Vissza a tartalomjegyzékhez


RECEPT: Fusilli zsenge cukkinivel

Hozzávalók: 350 g spenótos fusilli, 3 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 ek petrezselyem, 500 g zsenge cukkini, 1 csipet paprikapor, 1 ek reszelt parmezán

Elkészítése: Tisztítsuk meg a cukkinit, és blansírozzuk (forró vízben főzzük) 10 percig, utána vágjuk karikára. Melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá az enyhén zúzott fokhagymát, a karikázott cukkinit és pirítsuk pár percig. Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben a csomagolás utasításai szerint, szűrés után adjuk a tésztát a cukkinihez, és együtt pirítsuk még pár percig. Távolítsuk el a fokhagymát, keverjük hozzá a reszelt sajtot, ízesítsük még a felvágott petrezselyemmel és piros paprikával. Azonnal tálaljuk. (culinaris)