Archive for január, 2012

A tolakodó kisebbség

2012 január 31 6:04 du.78 hozzászólás
A tolakodó kisebbség

Az amerikai Magyar Lobby internetes közösseg, Lipták Béla vezette akciója keretében, levelet küldött Barack Obama elnöknek, azt kifogásolva, hogy Hillary Clinton korábbi, Orban Viktorhoz intézett levele a magyar belügyekbe való illetéktelen beavatkozás, és, hogy az a kormány megbuktatásán ügyködő ellenzék sugalmazására íródott.

Read more ›

A Lehet Más a Politika és az ellenzéki kerekasztal

A Lehet Más a Politika és az ellenzéki kerekasztal

A Lehet Más a Politika biztosan a belső és külső közvéleménykutatások eredményeire figyel, amikor óvatosan kezeli a szoros ellenzéki együttműködés lehetőségét. Ugyanakkor az ökopárt kongresszusán elhangzott bombasztikus kijelentése, miszerint az LMP lehetne 2014-ben a Fidesz váltópártja és, hogy „a jelenlegi, hiteltelen parlamenti pártokkal – vagyis valamennyi, jelenleg nem kormányzó párttal – az LMP nem tud együttműködni” egyben irreális és káros deklaráció a legkisebbik Országgyűlési párt részéről.

Read more ›

Fideszerkölcs

2012 január 28 1:40 du.13 hozzászólás

Fidesz, erkölcs, kereszténység, jobboldal. Hogyan alakítja át a kormány az oktatási rendszert, annak érdekében, hogy a kormánypárt világnézetének pecsétjét nyomhassák rá az ifjúság nevelésére. Ezt a témát feszegeti Szendám bloggerünk mai blog bejegyzésében. “Azt olvasom az eduline.hu weboldalon, hogy a roppant erkölcsös (és persze keresztényi) Hatalom a következő tanévtől kezdve – hivatalos tananyagként! – morált oktatna az általános és középiskolásoknak. Hemperegnék a görcsös röhögéstől, ha ez az egész nem lenne olyan végtelenül szomorú. Mert azért gondoljunk már bele kicsinyt, hogy mégis hogyan működne ez az egész? Végtelenül gyakorlatias, pedagógus feleségem ugyanis azonnal feltette az alapkérdést: ugyan kik oktatnának erkölcsöt az […]

Read more ›

Nemzeti lomtalanítás

2012 január 27 11:22 de.7 hozzászólás
Nemzeti lomtalanítás

Az alábbi írásom a Galamus-Csoport honlapján jelent meg ma reggel. Morag Gunn nevelőapja, Christi kisvárosi kukás, aki nyomdafestéket nem tűrő jelzőket aggaszt az őt lenéző és megvető kanadai préritelepülés öntelt elitjeire. Egyik nap – enyhén ittas állapotban – Christi kiviszi magával a maniwakai szemétdobra a nyolcéves kislányt, hogy büszkén bemutathassa neki munkahelyét. „Szemetükről ismerheted meg őket igazán! Felmenőimre esküszöm – édes kislányom! – hogy a rohadt, átkozott, istenverte szemetükön keresztül kapsz róluk krisztusian tiszta képet” – üvöltötte Christi a kislánynak, aki sápadtan nézte, ahogy jobb módú osztálytársai a hátuk mögött gúnyolták a kukázó nagybácsit.

Read more ›

Tüntetnek a québeci polgármester antiszemita kijelentései miatt

2012 január 26 12:12 du.3 hozzászólás
Tüntetnek a québeci polgármester antiszemita kijelentései miatt

Tüntetést tart a Jewish Defence League of Canada Stéphane Gendron, a Québec-tartománybeli Huntingdon település polgármestere ellen, aki a napokban azt találta mondani, hogy Izrael nem érdemli meg, hogy létezzen. Meir Weinstein, a tiltakozó szervezet vezetője arra szólította fel a hungtingdoni polgármestert, hogy azonnal mondjon le posztjáról. Gendron nem csak polgármester, hanem egyben a Face a Face című francia nyelvű tévé program műsorvezetője. Az műsor adásaiban többször kifejtette Izraellel kapcsolatos véleményeit. Gendron szerint “kár, hogy még eddig nem esett szét Izrael, mivel nem érdemli meg, hogy létezzen.” Nem először tesz botrányos, antiszemita kijelentéseket Gendron. Egy korábbi tévé műsorban azt állította, hogy a zsidók “ellenszenvet” éreznek […]

Read more ›

Konferenciát szerveznek Göncz Árpád tiszteletére

Konferenciát szerveznek Göncz Árpád tiszteletére

“S ha lesz valamikor öt perc, politikai öt perc Magyarországon, amikor egy formálódó időszakban szükség lesz olyan emberre, aki kommunistával és népivel egyaránt szót tud érteni, és akinek a lapja tiszta, ha kellek, én ott leszek, ha nem kellek, akkor nem”–mondta Göncz Árpád 1985 február 14-én egy Hegedűs B. Andrással készült interjúban. Akkor még bizonyára ő sem tudhatta, hogy milyen hírtelen omlik le kelet-Európában a vasfüggöny és hogy milyen központi szerepet játszhat néhány éven belül liberális politikusként és a III. Harmadik Köztársaság államfőjeként. Göncz Árpád, a demokratikus Magyarország leghosszabb ideig regnáló köztársasági elnöke (1990-2000) február 10-én lesz 90 éves és tiszteletére tudományos konferenciát […]

Read more ›

Magyar-svéd közös bélyegkibocsátás Raoul Wallenberg emlékére

2012 január 25 12:45 du.1 comment

2012 májusában a Magyar Posta és a Svéd Posta közös bélyegkibocsátást tervez Raoul Wallenberg születésének centenáriuma tiszteletére – tudta meg a Kanadai Magyar Hírlap Péterffy Gábor, a Magyar Posta Zrt filatéliai igazgatójától.

Read more ›

Wallenberg – A katyini tragédia utolsó áldozata

2012 január 24 5:27 du.3 hozzászólás
Wallenberg – A katyini tragédia utolsó áldozata

Kopácsi Judith dolgozata a második komolyabb tényfeltáró esszé, melyet e héten közlük a KMH-ban Raoul Wallenberg svéd diplomatáról. Wallenberg bátorsága és emberisége a Vészkorszak idején a magyar történelem egyik kimagasló szereplőjévé emelte.  Idén lenne száz éves a magyar zsidók megmentéséért ismertté vált néhai diplomata. – A szerk.

Read more ›

Követeljük a magyar ifjúság internacionalista nevelését!

Követeljük a magyar ifjúság internacionalista nevelését!

Bencsik András, a szombati  Békemenet nevű fideszes tüntetés szervezője írta a lenti cikket 1986-ban – a Népszabadság pártrovatába – a szovjet-magyar barátságról és a magyar ifjúság internacionalista nevelésének fontosságáról. Bencsik is a Fidesz igencsak népes egykori kommunisták táborához tartozik. Szombaton azt hírdette, hogy Magyarország nem lesz gyarmat. 1986-ban a szovjet gyarmatosítók egyik leghangosabb támogatója volt.

Read more ›

A Békemenet után mégis “gyarmat” lehetünk

2012 január 23 11:31 de.39 hozzászólás
A Békemenet után mégis “gyarmat” lehetünk

Mire a Széles-féle Magyar Hírlap szerkesztőségében elrakják a “nem leszünk gyarmat” felíratú transzparenseket és mire Pintér Sándor belügyminisztériuma kiheveri másnaposságát, Orbán Viktor kormánya azon töprenghet, hogy miként kommunikálja a párt keménymagjának azt, hogy mégis beadja derekát az IMF-nek és az EU-nak, mégis következik egy rendkívül kinos, csúfos fordulat a kormány gazdaságpolitikájában, könnyen repülhet ami még maradt a jobboldalon szent-tehénként kezelt egy kulcsos adóból és bizony jönni fognak a megszorítások. Mint ahogy azt a Szonda Ipsos a múlt héten jelezte, a magyar lakosság 80 százaléka elégedetlen az Orbán-kabinettel és valószínű ők voltak azok, akik – a békemenet résztvevőinek nagy felháborodására – “elsötétítették az ablakokat” az Andrássy úton. “Legalább gyertyát rakhatnának […]

Read more ›

Egy kis Etiópia a havas Ottawában

2012 január 22 4:41 du.0 comments
Egy kis Etiópia a havas Ottawában

Utoljára 2004 júliusában vacsoráztam a Horn of Africa nevű etiópiai étteremben és akkor megfogadtam, hogy egy ideig inkább mellőzőm a kedves, ámde picit lepukkant helyi vendéglőt. De azóta sok víz folyt le a Dunán – vagy mondjuk az Outaouais folyón – és úgy döntöttem, hogy talán éppen az etiópai konyha hozhat némi napsütést egy hideg, jeges ottawai téli délutánba.

Read more ›

Békemenet – polgárháború elnapolva?

Békemenet – polgárháború elnapolva?

Sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. Ez az én jó tanácsom maguknak–üzente Bayer Zsolt január 4-én – Széles Gábor Magyar Hírlapján keresztül – a demokratikus ellenzéknek. Ilyen előzmények után megkönnyebülve deklarálhatjuk: a két hete még polgárháborúval és halállal fenyegetőző Bayer Zsolt által szervezett Békemenet valóban békésnek bizonyult. Kétségkívül rengetegen vonultak az Andrássy úton Orbán Viktor miniszterelnök mellett. A Belügyminisztérium szerint – mely tőle teljesen szokatlan módon alig titkolta örömét egy óriási utcai megmozdulás kapcsán – akár 400 ezren is lehettek a kormánypárti erődemonstráción.

Read more ›

Kanadában is imádkoznak Orbán nemzetféltő kormányáért

2012 január 21 11:31 de.40 hozzászólás
Kanadában is imádkoznak Orbán nemzetféltő kormányáért

Összesen 122 kanadai magyar fideszes üzente a Budapesten tüntető kormánypárti elvbarátainak, hogy lélekben mindenképpen velük vannak és némán imádkoznak a magyarországi “nemzetmentő és nemzetféltő” kormányért. A felhívást Dancs Rózsa, a torontói Kalejdoszkóp Hagyományörző Klub küldte szét torontói, ottawai és montreáli körökben, ahol 122-en írták alá. A levélből kiderül, hogy a fideszes kanadai magyarok úgy érzik, hogy Magyarország “immár mindannyiunk hazája, különösen amióta megszületett az új alkotmány.”

Read more ›

Stumpf András “szellemes” zsidózása a Heti Válaszban

2012 január 20 4:40 du.21 hozzászólás
Stumpf András “szellemes” zsidózása a Heti Válaszban

A Fideszhez köthető nyomtatott sajtótermékek közül a Heti Válasz a leginkább mérsékelt orgánum. Általában távolságot tart a budapesti Magyar Hírlap publicisztikáinak erőszakos, verőlegény stílusától és a Magyar Nemzet sértődött, önérzelmú és frusztrált nacionalizmusától. Mégis egy egészen rémes cikk jelent meg a mai nap folyamán Stumpf András harminc éves közíró tollából, aki azt gondolhatta, hogy szellemesnek szánt írásán keresztül nyújt választ egy, az Amerikai Népszavában megjelent publicisztikára. De Stumpf írása inkább ízléstelen és goromba, mintsem szellemes.

Read more ›

Kopácsi Sándor: Kapcsolatom Izraellel

Kopácsi Sándor: Kapcsolatom Izraellel

1967 Júniusában, amikor a Nasszer féle Akabai válság kitörése után megindult az izraeli háború, Nasszer nagyhangú kijelentése alapján; hogy a tengerbe szorít minden zsidót, már eleve hatalmas viták indultak meg (Magyarországon). Mindenki erről beszélt az utcán, villamoson, a legkülönbözőbb előjellel.

Read more ›
This site is protected by Comment SPAM Wiper.