Archive for március, 2012

Pordány László ottawai nagykövet: csoda, hogy ilyen jó Magyarország gazdasági teljesítménye

2012 március 31 1:37 du.137 hozzászólás
Pordány László ottawai nagykövet: csoda, hogy ilyen jó Magyarország gazdasági teljesítménye

“Ahogy ezt az országot tönkretették gazdaságilag az elmúlt években – mármint a mostani kormány hivatalba lépése előtti években – ahhoz azt mondhatom felelősségel Önnek, hogy szinte csoda, hogy csak ilyen mértékben csökkenő számokat láttunk. Mert először meg kellett állítani azt, ami akkor folyt. Rögtön tegyük hozzá, hogy máris vannak emelkedő számok, máris olyan jók a számok, amiket csak a legjobb esetben lehetett elvárni”–mondta Pordány László, a Fidesz-kormány Ottawába kihelyezett nagykövete a torontói Magyar Képek című televízió adásnak adott interjújában.

Read more ›

Schmitt Pál mindent tagad, lelkiismerete tiszta és új doktorit fog írni

2012 március 30 2:29 du.45 hozzászólás
Schmitt Pál mindent tagad, lelkiismerete tiszta és új doktorit fog írni

Schmitt Pál összesen 10 perces rendkívüli interjújából – melyet Kanadából a Duna TV honlapján keresztül követhettünk – az derült ki, hogy az államfő nem mond le, lelkiismerete tiszta és szerinte teljesítette az akkori kisdoktori követelményeket, viszont nem esett neki jól, hogy a szenátus akkor vonta vissza doktoriját, amikor éppen Dél-Koreában tárgyalt. “Elveszik a címemet, lelkük rajta”–mondta Schmitt. “Nem mondom, hogy új értéket állítottam elő, de a társadalom számára hasznos volt”–nyilatkoztató az államfő plagizált kisdoktori disszertációjáról. “Nem esett jól, hogy a szenátus elvette a doktori címet, engem is meghallgathattak volna, miközben én a nukleáris biztonságról tárgyaltam. Ha elveszik, elveszik, én is […]

Read more ›

Schmitt Pál rendkívüli interjúja és a Fidesz pimaszsága

Schmitt Pál rendkívüli interjúja és a Fidesz pimaszsága

Kanadai idő szerint délután kettőkor (Magyarországon este nyolckor) ad negyedórás interjút Schmitt Pál államfő az MTV-ben, miután a mai nap folyamán lemondták az elnök valamennyi programját és a Lehet Más a Politika aktivistái tüntettek és sátoroztak egész nap a Sándor palota előtt. Hogy lemond-e a kisdoktorijától tegnap délután megfosztott Schmitt az nem biztos. Az viszont igen, hogy a botrány Orbánra is visszaüthet, hiszen a Fideszben, mások ellenében és Kövér Lászlóval történt súlyos konfliktus árán is, ő volt az, aki erélyesen támogatta Schmitt államfőnek való kinevezését. Kéri László szerint ez lesz a Fidesz időszak Tocsik-ügye. “Jött egy ilyen malőr, amit nem vettek […]

Read more ›

Kövér László lesz az ideiglenes államfő ha a jobbosok lemondásra kényszerítik Schmitt Pált

2012 március 29 9:21 de.22 hozzászólás

A magyar Országgyűlés házszabályai szerint a parlament elnöke – aki jelenleg nem más mint a szókimondó Kövér László – lehet Magyarország köztársasági elnöke amennyiben végre lemondásra kényszerítik a plagizáló Schmitt Pált. Most már úgy tűnik, hogy Schmitt Pál távozása a legvalószínűbb forgatókönyv. Szinte az egész magyar jobboldali holdudvar az államfő távozását követeli, kezdve Stumpf András leközölt, aztán cenzúrázott cikkétől a Heti Válaszban. Másnap a Magyar Nemzet szerkesztői álláspontja is a lemondást támogatta és most pedig konzervatív Professzorok Batthyányi Köre is erre kéri Schmittet. De ki lehet Schmitt Pál és az ideiglenes Kövér László utódja? A Népszava eredetileg úgy tudta, hogy Martonyi János külügyminiszter […]

Read more ›

Valóban nem kell Kertész Ákos?

Kertész Ákos

“Nem kell Kertész Ákos a kanadai magyaroknak,” lelkendezik a Magyar Nemzet. A vancouveri Ábrahám Tibor csinos kis csokorba szedve szállítja a lapnak mindazt a nyájas, szeretetteljes törődest, amellyel, szerinte, a kanadai magyarok elhalmozni készülnek az agg írót. A vádaknak se szeri, se száma. Nem elég az, hogy a komisz kommunisták egyik kitüntetést a másik után halmozták ra, most meg Kanadában is akar “üdülni” két évig, persze az adófizetők pénzén, ahelyett, hogy a rengeteg gonosztettéért végre meglakolna. De majd Ábrahám Tibor es a pénzenvett magyar – a Dancs Rózsa – alaposan ellátják a baját, nemhiába vannak kormányzati kapcsolataik.

Read more ›

Budapesten a szocialisták a legnépszerűbbek, a Fidesz tábora összezsugorodott

2012 március 28 12:50 du.40 hozzászólás
Budapesten a szocialisták a legnépszerűbbek, a Fidesz tábora összezsugorodott

Budapesten ismét a baloldal vette át a vezetést, miután drámain csökkent a Fidesz fővárosi szavazóbázisa, ugyanakkor az Orbán-kormányban csalódott szavazók nem a bizonytalanok táborát gyarapították, hanem egyenesen a Magyar Szocialista Párt és a Lehet Más a Politika mögé álltak be. Az Ipsos legújabb felmérése szerint az MSZP most már egyedül is erősebb mint a Fidesz.

Read more ›

A kanadai magyar jobboldal Orbán ottawai nagykövetét támadja

2012 március 27 5:54 du.43 hozzászólás
A kanadai magyar jobboldal Orbán ottawai nagykövetét támadja

Kemény szavakkal bírálta Somorjai Ágnes, a torontói Magyar Élet című kormánypárti hetilap főszerkesztője Pordány Lászlót, az Orbán-kormány ottawai nagykövetét a budapesti Lánchíd rádióban. Somorjai Ágnes szerint Pordány nagykövetnek az lenne a feladata, hogy válaszoljon a “balliberális mocsokra,” de kinevezése óta, ezt alig tette. “Nem tudunk róla, hogy ő valamit is csinálna”–nyilatkozta Pordány nagykövet tevékenységéről  a torontói magyar lap főszerkesztője. Somorjai Ágnes szerint Pordány majdnem másfél év alatt csupán egyszer adott egy öt perces interjút “egy nagyon kicsi” kábel tévé műsornak. “Nem kapunk megfelelő támogatást az ottawai külképviselettől”–nyilatkozta az idén éppen 65 éves Magyar Élet főszerkesztője.

Read more ›

Schmitt Pál plagizált, de nem baj

Schmitt Pál plagizált, de nem baj

Úgy tűnik, hogy ha Magyarországon valaki szétlopja a helyi ÁBC-t, de csak húsz évvel később derül ki a rablás pontos mértéke, akkor nem a rabló a főbűnős, hanem a nem eléggé éber közértes néni, aki “formailag hibázott”. Két hónapos vizsgálat után is körülbelül ezt találta mondani Schmitt Pál plagizálásával kapcsolatban a Semmelweis Egyetem vizsgálóbizottsága: az államfő disszertációjában legalább 16 olyan oldal található, amelynek szövege teljes mértékben azonos Klaus Heinemann “The Economics of Sport: the Institution of Modern Sport as an Area of Economic Competition” c. 1991-es írásával.

Read more ›

Károlyi Mihályról – Szolgaföldben nem nyughatnak

Károlyi Mihályról – Szolgaföldben nem nyughatnak

Mint azt korabeli filmhiradók világosan mutatják, 1918-ban a Károlyit támogató tömegek többszörösei voltak azoknak, melyeket Orbán képes, akár a legjobb napján, összecsőditeni. Nemcsak azért lett az, aki, mert nagy tömegek tamogatták, hanem azért is, mert a levitezlett uri Magyarországon nem volt senki más, aki képes és hajlandó lett volna az orszag bajaival szembenézni.

Read more ›

A Károlyi-szobor, Schiffer András felmenői, dossziéügy és a fideszes kulturkampf

2012 március 26 11:39 de.41 hozzászólás
A Károlyi-szobor, Schiffer András felmenői, dossziéügy és a fideszes kulturkampf

Folytatódik a gazdasági válság, az IMF tárgyalásoknak még nyoma sincs és 550 milliárd forintos megszorítást tervez az Orbán-kormány, mellyel az Európai Unió túlzottdeficit-eljárását szeretnék elkerülni. A közbeszéd mégsem a húsbavágó témáktól hangos, hanem a Fidesz kulturkampfjának újabb fejezetétől, mely két részből áll: önkormányzati szinten a fővárosi közgyűlés engedélyezte Károlyi Mihály néhai miniszterelnök szobrának eltávolítását a Kossuth térről, illetve annak raktározását, majd ha megérkeznek a szükséges engedélyek, Siófokra szállíthatják el az ikonikus emlékműt. A Károlyi-szobor leszámolásán kívül Lázár János fideszes frakcióvezető úgy próbálta lejáratni egyik ellenfelét – nevezetesen Schiffer Andrást – hogy messze visszanyúlt a történelembe és az LMP-s politikus nagyapjának “bűneit” hozta fel az ökopárti képviselő ellen. Az viszont érdekes, […]

Read more ›

A fideszes kanadai magyarok a Magyar Nemzetben támadják Kertész Ákost

2012 március 25 12:20 du.234 hozzászólás

A Magyar Nemzet címet viselő kormánypárti napilapban támadták rendkívül durva kifejezésekkel Kertész Ákos Kossuth-díjas írót a Kanadában egyre aktívabb fideszesek.  Bucsy Levente újságíró “Nem kell Kertész Ákos a kanadai magyaroknak című” írásban  “a magyar diaszpóra vezetőjeként” ír Ábrahám Tiborról, a Vancouveri Magyar Ház elnökéről aki az általa képviselt kormánypárti csoporttal arra kéri a kanadai hatóságókat, hogy utasítsák el Kertész menekült-kérelmet, mivel állítólag ezt követelik “kanadai nemzettársaink.”

Read more ›

Új vezetőt választott a kanadai ellenzék – középre húz a baloldal

10:24 de.6 hozzászólás
Új vezetőt választott a kanadai ellenzék – középre húz a baloldal

A kissé indulatos, ámde középre húzó 56 éves Thomas Mulcair lett a legnagyobb kanadai ellenzéki párt vezetője, miután megnyerte az Új Demokrata Párt (NDP) pártelnöki választását. De a szocialista pártban még befolyásos szakszervezetekkel feszült kapcsolatot ápoló Mulcair nem örült annak, hogy nehezebben nyerte a versenyt, mint amire számított. Warren Kinsella politikai elemző szerint Mulcair elkezdett üvöltözni kampánydolgozóival és önkénteseivel, amikor kiderült, hogy a szavazás első fordulójában csupán 30 százalékos eredményt ért el, miközben legalább 35 százalékra számított a párt legismertebb és legsikeresebb québeci politikusa. “Business as usual”–kommentelte Kinsella Mulcair legújabb kirohanását.

Read more ›

Az LMP fideszes “népszavazás gyilkoló” kampánynak minősíti az OVB-döntést

2012 március 24 2:50 du.24 hozzászólás

A magyarországi Országos Választási Bizottság (OVB) megtiltotta a Lehet Más a Politikának, hogy biciklit ajándékozzon annak a pártaktivistának, aki a legtöbb aláírást gyűjti a párt hétvégi népszavazási maratonján. Az OVB szerint az ökopárt jogszabálysértést követ el, amikor “értékes ajándékot” (azaz egy biciklit) ígér a 24 óra alatt legjobban teljesítő aktivistának. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az említett törvény általában nem a párt aktivistáknak számt ajándék-osztogatást tiltja, hanem azokra szab ki pönálét, akik a választópolgárok támogatását próbálja jutalmazni. Vágó Gábor, az LMP képviselője kijelentette: fellebbeznek a testület döntése ellen és “nonszensznek” nevezte az OVB határozatát. “Ez a Fidesz népszavazásgyilkoló kampányának egy újabb aljas húzása. […]

Read more ›

A Fidesz megvonta Iványi Gábortól a Scheiber Sándor-díjat

A Scheiber Sándor-díjat kiosztó kuratórium tagjai Iványi Gábort, a kormány-kritikus metodista lelkészt jelölték a zsidó-keresztény párbeszéd és toleranciát elismerő díjra, de a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium teljesen precedens-nélküli módon áthúzta a tudósokból álló kuratórium döntését és helyette Shaul Shaked jeruzsalemi professzort tüntették ki. Érdekes, hogy az MTI lényegében csak a Magyar Szocialista Párt közleményén keresztül számolt be a KIM példanélküli intervenciójáról, miután Lendvai Ildikó jelezte: Iványitól azért fosztották meg a kitüntetést, mert a Fidesz egyházpolitikáját bírálta. “Erdemeinél súlyosabban esett latba, hogy Iványi Gábor bírálja a kormányt”–mondta Lendvai a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjéről. “Bosszúból először a több évtizede a szegények között […]

Read more ›

A szólás szabadsága és a Kanadai Magyar Hírlap

2012 március 23 3:04 du.273 hozzászólás
A szólás szabadsága és a Kanadai Magyar Hírlap

Az elmúlt hat hónap alatt jelentősen nőtt az olvasóink és a hozzászólóink száma. A statisztikákat kedvelők részére elmondhatom: miközben 2011 tavaszán naponta 250 és 300 között mozgott az egyéni látogatók száma, mára átlagosan napi 1,800-an olvasnak minket. Szintén szignifikánsan nőtt a hozzászólók száma. Főszerkesztőként természetesen örvendetesnek tartom azt, ha egyre többen olvassák a KMH-t, illetve ha egyre többen diskurálnak – akár szenvedélyesen – egymással. A többi kanadai magyar lappal ellentétesen, a KMH azzal is támogatja a nyílt, demokratikus dialógust és a szólásszabadságot, hogy teret enged a kommenteknek. De most eljött az őszinte önkritika ideje.

Read more ›
This site is protected by Comment SPAM Wiper.