Jelképes pofon Pintér arcán

2015 augusztus 22 2:37 du.12 hozzászólás

“Újabb nyolc magyarnak ítélte oda a Világ Igaza-kitüntetést a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet. Az emlékplaketteket Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete és Pintér Sándor belügyminiszter adta át a hozzátartozóknak. A díjátadó kis híján botrányba fulladt, az egyik kitüntetett hozzátartozói ugyanis visszautasították a díjat, mondván: szüleik emlékét sértenék meg, ha egy ilyen kormány belügyminiszterétől elfogadnák azt.

Az elismeréseket ezúttal 8 magyarnak ítélték oda. A díjakat azonban csak heten fogadták el. Fekete Béla grafikusművész fiai a nagykövettől elfogadták a kitüntetést, a belügyminiszterhez azonban már oda sem akartak lépni. Helyette egyikük egy tiltakozó nyilatkozatot olvasott fel. Mikrofont nem kapott, így beszédét alig lehetett hallani.

„Meggyaláznám szüleim emlékét, ha Öntől ezt a kitüntetést átvenném. Nem tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy az Öntől kapott kitüntetésre büszke tudnék lenni” – mondta.

A tiltakozó rokonokat a nagykövet próbálta jobb belátásra bírni, Pintér Sándortól ennek ellenére sem fogadták el a Bátorságért érdemjelet, sőt kezet sem fogtak vele.”

Sajnálatos módon mindez az MTI tudósításából kimaradt. Itt pótoljuk. Habár az esemény 2014-ben történt, ez semmit nem von le az értékéből. Ráadásul a kormány magatartása se változott.

12 hozzászólás

 • Le a kalapot előttük!Én nem is pofonnak, inkább arcul köpésnek nevezném, ami Pintéren keresztül az egész hazug, kollaboráns kormányt is illette!

 • Ille István

  Ezzel kapcs. irtam mailt

 • Georgina Bojana

  Én is megnézem – kinek, s milyen kézből, valamint milyen szándékkal/szívvel – kínálják nekem azt a “kenyeret”.
  Megértem, sőt egyet is értek azzal, hogy úgy tettek, ahogyan ennek helye és ideje volt.
  G.B.

 • nézem.

 • Semmiféle magyar kormány képviselője nem lehet alkalmas egy ilyen Jád Vásém kitüntetés átadására.Különösen egy félig már újfasiszta kormány képviselője nem.Minden tiszteletem a folytatólagosan is karakán Fekete családnak.

 • Az internet nem felejt.
  Mi se tegyük.

 • Bocsánat, lemaradt:

 • Egyáltalán mi keresnivalója volt Sintérnek ott…??? A Yad Va’Shem intézet elismeréséről van szó, vagy nem? Ebben feltételezem, hogy még a nagykövet szerepe is csak az elismerés “postázójáé”. Szerintem még annyi keresni valója sincs ott Sintérnek, mint Kövér elvtársnak ( nem is tudom melyikük az “igazabb” ) a Washington díszí-i templomavatáson. Körülbelül annyi, mint Kövérnek a jeruzsálemi Wallenberg rendezvényen 3 éve. Milyen politikai megfontolások állnak a háttérben, hogy Sintért “becsempésszék” ( amúgy is miért pont őt ) a rendezvényre…??? Gyomorforgató.

 • Elftheriával teljes mértékben egyetértve felvetődik bennem a kérdés, hogy Ilan Mor mi a fenét gondolhat akkor, amikor pont ezt(!) az alakot hívja meg szimbolikusan az átadásra? Ez az ünnepség a szimbolikájával éppen az ilyen, az egykori fasció*-maffioso** típusú politikai erők és kormányok politikájához oly kísértetiesen hasonlító mai jobboldal (szervezetek, pártok és kormányok) újra virágzása ellen is szót emel… A nagykövet úr nem is kicsit a “weimari”, politicus naivus alakját igyekszik nagyon is követni.

  * fascio = az olasz fasizmust kialakító politikai csoportok, egyesületek és sejtek neve. [Lásd még: polgári körök]
  ** maffia = aljas,fondorlatos cselszövés.
  [Lásd még: olajszőkítés és székház panama, stb.]

  Ui: Köszönet a cikkírónak, az ügy felfrissítése okán.

 • Bocsánat, a Jobbikot kihagytam a *-ból

 • Anno amikor ez történt úgy kúsoltak erről mint a szar a fű alatt. csupán csak akkor reagáltak amikor a világsajtó is nagyon kezdett vele foglalkozni. Persze rögtön elterítették a szart jó nagy körzetben, hogy Pintér a magyar állam becsület rendjét akarta volna átadni. A kettőnek csak annyi köze van egymáshoz, hogy ezt lepróbálták koppintani valamelyik államtól(nem akarok hülyeséget írni azért nem mondok erről többet) mert azoknak a bátor és igaz embereknek akik megkapták ezt a kitüntetést azokat a saját állama is ad kitüntetést természetesen. Ezt próbálták lekoppintani. Talán még ez is lenyomható lett volna ha nem ez a koszos kormány van hatalmon amely vizet prédikál és bort iszik. Mert ez a kormány eddig még nyiltan soha sem ismerte el azt a tényt, hogy egész Európában őt terheli a legnagyobb felelősség, a magyarokat, amiért egyedülálló módon kiszolgálták a megszálló nácikat. De nem is kellett volna a nácik hiszen a magyar köztudottan antiszemita népség volt és sajnos maradt. Kurva paradox még az is, hogy pontosan Pintér testvér prédikálta azt valaha hogy a törvény legkeményebb erejével lépnek fel az újfasiszta hordák és antiszemita gyűlések szervezőivel és résztvevőivel. Na akkor egy két kérdés: Hogyan volt lehetséges, hogy Vona és bandája nagy csindradratta mellett bemehetett egy valaha szent helynek számító zsinagógába fasiszta gyülést tartani? Pintér testvérnek nem lett volna módja megakadályoznia ezt és összefogdosni az egész bandát? Még ha parlamenti képviselőről is van szó? Hagy ne soroljam a többi kirívó esetet. Valóban mi keresnivalója volt ott azon az eseményen? Semmi sem. Ha előtte lettek volna olyan tettei, hogy nem csak papiron hanem tevőlegesen is fellépnek az antiszemita csoportok és ujfasiszta népgyűlések ellen akkor azt mondom na most jött és itt van, hogy ő mint belügyminiszter valóban csinált valamit és fellépett tettlegesen is. Szövegelni azt mindenki tud Orbanisztánban de cselekedni? És jól? Szerintem nincs is olyan manapság. Minden utasítás és cselekedet a nagyvezir Viktor apparátusán keresztül működik. Csak úgy röhej képpen. Ha Ilan Mor nagykövetet elhívnák mondjuk Homan Bálint szoboravatójára akkor arra elmenne, vagy bojkottálná? Nem menne el mert semmi keresnivalója nem lenne ottan. Itt sokkal nagyobb különbbségekről van szó. Az állam igyekszik szalonképessé tenni magát a nyugat szemeiben de ez a boga istennek nem megy neki. Na ja tettek nélkül nem is fog menni. Márpedig a tettei egyértelmüen arról szólnak hogy ott demokrácia nincsen csak orbáni demokrácia. Abból meg nem kér senki

 • Avi!

  “…Orbáni demokrácia. Abból meg nem kér senki.”

  Ja, Orbáni, azaz – az ő saját szavaival – illiberális, vagyis szabadságmentes demokrácia, ami pedig ugyanazt jelenti, mint fából vaskarika…

  .

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.