A HVIM alelnöke csak a “cionista” kanadai magyar emigrációt fenyegette meg

2012 augusztus 16 9:50 de.28 hozzászólás

Barcsa Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke csupán szarkasztikus megjegyzésnek szánta a Kanadai Magyar Hírlapnak küldött levelét, melyben felhívta a kanadai magyar emigráció figyelmét: ne utazzanak Magyarországra, mert akkor az újnácik és fasiszták felfogják őket akasztani. Az ATV.hu is lehozta a Jobbik-szövetséges Barcsa ominózus levelét, melynek nyomán a gyilkosságra felszólító szerző kicsit “árnyalta” korábbi szavait: ő valójában csupán a “kanadai ‘magyar’ kertészákosos emigrációnak” szánta a halálos fenyegetést.

Közben Barcsa azt is tisztázta, hogy csupa szarkazmus volt részéről amikor azt írta, hogy Magyarországon fel kéne akasztani a Kanadai Magyar Hírlap szerzőit és a a külhoni magyarokat. “Az ominózus levél ironikus és szarkasztikus formában íródott, nyilvánvalóan a baloldali félelmeket kifigurázva, azokat felnagyítva, kiparodizálva. A jelzőhalmozás, és a szándékos túlzás is erre utal és érti, akinek van humorérzéke”–írta utólag Barcsa az ATV-nek küldött levelében.

“A levelemet nem a kanadai magyar emigráció összességének címeztem (vagy netán az egész emigrációnak), hanem csak és kizárólag annak a szűk, nyíltan cionista érdekeket szolgáló álértelmiségi, magyarellenes rétegnek, akik minket mocskolnak és illetnek mindenféle jelzővel”–folytatta Barcsa magyarázatát.

Az uszító és halálos fenyegetéseket tartalmazó levelet nem hagyhatjuk szó nélkül, hiszen az ilyen hangvételű írások jogos félelmet kelthetnek szerzőinkben és mindazokban a kanadai magyarokban, akik Magyarországra szeretnének látogatni, de a HVIM-alelnök által célpontként kezelt csoportokhoz tartoznak. Lapunk Magyarország ottawai nagykövetségéhez, valamint a megfelelő kanadai hatóságokhoz fordul a KMH-t és a kanadai magyarokat érintő fenyegetés miatt.

28 hozzászólás

 • Szóval Barcsa? Meg még Turner is? Na jó…

 • “Arnyalta?” Hat nem aranyos tole? Akkor tehat megvalasztja, hogy kit es kit nem? Es ez akkor megnyugtat bennunket?
  Van itt barki, aki hajlando a feljelentest megtenni, vagy magam jarjak utana? Esetleg aki csatlakozna hozzam?

 • A NYAVALYA TÖRJE KI A POFâJâT ENNEK A CSAVARGONAK
  AZONBAN LEHET HOGY IGAZA VAN NEM KELL MAGYARORSZAGRA LATOGATNI ILYEN KÖRûLM,ÉNYEK KÖZÖTT.

 • Kedves Ambator!
  Kérlek szólj ha bármiben együtt működésre van szükséged!
  A barátaimmal sokan vagyunk, sok kapcsolattal…
  És nem félünk…

  Üdv!
  A parittyás

 • Ilyen vicces fiúk ezek.
  Pl. azt sem értik ( minden bizonnyal ) hogy a régi filmekben , amikben zsidókat akasztanak , miért nem csapkoggya a térgyit röhögve a többi zsidó , mikor pedig olyan mulatságosan rugdalóznak az akasztottak , ott , a kötél végén.

  Egyébként meg szép nagy léptekkel halad a Jobbik a plgárháború felé. ( De ez csak az én véleményem , meglehet tévedek. )

 • Annamaria Ruttkay-Saghy

  Egyem a vicces szivét ennek az aranypofànak…sajnos az én humorérzékem nem olyan fejlett, hogy ezen nevettem volna. Söt.
  Ironia, szarkazmus, meg “kiparodizàlva”…ja persze.
  Nyilvàn a gyülölködö és helyeslö hozzàszólàsokat beirók is ironizàltak.

 • en csatlakozok

 • Egyébként megmondotta a Bartuslaci , amikor hatályba lépett az Orbálmány , hogy többé nem ír figyelemfelkeltő cikkeket , mert már késő. Aki tud és lehetősége van rá , az meneküljön Orbániából !
  Sajnos kezdenek bebizonyosodni szavainak igazságai.
  Ma még csak viccelődnek az akasztásokkal , holnap kötelet vásárolnak , holnapután éjszakánként kijárnak akasztani. Mint valami argentin halálbrigádok !
  Mindezt az Alaptörvény védelme alatt.
  ( MErthogy meg lehet vele magyarázni. Van hozzá elég lealjasodott firkás jogász ebben az országban , akik a Szoci kormányzások alatt ingyen szerezték meg a diplomájukat.)

 • Szemenyei-Kiss Tamás

  Barcsa-Turner “csak” a határon túli úgynevezett cionistákat fenyegette meg. Csak… és hogy kik a cionisták, azt természetesen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik, a neonácik határozzák meg…
  Ami érdekesség a két cikk kapcsán: Barcsa-Turner bandafőnök a saját lapjában azóta sem magyarázkodik – a Kuruc.info, a Barikád és a Hunhír kussolnak, mindösszesen csak a Kanadai Magyar Hírlap adott lehetőséget a HVIM alelnökének a kimagyarázkodásra. (Ami, valljuk be: teljesen felesleges volt.) Az első – közölt – levélben minden lényeges benne volt, igazolta a mai Magyarországról kialakult véleményünket.
  És természetesen (?) a magyar hatóságok nem léptek az ügyben… ezért látnám szükségesnek, hogy angolra, németre, franciára fordítva minél több helyre el kell küldeni az augusztus 15-én közölt levelét – olvassa csak a demokratikus világ, hogy mi várhat a Magyarországra látogatókra, az itt élő másként gondolkodókra. A kormány pedig nem tesz semmit ebben az ügyben…

 • Az HVJM.elnöke egy hazaáruló briganti.Micsoda magyar az,aki elriasztja a hazánkba látogató turistákat,akik pénzt hoznak és hagynak itt?Ez a micsoda figura nem csak a kanadai magyar emigrációt fenyegette meg,hanem az egész világról Magyarországra látogatni szerető embert.Mert ki az a marha,aki egy olyan országba látogat,ahol akasztással lehet büntetlenül fenyegetőzni.De sajn os fenyegetve érezheti minden olyan hazai állampolgár,aki nem ért egyet az ilyen gondolkodásu akárkikkel.

 • Kérjétek az állampolgárságit és szavazzatok légyszíves, hogy leváltsuk és meggyengítsük ezt a kriminális bandát!

 • Gyula Bognar,jr.

  Kedves István Berecz: Véleményével egyetértek, de szeretném elvonatkoztatni a Barcsa levél tényét és tartalmát üzleti érdekektől. Ugyanis nem csak pénzért szükséges, vagy érdemes becsületes embernek lenni.
  Szerintem itt a legfontosabb szempont, hogy egy moralitás nélküli ember, hasonszőrű társai nevében halálosan fenyegeti azokat, akiknek más véleményük van. Tehát ez a bűnöző reprezentálja a totális diktatúra bevezetésének szándékát, melyet megmagyaráz rasszista, anti-szemita, megkülönböztetésen alapuló, ellentmondást nem tűrő nézetén, ami egy előítéleteket elvető demokráciában, elfogadhatatlan és büntetendő. Mint látjuk, turizmusnak és üzletnek semmi köze mindehhez az ideológiai kiindulóponthoz. A következő lépés az, hogy egy ország ideológiai alapját figyelembe véve mennyire képes azt a háttérbe szorítani más országok polgáraival szemben, anyagi előny érdekében. – ITT JÖN A BIBI. Ez a briganti, aki írta a levelet, nem is gondolt arra, hogy Ázsia vezérének, Kínának is egészen más ideológiai bázisa van, ami kevésben közös a náci, fasiszta nézeteivel, de azokat elfelejtette megfenyegetni. Pedig, ha a Keletre nyitás folyamatában részt vesz ez a csürhe, ott eleve a Kínai Falba ütköznek, nézeteik miatt, mert azok sem tolerálják mások nácizmusát,. A Kínaiaknak megvan a saját felfogásuk és ugyanúgy meg akarnak semmisíteni ellenkező ideológiákat, mint a levélíró náci bolond. Azaz, nem a Kanadai Magyar Hírlap olvasói, írói jelentik a nagy veszélyt a magyar új fasiszták számára, hanem akikről elfelejtkezett és akiknek szintén nincs gátlásuk más nézetek kiirtása iránt, akik szintén nem toleránsok, ha ez érdekeiket szolgálja. Avagy nem hallott ez a korlátolt egyén Tibetről? Ott szeretném látni szvasztikával és árpád sávos zászlóval, nézeteit hirdetni.

 • Van egy kerdesem,ha megtortenik magyarorszagon egy kormanyvaltas a jovoben,akkkor a magyarhont elhagyo melymagyar”menekulteket” -aki majd nyilvan politikai indokokkal megkaphatjak a menekult statuszt- befogadja e a demokratikus vilag mint menekulteket?
  CSak kerdezem.

  A FASIZMUSNAK ES A FASISZTAKNAK NEM JAR DEMOKRACIA!!!!!!!!!!!

 • tenyleg cenzurazzak a bejegyzesem?

 • Annamaria Ruttkay-Saghy

  Kedves Narancs, nem cenzura van, hanem moderàlàs. Ami elég nagy különbség.
  A moderàcio alapjait pontosan leirta Christopher, keresse vissza,ha nem tévedek a ” ROLUNK ” részben lett közzétéve. Minden normàlis és decens ujsàgnàl -forumnàl, ahova hozzàszolàsokat lehet beirni van moderàlàs, ami nem azonos a cenzuràval.

 • Szemenyei-Kiss Tamás

  Tisztelt “Narancs”!
  Amennyiben a szélsőjobboldali bandákat politikusok gyülekezetének tartja – abból következően esetleg kaphatnának menedéket. De amint azt Tutsek-Toroczkai László (a neonáci Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tb. elnöke) példája mutatja, Kanada be sem engedte az országba… A hírhedt szélsőjobboldali figurát Európa több országában már a határnál feltartóztatják.
  Egyetértek Önnel: mivel a nemzetiszocialisták eleve elvetik a demokráciát – így nem hivatkozhatnak a demokratikus jogaikra.

 • Dehogynem hivatkoznak demokratikus jogaikra. Mit össze nem sipákolnak itt is ezek a vérnácik , ha a mocskolódásukat Adam nem engedi át. Rinyálnak hogy kettős mérce van. Ilyenek ezek…nekik minden jár , másokat meg felakasztanának !!

 • Össze kéne ismertetni ezt a Barcsa-Turnert a mi Moshe Akiva barátunkkal. Biztosan nagyon jól elbeszélgetnének.

 • Nem értem, miért ez a finomkodás? Nem “neo”náci ez a söpredék, hanem NÁCI.

 • “Kérjétek az állampolgárságit és szavazzatok légyszíves, hogy leváltsuk és meggyengítsük ezt a kriminális bandát!
  Szerző: ikab | augusztus 17, 2012, 6:55 de.”
  ÍGY IGAZ! Tőbbet ér mint a síránkozás és kéztördelés.

 • Én aki gyakran làtogatok haza,mondhatom ,hogy mindenki nyugodtan magyarorszàgra mehet.A szélsöségesek szerencsére csak SZÀJHÖSÖK.Aki tudja olvassa a DUNA TV teletext-ét ! Minden hivatalos TV teletex-e egyforma.

 • En azert megmagyarazom onnek kedves annamaria ruttkay- saghy,hogy a moderalas is cenzura,nevesetessen szoveg-meghuzas,ha esetleg nem tudna.
  ha sajtovalkapcsolatos kerdese van szivessen segitek.
  maskulonben kaka vagy szar,mi a kulombbseg?

 • Könyörgöm. és nincs rasszizmus??? Akkor ez mi? OMG!

 • Narancs: nevezetesen és szívesen. Egyikben sincs dupla mássalhangzó. A moderálás pedig nem azonos a cenzúrával, ne tessék már hülyeséget beszélni.

 • Hát ezt hogyha nem veszi komolyan KANADA akkor mi kell még a bizonyit ténként, hogy elfogadják a magyar emigránsokat. Az a probléma hogy akik itélkeznek azok is szinpatizálnak a jobbikal, akinek nem inge az ne vegye magára. Hát sajnos viszajon a náci és a raszizmus ideje azt akarja a magyar kormány.

 • Annamaria Ruttkay-Saghy

  Tisztelt Narancs, a moderàlàs nem azonos a cenzúràval. Feszitsen keresztre,húzzon karóba, – akkoris ezt vallom. Ja: és mellesleg: a nevem nem nemecsek.
  Ha a klaviaturàval, vagy gépiràssal,vagy helyesiràssal kapcsolatos kérdései lennének, szivesen segitek.
  –Talàn ne egymàst cukkoljuk, mert az teljesen felesleges és haszontalan idöpazarlàs. Na megyek müvelni a kertemet…

 • én haza szeretnék menni Magyarországba

 • En nem felnek attol,hogy otthon septiben felakasztanak a jobbikosok egy kanadai turistat.Inkabb attol kell tartani, hogy fenyes nappal a Tesco parkolojaban kiraboljak az embert a ciganyok. Velem ez ketszer is megtortent.
  Jobb vagy Bal oldal mar regen nem letezik a mai vilagban. Csak es kizarolagosan a Profit szamit. itt majdnem mindenki a masikra dobalja a fekaliat, ami mar olyan vastag,hogy ki sem lattok belole. Mindenki mondja a maga bodult orultsegeit. Ohhh milyen jo lesz mikor az Orbant megdontik es az uj szebb jovot igero part veszi at a vezetest.
  Nem lesz jobb. A sok hulyeseg helyett nem lenne jobb konstruktiv otletekkel eloalni, realis megoldasokon gondolkodni. A jelenlegi allapotban mindannyian vesztesek vagyunk.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.