Mi, az utca emberei

2013 május 30 7:48 de.20 hozzászólás

„Simicska hitvallás: addig kell hatalomra kerülni, amíg a hatalomból lehet a legkevésbé kockázatosan lopni, mert akkor mi diktáljuk a szabályokat. Ehhez jött 95-től Kövér elmélete: amíg nincs nekünk is nómenklatúránk, addig versenyképtelenek vagyunk, tehát nekünk is meg kell teremteni a hátországunkat. Ha nem teremtjük meg a magunk klientúráját, elvérzünk” – jutottak eszembe a maffia-erkölcs eme hírhedtté vált axiómái, melyek elhangzásáról – talán tíz éve is van már – Kende Péter „A Viktor” című könyvében olvastam. Magyarországon ezen „jóerkölcsi tételek” gyakorlatba történő átültetésén – politikai, gazdasági, kulturális megvalósításán – fáradozik napjainkban a miniszterelnök.

Illusztráció: Cathleen Rehfeld

Illusztráció: Cathleen Rehfeld

Mindez akkor jutott eszembe, amikor az önkiszolgáló étteremben habarék felesborsómat kezdtem kanalazni és a szomszédos asztalnál ülők beszélgetését akaratlanul hallanom kellett. A nő arról beszélt, hogy öccsük, aki informatikus, külföldre csámpázik, mert – látva a demokratikus ellenzék teszetoszaságait – nem reméli a rabló rezsim bukását. A férfi azt válaszolta, hogy ő már négernek se mehet, mert Dessauban kifordult a dereka, mire csak bére felét fizette ki a gógyéman. Itthon pedig egyenes derékkal se kapna munkát. Kórházi kezeléséről húga ne is kérdezze, tapasztalata szerint a hazai egészségügy eltaccsolt. A barátja se kap melót, sánta az ebadta, trafikja volt, de elvették tőle. – Pályázott-e? – kérdezte a nő. – Nem – hangzott a válasz – nem tudott volna megélni a kínált maniból, de más kikötött feltételnek se felelt meg. Utóbb derült ki, hogy a nemzeti dohányboltok koncesszióinak nyertesei fideszes tótumfaktumok retyerutyái, megbundázták az egészet, a boltok korábbi hasznainak háromszorosát buherálhatják.

Ezt már tudjuk – mondta a nő – országosan a törvényerőre emelt trafik-mutyinak talán harminc-negyvenezer vakegér a károsultja. Megtojok – tette hozzá – ha a jövő évi választáskor nem térnek észre és megint a FIDESZ-re szavaznak. – Ugyan, ki másra szavazhatnának – legyintett a férfi – egyik kutya, másik eb. Ez a kurzus legalább óvja a nemzetet. – Na, na – hördült föl erre az asszony – kőbölcsőben ringattak? Parasztvakítás! A nemzeti kártya Orbán szellemi elesdéje. Még ideológiájuk sincs; először liberálisnak álcázták magukat, aztán fölcsaptak konzervatívnak a kereszténydemokraták zászlaja alá, noha nem azok. Egyáltalán demokraták? Dehogy. Most éppen „nemzetiek”, hogy szavazatokat csípjenek a szélsőjobbtól. Tudják: a hazafias blabla a szegény magyar narkója, attól a koldussoron is piros-fehér-zöld mámorban fetreng. Én meg? Eldugulva lapítok a hivatalban, nehogy a fideszes főnököm lapátra tegyen. Ma már minden főnök fideszes.

Ugyan! A szociktól mit remélsz? Hazudtak, Gyurcsánynyal az élen. Rájuk égett a korrupció vádja – vetette ellen a férfi. – Orbáni hasbaakasztás! – tiltakozott hevesen a nő. – Öszödi beszédében Gyurcsány az államadósság mértékének elhallgatását rótta föl pártjának, igazmondást követelt, amikor azt mondta: „hazudtunk”. Mert a szocik elmismásoltak pár romló mutatót; de hol vannak ők a FIDESZ oroszlánszagától! Ugyanakkor Gyurcsány modernizáló reform-törekvéseinek éppen a FIDESZ-ellenzék volt a kerékkötője. Húgyozzam le a lábam, ha nem igaz: 2002-től 2008-ig, a világválság kezdetéig a nemzeti jövedelem, a külker áruforgalom nyargalt, az agrár- és vidékfejlesztési támogatások se maradtak el. Majd’ 30 százalékkal nőtt a keresetek reálértéke, volt munkád. Nyugdíjas anyósom a piacon lacipecsenyézett. A jóléti kiadásokra pénz jutott. Akkoriban nem pironkodott kilóméteres sor az ingyenebéd-osztásnál. Az átlag gyed negyvenezerről hetvenötezerre pörgött föl, erősödtek a bölcsődei normatívák, folytak az útépítések, a lakások száma háromszázezerrel gyarapodott. Gyurcsány sokmilliárdot fordított a felsőoktatás költségvetési támogatására. Mit akarsz még? Áskálódók, tudatlanok ócsárolják azt a nyolc évet. Méghogy tönkretették az országot! Röhej! Gyurcsány a világválságról nem tehet, Bajnai meg cselekedett. Emezek viszont? A parlamenti kétharmad birtokában szemérmetlenül elcapcaráznak mindent, ami nem az övék. Mi meg csak nézünk, mint a pucolt nyul. A pigmeus létrehoz új értéket? Csak az EU pénzén képes, amit szid, merthogy kifarolni akar minden ellenőrzés alól. Egész rendszerét, az egyeduralmat ránk erőszakoló hatalmi struktúrát klientúrája gazdagodására, a védtelenek kifosztására építi. Egyfelől hatvanezer asztmás gyerektől vonja meg az emelt összegű családipótlékot, másfelől – még a felsőoktatás központosításával is – a kiválasztott új elitet hízlalja, amely hatalomban tartaná. Rezsicsökkentés? Visszamenőleg buktatnám meg számtanból a rászedhetőket, akik beszopták a propaganda-csalit. Nemhogy a megemelt áfa csökkentését követelnék, adóik mérséklését! Tavalytól kicsi merül a kanálba: a nettó átlagkeresetek alig két százalékkal nőttek, az infláció viszont közel hattal. A forint árfolyama 300 körüli. A boltokban jóval kevesebbet ér a béred az egy évvel korábbinál. Már akinek van még bére. Neked hónapok óta nincs, a haverodnak meg se trafikja, se rokkantsági nyugdíja. Amikor elvették tőle, mit mondott?

Egy leszázalékolt ismerőséről beszélt – válaszolta rezignáltan a férfi – aki az elvett nyugdíja miatt a veszprémi nyugdíjintézetben szíven szúrta magát. – Na, látod – mondta a nő – képes lennél a választáskor legyeket csappogatva otthon maradni? Hogy a nagymellényű pigmeus tovább építhesse bagázsa élén teljhatalmát? Nem lehetsz ennyire tejbetök. Számold ki: az egykulcsos adóval a szegények szegényebbek, a gazdagok egyre gazdagabbak. És már négyszerannyi a szegény. Négymillió a létminimumon él, egymillió mélyszegénységben. Százezer gyerek éhezik. Várjuk meg éhhalálukat? A nyugdíjak 2010-es értéken számítva ezrekkel érnek kevesebbet. Most meg alattomban „kiegészítő jegyárakat” fizettet vasúton, távolsági buszjáratokon a 65 év feletti nyugdíjasokkal, akiknek a Horn-kormány ingyenes utazást garantált. Szerzett jogukat orozza el. A szerencsétlen kriptaszökevények meg fizetnek, kussolnak.

Kanalazás közben – egy darabig – szégyeltem szinte, hogy – vétlenül bár – kihallgatom a szomszéd asztalnál ülők bizalmas beszélgetését, de aztán úgy döntöttem: mivel vélekedéseik akár a Medián legfrissebb közvéleménykutatásával felérő – és a nyilvánosságra tartozó – információkat hordoznak, a fontosabbakat érdemes lesz szalvétámra jegyeznem. Így is tettem. Mert az asszony folytatta.

Korrupció? Na, mondd, hány bűnügyben bizonyították be eddig, hogy a FIDESZ vádaskodásai igazak? A nyugdíj-rendelettel lefejezett bíróságok hiába gürcöltek. Például Sukoró! Próbálták Gyurcsányt bemaszatolni, levadászni, de az ügyészek még egy kanyi vádat se tudtak összeeszkábálni ellene. Miért? Lásd be: az az ember makulátlan. Sőt, több év után, Tátraiékkal szemben is omlani látszik a hamis vád. És mit tettek ezalatt fideszék? A gazdasági pozíciókat oligarcháik kezére játszották: haverok, rokonok nyerték el az állami földpályázatokat. Egyedül Simicska Közgép Zrt-je 300 milliárd forintnál több állami megbízást kapott, hirdető vállalata állami megrendeléseiről nem is szólva. Nézz ki, látod azokat az óriás plakátokat a hazugságaikkal? Mi ez, ha nem fehérgalléros bűnözők némi demokratikus mázzal bekent diktatúrája? Na, és a legsúlyosabb: egyszerűen lenyúlták – zsarolással, lopással – a magánnyugdíjpénztárak 3.000 milliárdnyi vagyonát. Holott az magánfelek szerződésein alapuló jogviszonyok rendszere volt, amihez mi köze az államnak?

A férfi erre csak hümmögött, azt vetette ellen, hogy talán mindebből stadionok épülnek. Ezen aztán nevettek, de az asszony hangja újra elkomorult. Tudod, mit okoz – kérdezte a férfitól – hogy a kormány 16 évre szállította le a tankötelezettség korhatárát? Hogy szétverte a szakképzést? Elkurvulnak a lányaink! Vagy tudod fizetni, netán ápolónő anyjuk vállalni tudja egyetemi éveik kiadásait, tandíjuk horribilis összegét? Hiába loholsz, mint a fagylaltos kutyája, csak gazdag szülők gyereke tanulhat tovább. Vagy, ha csóró és aláírja a röghöz kötő szerződést, itthon kétszer annyi éven át kell bagóért güriznie. Ha egyáltalán kap a képzettségének megfelelő munkát. Mert, hogy munkája lesz, ki garantálja? – Újabb hümmögés és kanál-csörrenés – ne kímélj – dörmögte a férfi. – Az orbáni gazdaság teljesítménye – mondta fojtott hangon a nő – a 2005-06-os szinten stagnál. A beruházások, a fogyasztás lefagytak. Kegyetlen sors vár az esélytelenekre. Valami Bogár nevű közgazda Heti Válasznak adott interjúját olvastad-e? Szerinte a lakosság harmadának hajója már elment. Pár slukk és végük. A pigmeus látja ezt; csak nem beszélhet a valóságról, mert úgymond nem derülhet ki, hogy a rongyongyűlt népséget „ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így tesznek, akkor a többiek soha nem fognak célba érni”. Kedves, nem? Hja, és hallottad a legfrissebbet? A belügy javaslatát, miszerint a temetőkben ún. „szociális parcellákat” különítenek el, az lesz az egy szál nudiban elhunytak temetője! Akik fölmenőik temetési költségeit leperkálni nem tudják. Nos, ezek a páriák fizetési kedvezményben részesülhetnek, ha sajátkezűleg ássák ki gödreiket, vagy öltöztetik ünneplőbe halottaikat. Jó, mi? Engem jó mélyre áss, ne lássam, mi lesz ivadékainkkal! És akkor még 2006 őszének erőszakos államcsíny-kísérletéről, a förtelmes Horthy-kultuszról, a szélsőjobb pimasz támogatással történt felíveléséről nem is csaholtam…

Körülbelül itt, e szavaknál, sajnos, félbeszakadtnak hallottam a szomszéd asztalnál ülők – az utca kopott embereinek Tiborc panaszaihoz mérhető – beszélgetését, mert felálltak, fogták tálcáikat, távoztak. Gondolatmenetüket – persze, csak magamban – folytatni támadt kedvem, elvégre az utca embere vagyok én is, fikarccal se különb náluk.

Folytatom: jóllehet szabad választásokon nyertek a magukat konzervatív jobbnak hazudó kormánypártok, mihelyt azonban Orbán és kompániája a kizárólagos közhatalom megszerzése végett az addig hatályos Alkotmányt hidegre tette, legitimitásuk megszűnt. Azaz, mihelyt törvényeikkel lebontották a mindaddig működött hatalmi ágak – a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói hatalom – egymást egyensúlyban tartó, egymást kölcsönösen ellenőrző fék-ellensúly-rendszerét, a „törvényes puccs” végrehajtása gyakorlatilag befejeződött. Tudott, hogy demokráciában államcsínyt elkövetni még törvényes formában se szabad. Jogalap nélkül hivatkozik tehát Orbán az 52 százalékos választási győzelemre, mert a legitimitást übereli a jogállamiság, alkotmányosság magasabbrendű kritériuma. A sundán-bundán keresztülvitt „alaptörvénykezés” és maga az Alaptörvény ennélfogva semmis. Ha pedig semmis, úgy értelemszerűen az addig hatályos Alkotmányt kell közjogilag érvényesnek elfogadni, amíg az újabb, törvényesen megválasztott országgyűlés másként nem határoz. Igen, de az Alaptörvény közjogi érvénytelenségét, semmisségét csak egy jelentős többségű legitimációval rendelkező parlament deklarálhatja. E deklaráció viszont elképzelhetetlen a demokratikus bal- és jobboldal egyetakarása nélkül.

És ez az, ami kétségekkel töltheti el az utca embereit. Mert Orbán totális rendszerét – ha az általa kifundált törvény szerint kerül sor a választásra – megdönteni egy szétforgácsolt demokratikus ellenzék képtelen lesz. Hiába jelzi az Európai Unió – erre hivatott szervei, képviselői – hogy Magyarországon sérülnek az emberi jogok (a gyülekezési és szólásszabadság részleges érvényesülése még nem demokrácia!), hogy hazánk kormánya az Unió normáit sértő politikai és joggyakorlatot folytat; Orbánék számára fontosabb a már megszerzett kizárólagos közhatalom megtartása, és ebben palira vett választók százezrei támogatják. Hiába bizonyosság, hogy az ország jövőjét, modernizációját, a nemzet és kulturális öröksége megmaradását csak a föderáció felé tartó Unió biztosíthatja, nálunkfelé a választók tudatlanabbja még mindig inkább hisz a populista FIDESZ és a neonáci, antiszemita JOBBIK acsarkodó propagandájának, mint a nyugati lapvéleményeknek, amiket nem olvas. És legyint Barroso aggodalmas jelzéseire, Vivien Reading uniós biztos megállapításaira, Rui Tavaresre, a Velencei Bízottság és a Human Rights Watch jelentésére, vagy akár Kim Lane Shappele szakavatott véleményére.

Sokan azt se értik, „ezek a gyarmatosítók” miről beszélnek. Elhiszik, hogy a zsidók, a bankok, a tőkések akarják elfoglalni, kifosztani országunkat. Azt se tudják, hogy az Unió az ország által befizetett összegek többszörösét adja vissza felzárkózásunk támogatására.

Ugyanakkor tény, hogy Orbán totális rendszerét nem az Európai Unió, csakis a magyar választópolgárok szavazatai zúzhatják szét. Ehhez pedig a pártok olyan egységfrontja kell, amely képes közös listát, választókerületenként győzelemre esélyes közös jelölteket és közös miniszterelnök-jelöltet állítani és indítani a FIDESZ-KDNP és a JOBBIK jelöltjeivel szemben. Az utca kisemmizett embere csak remélni tudja, hogy erre késlekedés nélkül sor kerül.

A sikertelenség ugyanis előre borítékolható, ha a módfelett gyanús LMP-főnök, meg a 4K ettől elzárkózik, ha folytatódik az egyet nem értés, ha a szocialisták vonakodnak az Együtt 2014 PM pártformációval megállapodni, ha az utóbbi fanyalog minden együttműködéstől a Demokratikus Koalícióval (amint erről a MILLA-vezér oktondi kijelentései tanúskodnak), ha mindezekhez nem csatlakoznak a jobboldali demokraták (Bokros és pártja), Schmuck Andor szocdemei és a liberálisok (Kuncze és Fodor Gáborék); folytathatnánk a sort. Hisz a választópolgárok tömegeit külön-külön és együtt kell megszólítaniuk – és nem az utolsó pillanatban! – hogy felhívjanak: közös listájukra és közös jelöltjeikre szavazzanak a hazájukat, népüket és önmagukat féltők. Elég volt! Csúzdára kerül, aki ezt nem látja be. Megállapítható: az együttműködésnek eddig legkevésbé gátja a Demokratikus Koalíció – államférfi-kvalitásokkal rendelkező – pártelnöke, Gyurcsány Ferenc, aki kijelentette: az egységfrontnak az ő személye se lehet akadálya; pártja Egyetem-téri demonstrációján ezrek előtt mondta: úgy véli, a választási pártszövetséget Bajnai Gordonnak kell összefognia. Magyarország történelmi esélyeit veszítheti, ha ez nem így lesz.

Búzás Huba

20 hozzászólás

 • Puchert János

  Bár én Hubával ellentétben nem hallgattam le a szomszéd asztalnál elhangzott beszélgetést egy tegnapi szívszorító élményemet elmondanám tudom, hogy sok a szegény ember az éhező gyermek de amikor direktben szembesül vele hát az nagyon ütős tud lenni az utcán odalép hozzám egy 16 év körüli leány köszön majd kér tőlem egy zsemlyét vagy kiflit ez délelőtt 10 órakor történt az öltözékén látszik valami jobb családból származhat fekete nadrág fehér blúz tehát ad magára

 • Puchert János
  2013 május 30
  8:37 de. “akaratlanul hallanom kellett.” Ez nekem nem lehallgatást jelent.

 • Nagyon jó ez a cikk!
  Röplapokon kellene terjeszteni.

 • Judit Noszticzius

  Orbán Viktor tovább viselkedik az EU-val,Nem gondolja a kb 3 millió élő emberekkel!!!!!!!! 🙁 🙁

 • “……Egyetem-téri demonstrációján ezrek előtt mondta…” SZÉP KIS MENNYISÉG! – a közmédia csak néhány főt mutogat mindig körülötte, HAZUGOK ! – hát hogy lehet az, hogy Orbánt a FOLYAMATOS HAZUGSÁGÁÉRT SENKI SEM KÉRI SZÁMON, NEM JELENTIK FEL?????

 • Nagyon jó írás. Gratulálok.

 • Ha Buzas Huba az “utcaembere”, akkor en meg Assisi Szent Ferenc dedunokaja vagyok.
  De azert szep a cikk. Ezekkel az irasokkal tobbet nyer a jobboldal, mint barmilyen mas szoveggel. Remelem, sokan olvassak Mo.-n. Piszkosul atlatszo.

 • Kyten!
  Meghogy nem jelentik fol Orbant!?? Az EU mar lassan nem tud massal foglalkozni, mint az Orban elleni feljelentesekkel. Es a legtobb, innen megy hazulrol.
  Azok is epp olyan atlatszoak, mint a fenti cikk. Lassan, mar csapnak ra. Nem erdemes foglalkozni veluk. Ugye, azok az emberek rossz szandekkal vannak Orban irant, azert hulyenek nem mondanam oket.

 • Nagy tömegben kéne terjeszteni-ennél demagobb szöveget még a Jobbik sem tudna kiötölni.

  A”förderalista Europa”-brr…na ez az amitöl ökölbe szorul az ember leze mindazon politikai erők ellen, kik hazánkat a az eu kolhoz akoljának tennék,ezért is kéne megosztani és terjeszteni az irást..

  Egyébként a szerzö látnok:valoban van egy villany nélküli ólszerü épitényben élö,Veszprém megye határán/Karakó/ élö ismerösöm,aki alkalmi birkaörzésböl él,akkor eszik,ha a gazda ad neki,ellátása nincs,de rémlakának falán Nagy- Magyarország térkép van,és kijelentette,hogy a szegénységnél kit utál jobban…Meg is nevezte azokat a csopotrtokat,akiket én itt nem irok le,törvényi okok miatt…Közölte velem továbbá,hogy inkább meghal,mintsem hogy mégegyszer “azok” visszajöjjenek.

  Ö annak a népnek leszármazottja,amely,ha kellett mindig ott volt a külföldi “joakarok” /tatár,török,osztrák,ruszki/ elleni harcban,évszázadokon át…

  Él még a magyar virtus….akár a veszprémi Haszkovón is…

 • “ELKURTUK NEM IS KICSIT,NINCS MÉG EGY ORSZÀG AMELYIK EKKORA HIBÀT
  KÖVETETT EL,NEM KORMÀNYOZTUNK,HAZUDTUNK/MINDIG/…”
  20 MILLIÀRD EU-T KELLETT FELVENNI A 4 ÉVE UTÀN.A KONKURENSEKNEK NEM!
  2012-töl KELL VISSZA FIZETNI A 4 ÉVE “EREDMÉNYÉT”.
  2009-BEN BAJNAI,VOLT SEGITÖTÀRSA “EREDMÉNYEZETT”MINUSZ 6,8 %-ot,
  AMIVEL ALULMULTA A VETÉLYTÀRSAINKAT. MIT OLDOTTAK MEG -AZ ESETENKÉNT MÀIG MEGLÉVÖ-PROBLÉMÀKBOL A 2009-ben FELVETT VÉSZKÖLCSÖNNEL?
  EZEKUTÀN A KAMATTARTOZÀSOK ÉS A TÖRLESZTÉS kb.5 MILLIÀRD EU ÉVENKÉNT.
  ÖRÜLJ ORSZÀG,HOGY ODA KÜLDTET ÖKET AHOVA VALOK-A SÜLLYESZTÖBE-.

 • Igen jo iras… Ejropa barmely nagyvarosaban realitas. szegyen.

 • Judit Noszticzius

  Nalad megakadt a tu, vagy valaki elfelejtette kicsereni az elemet?

 • Erős Dénes!

  Menjünk sorban!

  Az idézett részlet egy olyan beszéd része, ami arról szól, hogy a politikusoknak be kell fejeznie a populista hazudozást. Amely arról szól, hogy a ciklusközi túlélés helyett tenni kell az ország nagy problémáinak megoldásáért. (Javasolt háttéranyag: http://www.youtube.com/watch?v=9Ab4dZuoxvM)

  Az államadósság 2000-2006 közötti növekedéséért 3 kormány felelős. Az Orbán kormány 2001-2002 közötti időszaka 500 milliárd erejéig, a Medgyessy kormány – amiatt, hogy MEGTARTOTTA választási ígéreteit – 800 milliárd erejéig és az I. GyF kormány a különböző jóléti intézkedéseivel (ÁFA csökkentés, állami nagyberuházások) 500 milliárd forint erejéig. A II. GyF kormány pedig elkezdte ezt a hibás pályát korrigálni, csökkenteni az államháztartás hiányát, 2006-2010 között úgy vitte le a hiányt a baloldali kormányzat 9%-ról 4% körüli értékre, hogy közben 3%-kal csökkentek a reálkeresetek, a leggazdagabbak és a legszegényebbek közötti különbségek csökkentek …. de nem tartok kiselőadást, mert jó eséllyel úgysem olvassa el … 🙂
  Azzal azonban illik tisztában lenni, hogy hiteleket minden állam, minden kormánya – igen, a jelenlegi is – (szinte) minden hónapban vesz fel. Abból fizeti ugyanis vissza az éppen lejáró hiteleit. Csakhogy!! Amíg az előző baloldali kormány a világválság beköszöntekor azonnal az IMF-hez fordult és kb 2-4%-os kamatozással vett fel hitelt a nehézségek áthidalására, addig a jelenlegi kormány akár 10%-os kamatot sem sajnál adni az üzleti (szintén külföldi) befektetőknek, csak hogy elmondhassa, hogy elhajtotta az IMF-et. Persze ezt a +6% kamatot a lakosságnak kell megfizetnie, nem nekik. Hisz az egykulcsos adóval a gazdagok KEVÉSBÉ veszik ki a részüket a terhekből, mint a korábbi progresszív adózás mellett. (500 milliárd költségvetési bevétel husss…) A fene tudja .. én nem lennék olyan büszke erre az eredményre. Úgy, hogy közben 15 év nyugdíjmegtakarításait is beáldozták egy tizedszázalék látható eredmény nélkül …. Tudod az mennyi pénz volt?? Ha 2010-es áron számolunk, 20 év teljes felsőoktatási költsége!!! Gratulálok! Tényleg “szép” teljesítmény …
  A fentiek alapján pedig érdemes lenne a kamatokkal kapcsolatos megjegyzésedet átgondolni. 2-4% kamatot jobb e fizetni az IMF-nek, vagy 10% -ot üzleti befektetőknek??

  Kiss Pál!
  Ez a magyar virtus tényleg marha jó ….. ha az ember célja a magyarság felszámolása.
  Ugyanis a világon minden az integráció felé megy. A kicsi de marha harcias hangyát úgy tapossa el a békés medve, hogy észre sem veszi (Ugye nem jössz azzal, hogy a hangyából sok van? Mert Magyarországból, meg a hasonló hangyákból elég kevés … míg medvékből pont elég van ahhoz, hogy eltaposódjanak a hangyák.) Azt kell igazándiból józanul eldönteni, hogy eltaposódni, elfelejtődni, visszafejlődni …. ólban élni … akarunk e, vagy csatlakozunk a medvéhez és részei leszünk e. Szerény véleményem szerint jobb büszkén a medve “szemének” lenni, mást nem tenni, mint a közösségnek átadni a képességünket és azt remekül végezni, emiatt a közösségtől táplálást, védelmet kapni, szóval jobb ez, mint eltaposott szemétnek lenni a talpa alatt.

  Szerintem ez jó írás … A dolog Mesterházyn és Bajnain múlik. Talán el kellene kezdeniük gondolkodni egy harmadik jelöltön, akinek mindketten helyettesei lehetnének, ha már bevezettetett a miniszterelnök-helyettesi titulus …

  Most talán ennyit …

 • Paàl Géza!
  De miért kellett felvenni Gyurcsànynak a vészkölcsönt? A vetélytàrsaknak nem kellett kölcsönt felvenni. Pedig 2002-ben még volt pénz “Lendvai Ildiko”.
  Azért mert 2006-ban 9,4 %-os tuldeficitet ért el a tervezett 6 % helyett ,a megkövetelt 3 % helyett-pedig “jol teljesitett”-,
  eladta a nyereségesTEHERSZÀLLITÀSÀT FERIHEGYNEK ÉS BÉRBE ADTA A REPÜLÖTERET,ezzel az öngollal megpecsételték a repülötér sorsàt.
  Az Orbàn kormànya az elözö kormànyok àltal felvett 2008-as vészkölcsönt, 5 éves 4,5 %-os és 10 éves 5,25 %-os kölcsönnel /a hiànyzo részt/ kivàltotta-kitolta a vissza fizetés hatàridejét-,igy csökkentve az éves ràtàt,amivel az elödök megakartàk buktatni.
  A volt olasz miniszterelnök-Monti,aki bankàr volt-sem kért az IMF pénnzéböl,ö is-mint magyarorszàg-a piacokrol szerzett be uj pénzt.

 • Lélfai Szilárd

  Dénes ERÖS!

  Veres János megmondta, hogy miért kellet a 2008-as vészkölcsönt fölvenni! Az “államcsőd” elkerülése érdekében!

 • Lélfai Szilárd

  Buzas Huba!

  “az önkiszolgáló étteremben habarék felesborsómat kezdtem kanalazni ”

  A szivem szakad meg!

  Az üres felesborsó habaréktól én is félrebeszélek, de legalább nem írom le!

 • szerintem azert zabos a huba mert nem kapott ingyen libacombot solettal bajnaiektol …node majd krisszi foz neki ha menedekjogot ker kanadaban mint a 888 eves kertesz akoska

 • Andrási Sándor

  Hála Istennek már régen találkoztam Kende Péter nevével. Már éreztem is, hogy valami hiányzik, nem teljes az életem. Hát a Péter, a Kende. Felidézem megnyerő arcát, látom magam előtt, és hallom, amint ferde szájából ömlik a gyűlölet. Majd ánuszába dugja az ujját, és azzal írni kezd. A libernyálasok pedig üdvözült mosollyal zabálják ezt a (vég)terméket.

 • Tisztelt Buzás ur köszönöm az írását nagyon jó.
  Egy pár szó szólnék,a hatalmi ágak és a magyar jogrendszerről, én kinyomtattam és birtokomba van Kim Lane Shappele a Magyar jogrendszerről készített tanulmányozásának eredményét,– nem vagyok jogvégzett,de ha egy neves jogtudós
  Faikestein-hez hasonlítja a Magyar jogrendszert,azt már én
  is megértem.Vagyis mindha öt emberből raknának össze egyet,
  embernek lehet nevezni,de mégsem úgy müködik mint egy ép test.–

 • Búzás úr írása igaz és tiszta gondolkodásra vall és nem propagandisztikus, ha pedig a kedves fanyalgók nem kanyarodnának el a fenti téma körtől talán mindnyájunk számára tanulságos lenne a disputa.

  Ha pedig valaki úgy gondolja,hogy hitelt érdemlően meg tudja cáfolni Búzás úr a fentiekben leírt bármely mondatát,hajlandó vagyok megváltoztatni a véleményemet.
  A Magyar Nemzet és hasonló lapokra való hivatkozást,kizárva.
  Köszönöm,hogy elolvasott.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.