Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
RECEPT: Padlizsánkrém

Hozzávalói: 2 közepes padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, citromlé, 1 dl majonéz

Elkészítése: A padlizsánokat mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra. Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton, és süssük egészen addig a padlizsánokat, míg héjuk fekete színt nem kap. Mikor a padlizsánok kihűltek, tisztítsuk meg őket a fekete héjuktól, és helyezzük mindet egy magas falú tálba.
A vöröshagymát és a fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a padlizsánhoz. Az egészet sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 dl olajat és a citromlevet, majd egy bot-mixer segítségével krémesítjük.
Ha mindezzel megvagyunk, hozzákeverhetjük a majonézt is. Pirítóssal, de sült húsok mellé köretnek is kiváló.