Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Szilvássy kontra Topolánszky
Topolánszky Ákossal, az egykori Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium volt helyettes államtitkárával múlt héten készített interjút a hvg.hu, melyben a drogprevenciós szakember kritikus állításokat fogalmazott meg Gyurcsány Ferenc és Szilvássy György, a minisztérium korábbi vezetőinek tevékenységével kapcsolatban. A cikk megjelenése után Topolánszky bejelentette, hogy Szilvássy, aki ma titkosszolgálati miniszter, felhívta, és arra kérte, cáfolja meg az interjúja hazugságait. Amikor ezt megtagadta, a miniszter kilátásba helyezte, hogy ha nem tartja a száját, három éve őrzött kompromittáló dokumentumokat hoz nyilvánosságra róla. Szilvássy György rágalomnak minősítette Topolánszky állításait. Időközben a hvg.hu főszerkesztője is azt állította, hogy a miniszter munkatársai fenyegetően őt is felhívták. A Fidesz lemondásra szólította fel a minisztert.

Kezdődik a „nagy magyarázat”
Aktivizálja magát az MSZP az őszi hónapokra: megkezdődik a pártvezetők reformmagyarázó országjárása, vasárnap megjelenik a párt kétheti lapjának első száma, és a hétvégétől konferenciasorozatot is kezdenek Érték és felelősség szlogennel. A szocialista pártban azt remélik ettől az akciótól, hogy javítani tudnak népszerűségükön. Céljuk továbbá, hogy a párt úgynevezett baloldali-szocdem arculatán javítsanak.

Népi ranglista: Friderikusz az élen
A borsonline olvasói Friderikusz Sándort tartják a legjobb televíziós műsorvezetőnek. Az újság arra kereste a választ, hogy ki a legnépszerűbb magyar műsorvezető. A szavazás eredménye százalékban: Friderikusz Sándor (ATV - Friderikusz most) 22 százalék, Kálmán Olga (ATV - Egyenes beszéd) 17,5 százalék, Havas Henrik (ex TV2 - Mokka) 13 százalék, Bárdos András (TV2 - Tények) 12,5 százalék, Baló György (m1 - A szólás szabadsága) 10,2 százalék, Krizsó Szilvia (m1 - Az este) 8,7 százalék, Betlen János (m1 - Nap-kelte) 5,6 százalék, Winkler Nóra (m1 - Kultúrház) 4,4 százalék, Till Attila (TV2 - Okosabb vagy, mint egy 5-es?).

Kitiltják Sólyom Lászlót Szlovákiából?
Vihart kavart Sólyom László Szlovákiában, mikor Révkomáromban egy sajtótájékoztatón súlyos és megalázó lépésnek nevezte a szlovák parlament Benes-dekrétumokat megerősítő, a magyarok kollektív bűnösségét megfogalmazó határozatát. A szlovák miniszterelnök legszívesebben kitiltaná Sólyom Lászlót az országból.