Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

500 millió ember élhet majd a mobiltévés piac adta lehetőségekkel. Az uniós tagországok elfogadták a Bizottság mobiltévézésre vonatkozó európai stratégiáját, megnyitva az utat a tartalomfogyasztási lehetőség fejlődése előtt. A mobiltévézés piacának mérete 2011-re a világon meghaladja majd a 20 milliárd eurót, és 500 millió ember fog élni e lehetőséggel.

47 milliárd forintos hiány van a fővárosi költségvetésben. A Fővárosi Önkormányzat csak vagyonának felélésével tudja a következő években költségvetési egyensúlyát megőrizni.

2 millió címmel indul az európai digitális könyvtár. A digitális könyvtárakkal foglalkozó magas rangú tisztségviselők nemrég találkoztak az Európai Bizottság illetékeseivel Brüsszelben, hogy értékeljék az európai digitális könyvtár létrehozása érdekében eddig tett lépéseket.

64 évesen hozta világra első gyermekét egy német asszony.
Az édesanya és kislánya egészségesek. A kicsi császármetszéssel született - közölte vasárnap az asschaffenburgi klinika illetékes orvosa. Az asszonyt külföldön termékenyítették meg egy adományozott petesejttel és saját férje spermáival.

700 ezer autós is biztosítót válthat idén itthon. A tavalyihoz képest kétszer annyian válthatnak online alkuszokon keresztül kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), az átlagdíj 30 ezer forint körül alakul.

0,5 milliárd koronát lopott egy alkalmazott egy prágai biztonsági cégtől. Ezzel valószínűleg Csehország történetének legnagyobb készpénzlopását követte el.

10 emberből hatan támogatják a sztrájkokat - derítette ki a Medián közvélemény-kutató cég. Az ellenzéki szavazók nyolcvan százaléka elfogadhatónak tartja a munkabeszüntetéseket, de a kormánypárti szimpatizánsok közül is minden hatodik ember jogosnak tartja a tiltakozásnak ezt a formáját.