Tüntetés szervezés, avagy tülekedés a hatalom közelébe

2013 május 28 10:11 du.5 hozzászólás

Vágni lehetett a füstöt a teremben. Nagy valószinűséggel a teremben levők figyelmen kívűl hagyták a hatályos törvényt, avagy nem tekintették magukra nézve betartandónak.

– Nos hölgyeim és uraim, akkor most felteszem a kérdést: kire számíthatunk a holnapi demonstráción? Fontos dolog, hogy megmutassuk, hogy igenis van ellenzék, és elegünk van a demokrácia kétlábbal tiprásából.

People power

People power

– Egy pillanat – emelkedett szólásra egy látszólag flegma arcot vágó fiatal. – Most akkor tulajdonképpen miért is kell megint kimennünk az utcára?

Hangos morajlás futott végig a sorok közt.

– Az elején arról beszélt ön, hogy az uj dohánytörvény fényesen bizonyítja a jelenlegi hatalom korrumpálhatóságát, és azt a tényt, hogy kormányközeli erők egymás közt elosztották a még meglevő javakat. Utána most meg a demokrácia lábbal tiprásáról tetszik beszélni. Arra tetszik gondolni, hogy büntetlen kilehet menni zsidózni, pocskondiázni, és dacára a miniszterelnök úr kérésének, hogy tiltsák be a tüntetést, rendőri kisérettel, mégis kivonultak?

-Már bocsájson meg, de itt valami nem egészen világos számomra. Én igazából nem vagyok se jobboldali se baloldali. DE! Az előző szocialista kormány hozott arra törvényt, hogy ilyen ne fordulhasson elő, és büntethető legyen? Nem. Sőt arra sem hozott, hogy mi számít gyülölet beszédnek és mi nem. Mert végtére is egy tüntetésen mindenféle elem résztvehet, akár pro akár kontra. Demokrácia van, ám sokan nincsenek tisztában annak jelentésével. Ugy gondolják a demokrácia alatt mindent lehet. Valóban lehet, de határok mellett. És ezek a határok nincsenek kijelölve. Per pillanat ez nem demkrácia hanem anarchia. Mindenki csak a magáét hajtogatja körömszakadtáig. És utána? Amint a hatalomba kerül átértékeli az egészet és teljesen másba kezd bele mint amiért annó kiment az utcára tüntetni. Mert ugye valami haszonra, előnyre is szert akar tenni. Valahogy sokunknak még mindig baj van az agyával. Régen sokszor ki kellett menni, hogy a hatalmon levők bizonyítani tudják, minden hatalom a dolgozó népé. Ma nem kötelező kimenni. Ma mindenki akkor és úgy megy ki ahogy a saját gondokodásmódja azt megköveteli. Mert valaki mellett vagy valaki ellen tüntet, de mi lesz jobb neki attól?

– Fogja már be a száját! Mit gondol hol van most? Ez nem pártértekezlet?

– Mi más volna, már megbocsájtson? Csupán szabad pártértekezlet. Most nem kell azon gondolkozni mit is mondhatok és mit nem. Illetve nem mindegy. Mert sokuknak nem tetszik. De nincs retorzió mint régen. Maximum seggbe rúgnak, mint amit most is szeretnének. De le nem csukhatnak, nem verhetnek félhülyére a rendőrségen, és hadd ne folytassam.

– Menjen már maga el innét a fenébe, mit provokál itten? Ha nem tetszik menjen az ellentáborba, ott meséljen ilyeneket.

A szónok abbahagyta, és elhagyta a termet. Alig pár háztömbbel arréb bement egy másik “párt” értekezletre, de az óvatosság kedvéért még az ajtóban megkérdezte.

– Tessék mondani, ez ugye lakossági fórum? Mit tetszenek adni?

– Hogy – hogy mit adunk? Mit szeretne kapni?

– Hm? Egy pohár sört, egy doboz cigaretát, mert elfogyot, élhetőbb életet, de ezek nem is annyira fontosak. Valami kézzel foghatót.

– Na menjen be aztán majd meglátja. Mi nem csak igérünk. Mink cselekszünk is.

Alig pár perc mulva két fogdmeg cipelte ki a rugkapáló érdeklődőt.

– Kézzel foghatót akartál, most megkaphatod.

Azzal kihajították az ajtó elé. Emberünk felállt és leporolta magát.

– Hm! Ezek tényleg kézzelfoghatót adtak. Egy hely, ahol nem hazudtak, hanem tényleg cselekedtek is.

Avi ben Giora

5 hozzászólás

 • Avi ben Giora

  Na meg egy “kepzelet szulte” iras…

  Kepzelt riport egy amerikai popfesztivalrol generacioja ismet lenduletben! 🙂

 • Avi ben Giora

  Gabeckám nem egészen. Ha nem lenne valóságalapja nem körmöltem volna le. De van calóságalapja mint annak is, hogy az a fajbarom Zuckerberger elment Budapestre flangálni a nekivel. Most aztán tényleg itt az uj töltés az uraknak. Már hallom is a régi szlogeneket hogy a zsidók megakarják venni Magyarországot. Rosszul időzített az biztos d a pénz az nem jár ésszel is. várhatott volna ezzel a látogatással.
  Ugy mellesleg jegyezném meg, hogy ami a löketet adta ehhez az iráshoz az pont a Király utcában történtek adták meg. Azt ugye nen vonod kétségbe hogy nem megtörtént eset volt.És a sok csalódott Fidesznyik majd ugyan igy fog járni ha átállnak valahova. csupán nem lesz “kézzelfogható” eredmény

 • Avi ben Giora

  Avikam! En nem vonom ketsegbe az irashoz valo jogodat es meg azt sem, hogy annak van-e valosag alapja! Ketlem viszont, hogy barmelyik fidesznyik is ezt az irasodat olvasni fogja es azt is ketlem, hogy ettol mashova allana! Tudod miert? Mert nincs hova… Ket rossz kozul valaszthat csak! Szerintem maradnak.
  Zuckerberger szerintem had flangaljon. Magyarorszag felvasarlasa nem ezen mulik. A Business World nem fogja megvaltoztatni uzleti habitusat sem a Zuckerbergertol, sem a Jobbiktol fuggoen. Elni es elni hagyni, s csak ugy, hogy mindenkinek jusson valami osi filozofaja ettol verhetetlen.
  A tortenelem az elet tanitomestere, de csak annak aki kepes tanulni.

 • Avi ben Giora

  Gabec!
  Teljesen egyetértek veled. Ámbár velem együtt sokan bíznak abban, hogy az előzetes “forgatókönyv” most nem fog bejönni és valami egészen váratlan dolog történik majd. Na nem Jobbikos eléretörés várható, ámbár pont ennek a valószinűsége igen nagy. Valami egészen más egészen rendkivüli ami a nép és nem egy kiválasztott csoport(se jobbik se ballibik) akaratát fogja megvalósítani. Kell hogy létezzen ilyen. Még a kezdetekben volt egy platform igaz nagyon hamar széjjel ment Iványi és Raj is tagjai voltak a harmadikra nem emlékszem. De valami ilyennek kéne létrejönnie(hu de nagyon naiv vagyok igazad van) Az utolsó mondatod a legjobb. De hányan ismerik ezt az örökérvényű jelmondatot? Nem sokan. Pedig ha a sok balfék gondolkodna amit nem sűrün tesz akkor tájönne a mulból lesz a jelen és a jelenből a jövő. Nem tudjuk mai napig pontosan definiálni mi is az az idő de zeke még is bizonyított dolgok. csak kevesen értik ezt meg

 • Noszticzius Judit

  Továbbra sem fogadjunk el a Fidesz hatalmát és a párt dohány-üzleteit!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.