Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

10 000 pedagógus vett részt országszerte a hétfői sztrájkban, amely több száz iskolát érintett.
A munkabeszüntetés leginkább Budapest, illetve Pest és Baranya megye közoktatási intézményeit érintette.

10 százalékkal drágul a lakossági áram. A lakosság számára január elsejétől közel 10 százalékkal nő az áram ára.

23 millió dollárt ajánlott fel egy milliárdos 600 izraeli otthon megerősítésére és biztonságosabbá tételére. Az 55 éves Arkagyij Gaidamak a palesztin rakétákkal gyakran célba vett Szderot város lakóit korábban még nyaralni is elvitte Eilatba.

40 éve tűnt el a dzsungelben, de végül megtalálták Maurice H. Moore törzsőrmester földi maradványait. Moore 1968. május 12-én, a Kham Duc nevű különleges alakulatok táborának egyik megfigyelő állásában teljesített szolgálatot, amikor az észak-vietnami erők lerohanták őket. Moore egyike volt annak a 17 katonának, akik harc közben eltűntek, amikor a tábor túlélőit evakuálták.

3 millió ember adatait vesztette el a brit kormány egyik ügynöksége. A fájlok az összes brit autósiskola vizsgára készülő tanulóinak nevét, címét és telefonszámát tartalmazzák. A cég, ahonnan ellopták a computert, a brit Közlekedési Szabványügyi Felügyelet (DSA) egyik alvállalkozója volt.

2 hetet sem bírt ki a Spice Girls tagsága összeugrás nélkül: első londoni koncertjük után az öltözőben elszabadult a pokol. A veszekedés nem meglepő módon Victoria miatt tört ki: társai nehezen viselték, hogy minden mozdulatát hatalmas üdvrivalgás kíséri, noha a gyenge hangú énekes mikrofonja a többieknél halkabbra van húzva.

93 évet késett egy karácsonyi képeslap az USA-ban. Bár az üdvözlőlapot 1914. december 23-án adták postára Nebraska államban, tehát karácsonyra már semmiképp sem érkezett volna Kansasbe, ekkora késésre mégsem lehetett számítani.