Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

17 milliárd forintot mosott tisztára valós és fiktív cégeken keresztül, illetve ügyvédi és banki alkalmazottak segítségével egy nemzetközi bűnbanda Magyarországon. 23 gyanúsítottat őrizetbe vettek, 8 előzetes letartóztatásba került, 5 ember ellen elfogatóparancsot adtak ki.

200 millió forint körüli összegbe kerül a budapesti karácsonyi díszkivilágítás. Ennek felét a főváros finanszírozza, a többit a kerületek.

2 környezetvédő csoki hajtotta teherautóval utazik Afrikába, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre. A 2000 liter bioüzem-anyag 80 ezer tábla csokoládéból kivont kakaóvajból készült.

160 ezer forintot is spórolhat valaki azon, ha a megfelelő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást választja. Noha az utolsó napok még hátravannak, az eddigi adatok alapján nagy valószínűséggel az idén jóval többen váltanak biztosítót, mint az előző évben.

15 millió eurós kártérítést követel Nicoletta Mantovani, Pavarotti özvegye annak két barátjától, mert úgy véli, rágalmazó kijelentéseket tettek rá. Luciano Pavarotti özvegye kijelentette, hogy ha a bíróság neki ad igazat, a pénzt jótékony célra ajánlja fel.

150 milliárd eurós megtakarítást és 1,5 százalékos plusz gazdasági növekedést jelenthetne 2012-ig, ha az unióban csökkennének a vállalatok bürokratikus terhei - ennek kidolgozásán fáradozik most egy új uniós munkacsoport. EU-szinten jelenleg a bruttó össztermék mintegy 3,5 százaléka az átlagos teher.

20 milliárd dollárt spórolhatnának évente az Egyesült Államokban a büntetések rendszerének racionalizálásával - derült ki egy felmérésből. Az 1970-es évek eleje óta megnyolcszorozódott az amerikai börtönnépesség. Jelenleg több mint 1,5 millió embert tartanak elzárva állami és szövetségi börtönökben, valamint további 750 ezret fogházakban.