Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Janics nem kért volt edzőjéből
Túl a csúcson?

Nem sikerült rendezni a nézeteltérést Janics Natasa és Fábiánné Rozsnyói Katalin edző között, miután a versenyző nem jelent meg a tatai edzésen, így elképzelhető, hogy a pekingi olimpián sem áll össze a Janics-Kovács kajak kettős.


Fotó: Somorjai László

Fábiánné Rozsnyói Katalin hiába üzent volt tanítványának, hogy jelenjen meg hétfőn a tatai edzőtáborban, Janics nem tett eleget a meghívásnak, mondván, a többi kajakos nem várná szeretettel, egyúttal elzárkózik attól is, hogy ismét együtt dolgozzon Fábiánnéval.
A kétszeres olimpiai bajnok kajakos menedzsere az üggyel kapcsolatban kijelentette, hogy a versenyzőnek nincs szüksége edzőre, hiszen már van neki. Janics Natasa Vécsi Viktorral készül Szegeden, és ezen egyelőre nem kíván változtatni. „Janics Natasa jól érzi magát Szegeden, van neki edzésterve is, ami alapján keményen dolgozik, így tulajdonképpen csodálkoztunk Kati néni pénteki bejelentésén” - nyilatkozta Csonka Gábor menedzser.
Fábiánné Rozsnyói Katalin úgy véli, Janics Natasa nagy butaságot csinált, hogy nem jelent meg az edzésen, nem haragszik rá, ám a következményekért nem vállalja a felelősséget.
Az edző szerint azért romlott meg kettejük viszonya, mert Janics nem állt be a sorba. Kilenc évig nagyszerűen tudtak együtt dolgozni, ám „2007 tavasza óta Janics életében már nem az edzés állt mindenek előtt, emiatt teljesítménye is jelentősen visszaesett” - nyilatkozta a tréner. Janics hétfői távolmaradása miatt továbbra sincs megoldás a Kovács Katalin-Janics Natasa kettős összeültetése ügyében. A szövetség egyeztetést ajánl, ahol megvitatnák a páros jövőjét. Fábiánné Rozsnyói Katalin többször is úgy nyilatkozott: semmilyen esetben sem gördít akadályt az elé, hogy Kovács Katalin és Janics Natasa újra egy hajóba üljön, ám a páros sikerességét illetően erős kétségei vannak. Szerinte ez a duó már túl van a csúcson.