Vihar a biliben

2014 február 28 11:59 de.45 hozzászólás

Orbán ügyes politikus – már, ha a nemtelen húzásait az ügyesség kategóriájába lehet sorolni.  Ilyen ügyes  húzás volt a választókerületek gátlástalan átszabása, a NVI feltöltése hithű fideszes csinovnyikokkal, és a választójog megadása az import – bocsánat, kettős – magyaroknak. Mindezt tette azért, mert bármekkora is a pofájuk, azért odabent stokkol a remaj: jajistenem, mi lesz, ha vesztünk?

Orbán Viktor ultipartija

Orbán Viktor ultipartija

Így hát, jöhetnek a külföldi szavazatok, amolyan biztonsági tartalékként. Mivel feladásuk rendkívül egyszerű – levélben megoldható – azok manipulálása is az. De ezt most hagyjuk.

Maradjunk a külhoniak szavazásának módszertanánál: a magyarországi  lakcímmel rendelkezők kizárólag személyesen, a kormány által megjelölt külképviseleten adhatják le a voksukat, ami, ugyebár, alkotmányos joguk gyakorlásában fizikailag korlátozza őket. Nagy Britanniában élők kizárólag Londonban, az USA-ban élők Washingtonban, New Yorkban vagy Los Angelesben szavazhtnak, potom több ezer km távolságra tényleges lakóhelyüktől.  Mi az egy öntudatos, állampolgári jogával élni akaró magyarnak?

Azonfelül, ha a külhoni magyar, aki honi állandó lakcímmel rendelkezik,  véletlenül téved, és Balmazújvárost rövid u-val írja, vagy  ugyan Budapesten született, de nem tünteti fel, melyik kerületben, vagy lemarad egy soha nem használ második utónév, regisztrációs kérelmének ennyi, nem kerül fel a szavazólistára – és ezt csak akkor tudja meg, amikor, mondjuk, elautózott 2.000 km-t.

Bezzeg, a hirtelen magyarrá kettősödött, aki talán azt sem tudja, hogy veselényit nem így írják, szavazatát minden gond nélkül leadhatja, ha személye egyértelműen azonosítható (?!). Erre a könnyítésre égető szüksége volt Orbánéknak, mivel kiderült, hogy az elmúlt évben beadott regisztrációs űrlapok 80%-át rosszul töltötték ki.

Haladjunk. Az ok nyilván való: a külhonban élő, nem kettős állampolgárságú magyarok otthonról hozott politikai meggyőződéssel rendelkeznek, és mivel nem jókedvükben élnek külföldön, hát, ha lehet, nehezítsük meg, vagy akár tegyük lehetetlenné az alkotmányos alapjoguk gyakorlását, mert kicsi a valószínűsége, hogy ránk fog szavazni.  Cserébe állítsuk velük szembe a kilóra megvett újsütetű kettős állampolgárságúakat – remélve, hogy hálásak lesznek – a nevetségesség határáig könnyítsük meg nekik a szavazást.

A többi külhonban élő, de magyar állampolgárságáról le nem mondott – vagy attól meg nem fosztott – magyar jó eséllyel három kasztba sorolható: a ’44-45-ösök, az ’56-57-esek és a ’89-90-esek. A később kitelepültek száma elenyésző. A  diaszpórában élő három kasztnak is mind-mind megvan a politikai meggyőződése, őket Orbán befolyásolni nem tudja, cserébe szavazatuk csak jelképes, semmit be nem folyásol, ezért Orbán nem is törődik velük. A Jobbik, az más tészta.

Nézzük hát a többit. Eddig 170.000 határon túli magyar jelezte, hogy szavazni kíván áprilisban. Romániából 78ezren, a másik nagyobb magyar népesség, a szerbiai 24ezerrel kíván részt venni. Ők viszont csak pártokra szavazhatnak.

Ha a friss kettős választópolgárok száma eléri a 200ezret, és 85%uk a Fideszre szavaz – bár a hála nem politikai fogalom – max. egy többletmandátumhoz juttathatja orbánékat, ami bakfitty. Ha a szavazni kívánók száma eléri a 350ezret – ami azért, lássuk be, nem sok eséllyel bír, lévén, hogy bármilyen mocskos is a Fidesz kampánya, az már új kettősőket nem szólít meg –  és marad a 85%os arány, akkor is csak két mandátum sorsa múlhat rajtuk. Ami megint csak bakfitty. Kimondhatjuk, Orbán alaposan elszámolta magát az árokásással.

Cserébe sikerült elérnie, hogy már nemcsak hazai magyart fordított hazai magyar ellen, de már hazai magyart külhoni ellen is.

Megérte? Ő tudja.

Ille István

45 hozzászólás

 • Vannak tévedések a cikkben. T.i. Canadában minden városban van kozulátús, vagy tiszteletbeli konzulátus ahol valaki szavazhat. Gondolom, ez így van az USA-ban is. Levél útján is lehet.
  Igen sokan hibáznak a regisztráció ívek kitöltésénl. Pl. valaki az asszony nevét írja CSAK be.
  Ami meg a választást, magát illeti, SENKI sem mondta vagy írta, hogy CSAK a Fideszre lehet szavazni. Van még néhány párt akire lehet.

 • figyelő: nincs így az usa-ban sem – lásd http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/US/hu/Konzuliinfo/kepviseletek.htm mi több, angliában sem, írországban sem. a tiszteletbeli konzulátuson nem lehet szavazni, azt pedig kétlem, hogy minden kanadai városban lenne konzulátus. a kanadai szavazást illetően ezt a linket autentikusabbnak tartom magánál, kedves figyelő:
  http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CA/hu/Konzuliinfo/
  levél útján csak az szavazhat, akinek nincs magyarországi állandó lakhelye és kettős állampolgárságért folyamodva, felvetette magát a regisztrációs listára. azt hiszem, ezt világosan leírtam.
  jómagam se írtam, hogy csak a fideszre lehet szavazni, mindössze írtam egy teóriát.
  ha javasolhatom, olvasson utána, pl. llanfair mennyit kell, hogy utazzon írországban azért, hogy szavazhasson.

 • Ha akarnék, tudnék szavazni a helyi tiszteletbelinél. Nem szavazok, mert 57 éve kint élek, és nem tartom jogosnak.
  Az amerkai magyarokért ne aggodjon, mert az emitett 3 város mellett , biztos van lehetőség MÁS városban is konzult találni. Ezek amiket hozott, követségek.
  Akinek meg NINCS lakása Magyarországon, levélben szavazhat, ezek VANNAK TÖBBSÉGBEN!
  de NE AGGODJON MIATTUK, mondom, hogy sehol sincs feltüntetve, hogy CSAK a Fideszre szavazhatnak!

 • figyelő: téved, a helyi tiszteletbeli konzulnál NEM SZAVAZHAT! kérem, mielőtt erősködni kezd, nézzen utána, hol is vannak kanadában a HIVATALOS szavazóhelyiségek – csak, hogy meglepetés ne érje.
  figyelő, kétségbe ejtő a makacssága, el sem olvassa a választás rendjéről szóló kormányzati (gov) közleményt, de bizonykodik! az USA-ban sincs más lehetőség! melyik szót nem értette a hivatalos kormányzati megfogalmazásból?

  mintha fel sem fogta volna a cikkben írottakat: senki nem cáfolja a többségüket, a cikk arról szól, hogy a levélben szavazás előnybe helyezése minden, csak nem az esélyegyenlőség elvén alapuló, mi több, az általános és egyenlő választójog alapján megvalósított, közvetlen és titkos szavazáshoz meg semmi köze nincs, pedig mintha az törvénybe lenne iktatva! ja, hogy orbánék nem először szarnak a törvényre?
  gondolja már végig, milyen feltételeknek felel meg a levélben történő szavazás? maga elfogadná ezt választott hazájában?
  én, figyelő, nem miattuk aggódom. mintha figyelmen kívül hagyta volna a konklúziót: ha egy tömbbe összeállnak, szavazatuk akkor is bakfitty!
  én azért aggódom, hogy ha ezt a szarságot egy alapjoggal kapcsolatban orbánék – hatalmuk megtartása érdekében – megengedhetik maguknak, mi lesz a következő?

 • Értem a problémáját.
  Nem foglalkoztam közelebbről azzal a joggal, amia levélben való szavazást érinti, pl. Kanadában.
  Majd utána nézek.
  Tudomásom szerint, egy “tiszteletbeli konzulnál+” szavazhatnék, ha akarnék itt Montrealban.
  Ami meg az emaileken lévő szavazást illeti, fogalmam sincs a törvényekről, de azt hiszem magának sincs.

 • figyelő: nem nekem van problémám, hanem magának 😀 kanadában, ha javasolhatom, ne is nézzen utána. ez leginkább a frissen állampolgárrá importált romániai és szerbiai magyarokat érinti. a diaszpórából fellelkesültek – ahogy említettem- sajnálom, de nem tényezők.
  monterálban NEM szavazhat tiszteletbeli konzulnál, fogja márt fel! a tiszteletbeli konzul hivatala nem HIVATALOS magyar képviselet!
  http://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-tiszteletbeli-konzuli-intezmenyrol
  http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/ME/hu/Konzuliinfo/konzuli_szolg.htm?printable=true
  figyelő, unom már, hogy alapvető ismeretekben kioktassam.
  a levélben szavazás nem egyenlő az emailben szavazással. az ugyanis nem lehetséges, soha fel sem merült.
  hogy mit hisz ezek után az én törvényismeretemről, attól tartok, teljesen érdektelen.

 • A másik kérdés ami eszembe jutott a cikk kapcsán az, hogy az így kizárt magyar lakhellyel rendelkezők szavazata mennyiben befolyásolná a szavazást. Ha nem az új szavazat volt a cél, a kizárás mit jelent mandátumban?

 • Valóban vihar a biliben…..ez a szöveg!

 • kedves donom: semmit. a fél millió külföldön munkát vállalt esetében a 80%-os hiba azért meglehetősen durva lenne, a vélhető 10-15% – mert hát, lehet, hogy valaki nem tudja, budapesten melyik kerületben született, bár az azonosító kártyáján a szül. hely után ott áll arab számmal, hogy melyikben – annak a választási iroda a regisztráció elutasításával egyetemben közli az elutasítás okát is, így az javítható. van még 5 hét.
  csak hát, kétségtelen, hogy lesz, aki beint: ezzel szarakodtok? akkor le vagytok…

 • figyelő: na persze. miután bebizonyítottam tájékozatlanságát, mi több, tudatlanságát, nem maradt más hátra, mint a fitymálás.
  legalább jól esett?
  mert, ugyebár, az ezen a fórumon közölt, lenyűgöző emigráns munkássága tükrében ez a kritika meglehetősen szánalmas.

 • Ille, ezzel kellett volna kezdenem, vihar a biliben! DE én mindig udvarias voltam, másról írtam. Nem úgy mint maga, Ille.

 • Én kicsit másképpen számoltam.
  A nagy távolságok miatt mintegy 60-70% távol marad, ehhez jön a 15% hibalimit, az már jelentős.
  Viszont nem vagyok tájékozott a mandátum számolásban, ezért vetettem fel.

 • figyelő: lekötelezne, ha kifejtené, miért is tartja annak? mert én tudom. csak nem éppen ugyanazon az alapon tartom annak, mint maga.
  ha kérhetem, ne kezdjen most felesleges szövegelésbe, hogy ugyan már, miből is tudhatnám, maga mire is gondolt, mert biza, maga olyan átlátszó, mint az ablaküveg – feltéve, ha frissen takarították.
  maga, jóasszony, most vastagon terel, mivel rendesen tanúbizonyságot tett tárgybeli tudatlanságáról, de sebaj. magáé a pálya 😀
  valóban másról írt. na, éppen ez a baj 😛

 • kedves donom, mint említettem, e témában csak a kint dolgozók számítanak. a diaszpóra – sajnálom – de számszerűségében érdektelen. máshol, egy korábbi kommentemben jeleztem, hogy pár ezerre tehető az összességük – mármint, akik jelezték, hogy szavazni akarnak. ellenben nem véletlen, hogy orbánék a kettősöknek adtak ekkora kedvezményt, mivel egyedül őket tudják szembe állítani az unióban dolgozó és szavazni kívánó tömegekkel, akik nagy valószínűséggel nem éppen fidesz fanok.
  erről szól a történet, és nem az usa, kanada, ausztrália stb. szavazóiról. anglia lenne a kivétel -london szinte a második budapest – csakhogy, ott se hazaffyak, hanem megélhetésiek szavaznak.
  mandátum szinten egy ide, egy oda. nullszaldó.
  ezért mondom, hogy vihar a biliben. de ezt a vihart orbán gerjesztette.

 • István!
  Rosszul fogalmaztam, mivel a kérdésem a kint dolgozókra vonatkoztattam, csak nem fogalmaztam érthetően, így elbeszéltünk egymás mellett.
  A diaszpóra kérdése tiszta, nem számít sehová a szavazatunk. Ugyanis hiába élek itt, és lettem állampolgár, én is csak pártra szavazhatok, mivel nem vagyok letelepedve.

  A választ már nem várom meg, mivel hajnalban utazom, majd legközelebb folytatjuk.

  Kellemes hétvégét!

 • kedves donom: neked is kellemes hétvégét! a kint dolgozóknál – lévén, hogy meglehetősen friss a tudásuk, ami a személyi adataikat illeti – én nem saccolnék többet, mint a már megfogalmazott 10-15%-ot, de az is korrigálható – már, ha a NVI korrektül teszi a dolgát (amit azért kétlek). a távolság a fő célterületeken – ausztria, németország, anglia – nem akkora, hogy az 60-70%-ot elrettentene a szavazástól.
  én inkább az életkorra tippelek: a megélhetési okból – megkeseredetten – külhonba tántorgottak – véleményem szerint – nem hisznek a változásban, inkább ezért maradnak távol. mi több, haza se fognak jönni – ugyanebből a közönyből kifolyólag.
  ez, persze, csak személyes véleményem.

 • Orbán a nagy levelező, azért hódol e szenvedélynek, mert szeret minket, aggódik értünk. Kikéri a véleményünket, és, láss csodát, mindenki azt akarja, amit ö mondott. Eddig a levelek számolásával sem volt gond, pontosan annyi volt, amennyit mondott. A külhoni választási koperta pedig annyi lesz, amennyi köll.

 • pecor: ráadásul díjmentesen adhatják fel, a magyar állam költségére. hogy én mennyire örülök ennek!
  azon felül, ezzel a koperta-számmal azért akad egy kis gond: gondold el, ha több lesz, mint a regisztráltaké?

 • Figyelő!

  Ne izgasd fel magad Ille se nem tájékozott se nem udvarias
  (ezt sokan tudják!csak ő nem..)ő a “megmondóember” …..
  egy kidobó legény szintjén…!!!!
  Ha meg a nagy “okfejtése” alapján nem sokat számít a
  kintiek(mármint az amerikaiak,kanadaiak..)szavazata akkor
  vajon miért izgul szegény ennyire? Na ezt sokan tudjuk…!!!

 • Kedves Figyelő, kanadai – magyar honfitársam! Kanadában csak a torontói nagykövetségen lehet szavazni, már akinek!! /nekem még ott sem, mert a magyar állam volt olyan kegyes és megvonta tőlem a szavazati jogot. De ez mindegy is. Az azonban már csöppet sem, hogy ha példának okért Montrealból szeretne valaki szavazni, annak esélye sem lesz. Ezt megteheti április 5-én ha elutazik 1200 km-t oda-vissza Torontóba. Ön is beláthatja ezt, és minden kanadai hogy ez ugy ahogy van értelmetlen szervezés. Erről nem a kanadai magyarok tehetnek. legyen szép estéje, kellemes hétvégéje.

 • Bocsánat! Pontosítani szeretnék. A nagykövetség Ottawában található így szavazni ott és Torontóban lehet. Ez azonban nem segítség a montreali magyaroknak.

 • abryzoli
  2014 február 28
  9:29 du.
  Először is, a nagykövetség Ottawában van, ami két órás út Montrealtól. Másik, Torontoban van konzul és Montrealban van tiszteletbeli konzul, akiknél lehet regisztrálni (azt kell elsőnek, ha zsavazni akar és felkerülni a listára).
  Ha meg regisztrált vagyok, akkor nincs probléma már- szerintem.

 • abryzoli: figyelőnek hiába beszélsz, a tények nem igazán szokták zavarni.

 • figyelő: maga reménytelen. képtelen elismerni, hogy nincs igaza. montreálban – ha már regisztrált is – NEM szavazhat, mikor fogja már fel? a tiszteletbeli konzul hivataláról, ha javasolhatom, olvassa végre már el a linket, és akkor nem fog ilyen konokul a hülyeséghez ragaszkodni!

 • Mesélj, pityú!
  Mi újság Mogyoródon?

  Bőgnek a motorok rendesen, vagy csend van?
  A kurvák grasszálnak-e?
  Meg ilyenek.
  🙂

 • tata: még nem kezdődött meg a szezon, a kurvák pedig csak a futam idején, akkor is a telepített vigalmi negyedben fogadják a klienseiket, semmi grasszálás. a tavalyi bort már mérik – ritka szar lett, de a parasztnak mind1, új körzeti megbízott van, a kukkhegyen az utak minden eddiginél szarabbak, de a főtér új díszburkolatot kapott. a polginak kurva nagy szerencséje van, hogy az állam átvállalta a falu tartozását, az iskola új tornatermében felpúposodott a parketta, és a plébános úr szépen tud beszélni.
  a betelepültek már többen vannak, mint az őslakosok, úgyhogy szép lassan kiderül az ég a falu felett.

 • Nocsak
  Újabb békésen fenyegetőző parlagfűszedő kultúrális-egyletes ?

 • Georgina Bojana

  Cserébe sikerült elérnie, hogy már nemcsak hazai magyart fordított hazai magyar ellen, de már hazai magyart külhoni ellen is.
  *
  Kedves István,
  osztom véleményed. Mert valóban így és ez van.
  Ezt a “fordulást” én is megtapasztalom mostanában.
  Más.
  O.V. nemcsak ügyes politikus, de ki tudja miért, az öregasszonyok rendkívüli módon szeretik, kedvelik. Igaz, (a többség, az aluliskolázottak) nem tudják mit csinál, miben mesterkedik. Csak a hangzatos kijelentéseket hallják, a tévéből-rádióból. El is hiszik.
  Igaz, régi mondás, hogy a templomban kell hinni. Ők hisznek O.Viktornak is. Menthetetlenül.
  Az a baj, ezt egy másik hozzászólásomban megírtam, hogy nem olvasnak, nem informálódnak. Sokan elhiszik azt, amit mondanak nekik. A többivel nem törődnek, mert túlságosan el vannak foglalva az idősebbek a mexikói sorozatokkal, a fiatalok a Való Világgal, a középkorúak (hangsúlyozom, az aluliskolázottak!) pedig az Édes Élettel.
  Így aztán beterít mindent a sűrű, homályos, “jótékony” köd. Rátelepszik a szürke állományukra, menthetetlenül…
  Hiába tépjük a szánkat, hiába orditjuk, az igazat. Mennek, hosszú sorban, mint a libák a tóra.
  Ennyi telik tőlük, nem több.
  Ez az amiért nagyon el vagyok keseredve. (( 🙁 ))
  Győz a butaság, az info hiány, no meg a csorda-szellem…
  *
  Sokan így élnek, rosszalva veszik tudomásul, ha másoknak (pl. nekem) ez nem elég! Nekem sok minden hiányzik, de nem sorolom, mert tele írnám az oldalt. Aki olvas, tudja, hogy miért vicsorgok.

 • Ille István
  2014 március 1
  12:38 de.
  Úram, szóval maga jobban tudja hol van Kanadában a nagykövetség! Megáll ész. Világos, hogy állandóan hazudok és képzelődöm. Más dolgom nincs is.
  Ha valaki regisztrált, levél vagy emailen tud szavazni, úgy mellesleg. De én csak makacskodom állandóan…….

 • figyelő: nem én tudom jobban, hanem a magyar kormányzat. figyelmébe ajánlom:

  Magyarország köztársasági elnöke kitűzte a magyarországi országgyűlési képviselők 2014. évi választásának napját.
  A magyarországi szavazás napja: 2014. április 6. (vasárnap).
  Az amerikai kontinensen lévő külképviseleteken, így Ottawában és Torontóban is a szavazás napja: 2014. április 5. (szombat).
  A szavazás helyszíne Ottawában: Magyarország Nagykövetsége (299 Waverley St., K2P 0V9)
  A szavazás helyszíne Torontóban: Magyarország Főkonzulátusa (175 Bloor St. East, South Tower, Suite 1109)
  A szavazókörök nyitvatartása mindkét helyszínen: a szavazás napján, 2014. április 5-én: 06.00-19.00 között.

  elhiszi, hogy ők autentikusabbak, mint maga? fogja már fel, hogy e-mailban NEM LEHET SZAVAZNI! amivel összekeveri, az a KANADAI választás volt.
  a másik, amiben hasonló képpen tájékozatlan, ennél fogva össze-vissza beszél, az a kihelyezett konzuli fogadóórák témája. mondom, fogadóóra, és nem konzuli iroda!
  Az ottawai ügyfélfogadás mellett, Kanada más városaiba szervezett konzuli fogadónapok helyszíneit és időpontjait folyamatosan tesszük közzé Nagykövetségünk főoldalán (a jobb oldalon található KONZULI FOGADÓNAPOK KANADÁBAN banner alatt)
  semmi köze a választáshoz!
  levélben is csak a magyarországon állandó lakcímmel nem rendelkezők szavazhatnak.
  valami nagyon komoly gond lehet magával, ha egyszerűen képtelen megérteni azt, amit a magyar kormányzat és a választási törvény deklarál!
  hogy ezek után a maga esetében mi világos, és mi nem, azt, gondolom, már nem is kell megfogalmazni.

 • Georgina!
  Bizony ez nagy hiba/bun a Magyar emberektol, hogy nem az On szintjen gondolkoznak, hisznek es cselekszenek. De lassa be, On olyan magasroptu, hogy mi kozonseges halandok, nem erhetunk fel az On gondolatvilagaig. Hogy amit ir, az pusztaba kialtott, szo azon tessek mar egy pillanatig gondolkozni, mert meg van az oka. Az On MUVELTSEGEVEL nem is lesz nehez rajonni a titokra. Mivel, nem titokzeintem rajon, mirol lenne szo, meg akkor is ha nem ismeri be. Kar, hogy Ontol sem tudjuk meg(talan) soha, hogy Onok mit is akarnak.( Nagyon kerem ne irja ide(mashova sem, hogy DEMOKRACIAT. Jobban elcsepeltek ezt a szot, mint a fidesz a NEMZETI szot.KOSZONOM.

 • Javitas:Szerintem rajon stb.

 • Mit akar bizonyitani Ille.? Maga itt írta a idézetben, hogy a követség Ottawában van. Sőt idézte a fogadóóráit a konzulátusoknak. Én is azt írtam ambrozynak segítve,aki azt állitotta, hogy a nagykövetség Torontóban van.
  Látom unatkozik…….de ne velem foglalkozzon ha lehet.

 • figyelő: nem ezt írta, de mind1. nem szégyenítem meg azzal, hogy ide hozom korábbi zagyvaságait a szavazásról, annak helyszinéről. most is: csak EGY konzulátus van kanadában 🙂
  amúgy nem unatkozom, csak amikor olyan fölényesen nyilatkozik dolgokról, akkor egy kicsit izgágáskodik bennem a kisördög 🙂

 • Zagyvaságot maga ír. Sajnos, nem tiszta magánál, hogy a konzulátus és a követség NEM azonos. Konzulátus van Torontoban, Winnipegben stb. Követség a”nagy” csak egy van Ottawában, (a magyar-kanadai Nagykövet is ott lakik!) ami elég közel esik Montrealhoz. Ezért nálunk CSAK Tiszteletbeli konzulátus van, de két óra alatt a NAGYKÖVETSÉGEN lehetünk!

 • figyelő: winnipegben valóban csak tiszteletbeli konzuli iroda van, ott nem lehet szavazni. Ottawában nagykövetség és konzuli hivatal | Torontóban főkonzulátus. csak ezeken a helyeken lehet szavazni. mi lenne, ha simán bevallaná: bocs, összekevertem dolgokat? de maga még a magyar kormányzati portálok információit sem hajlandó elfogadni.
  soha nem állítottam, hogy valami helyett, de hát, sztem magának már mind1.

 • A magyarokat akkor forditottàk egymàs ellen,amikor-a baloldal korteskedésének hatàsàra-hàtat forditottak a kettös àllampolgàrsàgukrol szolo szavazàson, a hatàrainkonkon kivülre
  szorult magyarjainknak. Az idegen fennhatosàg alà került
  néprészeink jogos elvàràsa,hogy ne tagadjuk meg tölük az iratok àltali hozzànk tartozo elismerést,mert a magyarsàg boldogulàsa mindannyiunk közös érdeke!
  Az otthoni lakhellyel nem rendelkezök,csak a pàrtokra szavazhatnak.

 • Georgina Bojana

  Kedves JIMBO! Kétszer is átnéztem a beírásomat, “sehun” NEM írtam le az Ön által megjegyzett szót, a demokráciát.
  De!
  Engedtessék meg, hogy okkal morgolódom. Nem vagyok beképzelt, de Istenemnek, sorsomnak hála – olyan családba születtem, ahol tanulni, olvasni természetes volt. Senki nem csodált, nem dícsért agyon, sem az ötösökért, sem a jó bizonyítványért. Ez volt a természetes. Ez volt az, amit elvártak tőlem. Igaz, ha időnként egy-egy 3-as becsúszott, akkor irgalmatlanul bántott.
  *
  Látom, nap, mint nap megtapasztalom, hogy a “tömeg” mennyire másként él. Nem így kellene! Olvasni, beszélgetni nem, csak a tévét bámulják. Méghozzá, milyen műsorokat néznek?! Ezt régen is, most is népbutításnak nevezik. Az olyanok, mint én, meg a hasonló gondolkodásúak. Mivel, arról nem tudok, nem is akarnék leszokni 🙂

 • Mészárovits Tamás

  Tisztelt Uram! Nyilván Ön is azok közé tartozik, akiket sikerült egy hatalma végleges elvesztését feldolgozni káptelen, egyre törpüló kisebbségnek mocskos rágalmaival félrevezetnie. Én ennek örülök, mert minden ilyen visszajelzés egy újabb szög az ő koporsójukba.(Nem az Önébe!)
  Gondoskodni fogok róla, hogy cikke több száz magyarhoz eljusson, akik majd ismét továbbküldik….
  Üdvözlettel:
  M.T.

 • mészárovits tamás: köszönöm az ingyen reklámot. persze, jobban örültem volna, ha megpróbálja adataimat cáfolni, de, ha csak ennyire telik magától, az se lebecsülendő. a koporsóm miatt meg ne aggódjon: hamvasztani fognak, sőt, hamvaimat szélbe szórni.
  hátha még a maga orrába is jut belőle, és min. tüsszentésre fogja ingerelni 😀

 • na, kérem, alakul ez!
  most már kijelentik – mert égetett csontból és bélsárból megjósolják -, hogy a 200ezer – amiről magam is kombináltam – külhoni szavazó meglesz – mert hát, annak meg kell lennie, ha fene fenét eszik is!
  enni fog.
  mert hát,mint a tesconál: a legkisebb is számít 😀

 • tegyünk hozzá +1kicsit:

  érdekes államigazgatási akció. azt hiszem rájöttem a probléma igazi okára.
  egy utónév – két utónév, van előtag – nincs előtag, van-e ki ezt balhét nem ismeri? ha hazai lakóhellyel rendelkező állampolgár vagy és valamilyen oknál fogva április 6.-án nem tartózkodsz kicsiny hazánk területén, de szavazni akarsz, vagy úgy döntöttél, hogy egy vagy több képviselő-jelölt aspiráns jelölté válását támogatod, megtapasztalhattad. azonban, ha nem akkor csak hallottál róla, s akár legyinthettél is, hogy kit érdekel. vagy ha érdeklődő vagy emlegetheted, hogy „új seprő jól seper”, azaz betudod a dolgot az új teljesen átszervezett választási apparátus kezdeti izmozásának. én is valahogy így voltam, bár morogtam egy kicsit, ahogy szoktam. hát nagyon tévedtünk. sokkal nagyobb gond van.

  koromnál fogva háromévenként kell a vezetői-engedélyemet (népszerű nevén jogsi) cserélni. a jelenlegit 2011 márciusában állították ki (fontos megjegyeznem az ügyfélkaputól kétszer is kaptam értesítést, köszönöm), így – az előzetes teendők után (időpontfoglalás, orvosi vizsgálat, etc.) – ma elfáradtam az okmányirodába.

  a hölgyek kedvesen, udvariasan és gyorsan elintézték a dolgot, csak egy gond volt. kiderült, hogy a meglévő okmányaimmal szöges ellentétben szegény édesanyámnak – isten nyugosztalja kb. 35 éve nincs az élők sorában – volt egy második utóneve is.

  igen hölgyeim és uraim ártunk és qurmányunk összefuttatta az anyakönyvet a népesség-nyilvántartással. ez egy dolog (bár nekem vannak aggályaim az AB első állásfoglalási okán), ahogy még az is csak erősen véleményes, hogy az utóbbit hozzáigazították az anyakönyvhöz, azonban, hogy erről semmiféle – akár általános tájékoztató és/vagy személyre szóló – értesítést sem küldtek az egyszerűen minősíthetetlen. eszükbe sem jutott, hogy figyelmeztessenek: hülye állampolgár átírtam az adataidat, jó ha odafigyelsz!

  róna györgy észlevétele.

 • Georgina Bojana

  Lesznek még problemák! Lehet, hogy éppen ilyen ok/indok miatt beáll a gépezetben a “durr-defekt”?! Erre spekulálnak. Tuttiri.
  Ha pedig erre, akkor lesz arra is.
  🙁

 • Azt tudja valaki hogy ha az USÁ-ban szavazok (Washington/Los Angeles/New York), akkor egyéniben kire adhatom a voksom ?

 • Balázs
  2014 március 14
  1:28 du.
  A a diaszpórához tartozik, vagyis nem rendelkezik állandó magyarországi lakhellyel, vagyis nem magyarországi magyar, akkor senkire. Csak pártlistára szavazhat.
  Ha magyarországi magyar és csak vendégmunkásként van ott, akkor bárkire.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.