Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Úgy alakult a meccs, ahogy vártam, hiszen láttam, hogy a magyarok rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt egy évben”
- nyilatkozta a múlt heti Magyarország-Málta-meccs után Dusan Fitzel, Málta szövetségi kapitánya.

„Itt az ideje a palesztin állam megalapításának”
- mondta Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter hétfőn, Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott tárgyalása után.

„Azok, akik ma bakancsban, fekete egyenruhában masíroznak árpádsávos zászlóval Budapest utcáin, azok a gyilkosok leszármazottjai”
- jelentette ki az 1944. október 15-ei magyarországi nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat Elnöke.

„Nem akarok több álmatlan éjszakát, lezártnak tekintem az ügyet. Még egy gesztust nem fogok tenni, így is felülmúltam magamat”
- mondta Janics Natasával való kapcsolatáról Fábiánné Rozsnyói Katalin edzőnő, aki hiába várta a tatai edzőtáborban a kétszeres olimpiai bajnok kajakost.

„A közös agrárpolitikát nem kell mindenáron védenünk, a mezőgazdaságunkat viszont igen.”
Michel Barnier francia mezőgazdasági miniszter a Radio France International és a cafebabel.comnak adott interjújában arról beszél, milyen hatásai lehetnek az Európai Bizottság novemberben beterjesztendő javaslatának, amely az agrártámogatási rendszer átalakítására irányul.

„Az iraki kormány arra kéri a török vezetést, hogy sürgősen kezdjen tárgyalásokat Bagdaddal, a katonai lépések helyett diplomáciai eszközökkel lépjen fel a terrorista fenyegetés ellen”
- közölte Núri al-Máliki iraki kormányfő szóvivője a török katonai fenyegetésre reagálva.