Vissza a tartalomjegyzékhez

M. R.
RECEPT: Toszkán saláta

Hozzávalók: 30 dkg házikenyér (vagy más, rusztikusabb változat, pl. olívás kenyér), 4 nagyobb paradicsom, 1 lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj, só, bors, (szardella, kapribogyó, olívabogyó).

Elkészítés: Felkockázzuk a kenyeret és a paradicsomot közepes nagyságú darabokra. Meglocsoljuk őket olívaolajjal, hozzátesszük az apróra vágott lilahagymát, fokhagymát, lehetőleg friss bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. Kerülhet bele még egy kevés szardella, olaj- vagy kapribogyó is tetszés szerint. Pár órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Önmagában vagy friss fehér sajtokkal is kitűnő.