus áldoztának könyvelték el, ami, akkoriban, bizonyos fokig ellenségnek számitott a kanadai politikában.
  A mai menekültek, akik elárasszák Európát, muszlimok, más kültúrából jött emberek.A világ sajnálja őket, hiszen ott is háború van és életüket mentik.
  Európa számára a tömeges emigráció bizony nagy sokkot okoz. Részben, nincsenek erre felkészülve, részben teljesen idegen világ.
  Egy biztos, ezek után, Európa nem az lesz aminek mi ismertük.

 • A cikk címéhez: Lehet, hogy Fényes ezt szellemsnek találta, én viszont gúnyolodásnak. T.i. a honvéd a Hargitán állt valamkior.
  Járt már a Hargitán? Én már igen.

 • charlie: aha. Maga szomorkodik. Hát persze.

 • Figyelő: magának sajnos, ugyanis ez nem igaz. Jobban kellene figyelnie 🙂 Korábban jeleztük a számot – tán valami 250 körülit – akiket ilyen-olyan okból visszaküldtek.

 • Figyelő: azoknak se volt semmi közük hozzá. Magának se.
  Amúgy valóban gúnyolódás.

 • Figyelő
  2015 augusztus 31
  3:03 du.

  Tévedésben él kedves Figyelő. Én nem a mai menekülteket hasonlítom az ön és kedves családjához, valamint a több ezer magyar menekülthöz, hanem embert az emberhez. Azaz az országukat ilyen, vagy olyan okokból elhagyni kényszerülő migránsokat. Valahogy ezt nem tetszik megérteni, mert ön megint csak azt hozza elő, hogy ön -nem mondja, de érezteti, hogy – felsőbbrendű – méghozzá fehér, keresztény ember, míg aki nem ilyen azt mélységesen lenézi. Egyébként honnan gondolja, hogy Kanada számára ön nem volt éppen olyan idegen és fura szerzet, mint egy átlag magyarnak a Közel-Keletről érkezők, akik között egyébként rengeteg keresztény is van. Ez a maga tévképzete, hiszen összekeveri az évtizedek emlékeit, azzal a momentummal amikor a kanadaiak még semmit nem tudtak arról a több tízezres menekültáradatról, akik kelet Európából érkeztek Kanadába, szakadtan, fáradtan, kimerülten, éhesen furán kinézve és fura nyelven beszélve. Ön ugyan olyan menekült “hordába” érkezett Kanadába, mint akiket most lenéz, akik Európa kapuit döngetik bebocsátásukért. Semmivel sem különbözik ön és egy mostani szír, vagy afgán menekült, talán annyiban, hogy sokkal véresebb és régóta elhúzódó háborús zónából menekülnek a mostani migránsok.

  Még egy gondolat, de ehhez idézek öntől:
  “36 ezer magyar menekültet, mint a kommunizmus áldoztának könyvelték el, ami, akkoriban, bizonyos fokig ellenségnek számitott a kanadai politikában.”

  A gondolatát a mai helyzetre levetítve pedig, ismét ellentmondásba kerül önmagával, hiszen a mostani menekültek pedig az ISIS elől is menekülnek, amely az egész nyugati civilizáció ellenségének tekinthető. Vagyis megint igazolt az, hogy ön ugyan olyan menekült volt, akárcsak ma egy szíriai. De ne cifrázzuk. Menekült és menekült között nem is kéne különséget tenni kedves Figyelő, ráadásul a genfi konvenció pontosan leírja, hogy kiknek kell menedéket adni. Vagyis ebben is ön pontosan olyan menekült volt szintén, mint akárcsak egy mai szíriai pl. Hiába cifrázza azt, hogy ön felsőbbrendűnek, többnek gondolja magát csupán azért mert fehérnek születet és keresztény. Javaslom lépjen be a Ku-klux-klánba, örömmel várják, hogy hirdesse a fehér faj felsőbbrendűségének eszméit ott.

  Még egy. Önnek többszörösen át kellene értékelnie gondolatait, hogy ne váljon nevetséggé. Nem írom le a vezetéknevét, de annak alapján az ön felmenői már Magyarországra is bevándoroltak valamikor, ahonnan a kedves családja tovább menekült Kanadába 56-ban. Többszörös migránsként, vándorlóként, – akinek felmenőit nem egyszer befogadott egy másik, aztán megint egy nemzet – inkább folyamatosan meghazudtolja családját és saját magát, hogy a magyar kormány gyűlöletpolitikáját védje, azért az nagyon is vicces. Én ezen mosolygok folyamatosan.

 • Figyelő!
  augusztus 31.3:03

  Magának alighanem van három – négy sémája, annak alapján folytatja itt “értelmiségi” vitáját!
  Mindig azt rántja elő, ami éppen odaillik (nézete szerint) ezért van az, hogy ugyanazok a mondatok rendre visszaköszönnek, mint az alábbi is Pl:

  “…Egy biztos, Európa nem az lesz mint aminek mi ismertük…” – ezt néhányszor már leírta,most sem tudok rá mást válaszolni, mint eddig: Ön szerintem semmilyennek nem ismerte Európát eddig sem – max. olvasmányai lehetnek, meg némi emléke egy egy utazása alkalmával tapasztaltakról, de mivel nem élt Európában nincs is mit sajnálnia!

  Ön hozta az a kultúrát, amit az átlag fehér, keresztény kanadai is bírt ! Nagy ügy!
  Mit szól ahhoz, hogy ezeknek a menekültek egyike másika szóval jó néhányan, lényegesen magasabb képzettséggel, és választékosabb kultúrával bírnak mint Ön!?

  Ha ennek a kormánynak annyi esze lenne mint egy döglött hintalónak, akkor a súlyos szakembergondot igyekezne megoldani olyanformán, hogy a hiányszakmákkal rendelkező, magasan képzett menekülteket igyekezne itt tartani, megbecsülni és letelepedését biztosítani nekik – bár ilyen szándékuk nem igen van, vagy csak nagyon kevésnek!

  Rengeteg közöttük az orvos, ( szakorvos!) tanár, nyelvtanár, mérnök, vagy nagyon jó, – pláne hagyományos -szakmával szakmával rendelkező szakember!
  Az eltávozott, képzett- végzett diplomásokat valamiképp pótolni kellene, vidéken akkora a hiány orvosból, nővérből, eü -s szakterületekről,de a budapesti kerületek sem kivételek!

  De ennek a kormánynak egy célja van: szítani a feszültséget,gerjeszteni a hangulatot a menekültellenességre – erre hál’Istennek a magyar emberben jó talajra talál – hogy minél nagyobb legyen a káosz, a bizonytalanság, a reménytelenség – és akkor talán elérik hogy a kilátástalan helyzetbe került emberek fellázadnak!

  Akkor aztán lehet bevetni a hadsereget, közéjük lövetni – mert hát ilyenek ezek – és biztos lehet benne, hogy a magyar zemberek jó része vevő lesz rá, és tapsikolni fog hozzá!
  Sajnos kedves Figyelő, nem tagadhatja le a gyökereit – a gyűlöletében, primitív kivagyiságában hozza az átlag magyar formát!

  Afelől meg kétségei se legyenek, hogy amikor ’56-ban (vagy a jó ég tudja mikor) megérkezett Kanadába, kimerülten, szakadtan, éhesen és még az is lehet hogy lázasan vagy sérülten, egy fikarcnyival sem festett jobban, mint ezek a menekültek akik több napot és több tíz kilométert gyalogolva Magyaro.ra érkeznek!
  A különbség, hogy Ön a saját valagát mentette a botrány elől mely a jelek szerint büdösebbre sikeredett mint azt hitte – ezek a menekültek viszont családostól, apróbb nagyobb gyermekeikkel a hátukon érkeznek, a konkrét lövések elől!

  Hát, ha úgy vesszük, valóban van különbség Önök között!
  Ön egy elkényeztetett, nagypofáju kis provokatőr volt (alig hiszem hogy tudta mivel játszik)ezek pedig valóban az életüket mentő mindenüket odahagyott családok – legalábbis a legtöbbje!

  Amúgy Ön is Ők is menekültek – befogadásra és emberségre szorulók!

 • Hun Canada, öszintén megköszönném, ha nem nevelne tovább.
  Nem tudom, ki és mi jogósitotta fel erre. Keressen magának más alanyt, akire bölcsességeit szorhatja.
  Nekem eszembes sem jut. hogy az itt előfordulók MÁS vélemáényű tagjait leckéztessem.

 • hehehe…maga nevelhetetlen. Valóban nem juthat ilyesmi eszébe. Maga szerint miért is nem?

 • A fotó szövege:

  “Légy vidám komám,
  Akár egy srác,
  Fújd meg a szürke trombitát,
  Valamit játssz !”
  .

  ˙
  [Részlet a Mézga család c. magyar rajzfilmsorozat szignáljából, még azokból, az utólag Kádár érának nevezett évekből.]

 • Ma reggel munkaközben, félfüllel hallgattam az ATV fórumát!

  Egy felháborodott asszonyság magára vonta a figyelmemet, és mintha Figyelőt hallottam volna – nem kétséges Magyarországon is vannak ilyen talpig őszínte,tiszta szívű keresztények, akiknek épp csak az igazságérzetük nem működik, amúgy minden rendben!

  Természetesen kétpofára szidta a menekülteket, féltve a saját jogait, nem részletezem mi minden baromsággal és tévedések özönével színezte mondanivalóját,ám ledermedtem mikor a műsorvezető erőtlen próbálkozására – Ön szerint mit kéne tenni – azt hallottam “…térdmagasságban kellene kaszálni…” -ezt hogy érti? kérdezte a mv. ahelyett hogy azonnal elköszönt volna a betelefonálótól, mire az jó szokás szerint elkezdett mellébeszélni és teljesen más, addig már többször hangoztatott blablákkal ütötte el a dolgokat!

  Többször megfigyeltem, hogy emberek, betelefonálók, különböző műsorokban, vagy az utcán meginterjúvolva teljes mellszélességgel óbégatnak hülyeségeket, gyakran igen durva dolgokat, aztán ha a mv. vagy a beszélgetőtárs, riport készítő elég erélyes, és nem hagyja annyiba a dolgot, hanem alaposan körbekérdezi, módot adva arra, hogy bővebben kifejthesse a véleményét a kérdezett – már nem tudják konkrét formában megindokolni elképzeléseiket, a miérteket már NEM IS MERIK, sőt nem is akarják !

  Na ezek a “hátulról bátrak” – ahogy Ille is írta…

  Ja, és az érdekesség, hogy amikor 1956 – ról volt szó, azaz a mi meküléseinkről,miután úgy nagyjából 200 ezren szóródtak szerte szana a világban – akkor a válasza a következő volt “… az más volt, az már történelem…”

  Tanulság:
  1.Ami velünk történik, az mindig más !
  2.Ami ma történik a világban,az hatvan év múlva éppúgy történelem lesz, mint ma nekünk ’56!

 • Besancon

  2015 szeptember 2
  5:31 de.kicsit művelődjön, mielőtt szónokol. Ezen a forumon jelent meg a legutobbi beírás erről a témáról Gzuri10-től, olvassa el.

 • Kedves Figyelő!

  Felettébb zagyva utalásait megmagyarázhatná !
  Próbálja összeszedni magát mielőtt bárkit itt oktatni/kioktatni próbál…!

  Ja, és még valami ! A szónoklat, és a véleménynyilvánítás nem azonos műfaj: ezt egy ilyen magasan képzett irodalmi vénával rendelkező antológia kiadónak illene tudni !
  Neeeeeeem ???

 • Besancon: alighanem érszűkülete van 😀

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.