Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

3 ezer jüant - azaz bő 70 ezer forintot - talált egy döglött halban egy férfi Kínában. A szerencsét kutyájának köszönheti, ugyanis az eb húzkodta elő a haltetemet egy szemétkupacból.

100 millió forintra büntette a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a Media Markt hálózatot működtető céget, mert úgy ítélte meg, hogy a május és június között folytatott „Hülye, aki nem ünnepel” reklámkampány káros a gyerekek értékítéle-tének fejlődésére.

279 boltnak adott Magyarországon gyógyszer-árusítási engedélyt november végéig az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A legtöbb, összesen 48 a fővárosban működik. Jellemzően benzinkutaknál, gyógynövény- és állateledel-szaküzletekben, drogériákban, postahivatalokban, néhány hipermarketben és más élelmiszer-áruházban nyitottak gyógyszereladó részleget.

34 év után tér vissza Párizsba Kadhafi. A Le Monde politológusa szerint Kadhafi nyitni próbál nyugat felé. A líbiai vezér 1973-ban járt utoljára Párizsban.

50 Volvo-alvázra épített elővárosi és távolsági busz vásárlásáról, valamint egy összeszerelő üzem alapításáról írt alá együttműködési szerződést a teljes egészében magyar tulajdonban lévő Alfa Busz Kft. és Leningrád megye kormányzója. Az orosz partner további 200 busz megrendelését helyezte kilátásba 2010-ig.

13 322 291 000 forint értékben vásároltak idén január-november időszakában üdülési csekket a gazdálkodó szervezetek Budapesten. A csekkeket 776 268 fő kapta kézhez.

1,5 mázsányi egy- és kétforintos pénzérmét adtak át a héten, amit egy kiskunfélegyházi hölgy kezdeményezésére gyűjtöttek össze egy vakvezető kutya képzésére. Az asszony onnan kapta az ötletet, hogy az üzletében a vásárlók egy része rendszerint a pulton hagyja a visszajáró aprót.