Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

7 kínai jelentkezett űrturistának. Kínában 6 férfi és 1 nő szeretne az Egyesült Államokból 2009-ben induló első kereskedelmi űrhajó utasa lenni. A Virgin Galactic űrhajójára 200 ezer dollárba kerül egy jegy.

2 millió forintos bírságot kapott a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Államkincstár, mivel a Közbeszerzési Döntőbizottság indoklása szerint egy egészségügyi tenderen kirívóan alacsony árat ajánló szolgáltatót fogadtak el nyertesnek.

2,01 millió rubel, vagyis 81 ezer dollár Vlagyimir Putyin éves jövedelme, legalábbis az orosz központi választási bizottság közleménye szerint. Ez több mint tizenkétszer haladja meg az orosz éves átlagjövedelmet. Putyinnak ezenkívül 3,7 millió rubelje van a bankban. Nemzetközi mércével azonban még így is „szegénynek” mondható.

3 huszonéves román válogatott bokszolót bolti lopáson kaptak, és emiatt kizártak a Chicagóban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságról. A nemzetközi sportági szövetség (AIBA) mindhármukat örökre eltiltotta a versenyzéstől, egyúttal pedig hazaküldte őket a vb-ről.

13 ezerrel csökkent szeptemberre a magyar lakosság lélekszáma az egy évvel ezelőttihez képest, így most összesen 10 millió 53 ezer ember él az országban.

3 perc alatt fogtak el a csepeli rendőrök egy autótolvajt a hétvégén. A tulajdonos látta, amint elhajtanak a kocsijával, majd hívta a rendőrséget, akik azonnal elrendelték a jármű körözését.

121 856 Suzuki gépkocsit állítottak elő Japánon kívül idén szeptemberben. Vagyis 25,1 százalékkal többet, mint tavaly szeptemberben az indiai és a magyarországi termelés szaporítása révén.

880 ezer dollárt is elkérnek a román főváros központjában egy lakásért. Ez azt jelenti, hogy egy bukaresti lakás drágább, mint például a marseille-i párja.