Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

37 millió forintot lopott el a hárommázsás páncélszekrénnyel együtt Szigetváron három betörő, akiket 24 órán belül kézre kerítettek.

220 éve, 1787. október 17-én nyitotta meg kapuit az ország első kőszínháza, a budai Várszínház.

11 ló pusztult el vasárnapra virradóra eddig ismeretlen ok miatt egy Miskolc melletti tanyán.

5 darab fix telepítésű traffipaxot helyeznek el az M0-ás körgyűrűre a megnövekedett balesetszám miatt: idén az első 9 hónapban 443 baleset történt, és mindegyikben szerepet játszott a gyorshajtás.

40 méter magasra is megnőhet a világ egyik legritkább növényfajtájaként számon tartott Wollemia fenyő, amely - bár még szó sincs az említett méretről - már megtekinthető a Fővárosi Állat- és Növénykertben is.

60 éve, hogy először rázta meg a levegőt valahol az atmoszférában hangrobbanás. Chuck Yeager kapitányról eléggé egyértelműen ítéli meg az egykori és a mai repülőtársadalom is, nemcsak ama 14 perces útja, hanem más különleges és kalandos repülései nyomán, hogy a világ valaha volt egyik legjobb, ha nem a legjobb pilótája.

52 aranyérmet szerzett a 68 fős magyar csapat a csütörtökön véget ért, Sanghajban megrendezett XII. nyári speciális olimpián. Ezüstből 31-et, bronzból pedig 19-et gyűjtöttek.

800 forintról akár tízszeresére is növelné a kamionok havonta fizetendő behajtási engedélyét Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke.
A cél Budapest tehergépjármű-forgalmának radikális csökkentése, ezáltal a fővárosi levegő minőségének javítása.

6 százalék feletti növekedést vár Szlovénia. Az euró idei bevezetésének köszönhetően ebben az évben a szlovén gazdaság növekedési üteme több mint kétszerese lesz az eurózóna átlagának - jelentette ki az ország pénzügyminisztere.