Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

2,3 százalékkal nőtt 2006-ban az egy évvel korábbihoz képest a fizetős lapok száma a világsajtóban. Így a napilapok összesített példányszáma elérte az 515 milliót. Az olvasók átlagos száma a becslések szerint naponta több mint 1,4 milliárd.

56 milliárd forintot lehet idén és jövőre megpályázni a magyarországi ivóvíz minőségének javítására. A 2007-2013-as uniós költségvetés összesen 200 milliárd forintot különített el erre a célra.

9 országot érintő razziára került sor az illegális doppingkereskedelem és a hamisított gyógyszerek felszámolására. Amerikai kezdeményezésre az Egyesült Államok mellett Kanadában, Mexikóban, Svédországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Németországban, Izraelben és Ausztráliában kutattak át lakásokat, irodákat, és összesen 100 esetben emeltek vádat.

1,5 milliárd forintnyi összegért vett egy lófejet Stanley Ho makaói kaszinótulajdonos. A Sotheby’s aukciósház által árverésre bocsátott, ritkaságnak számító, bronzból készült lófejet még az 1860-as ópiumháborúban brit és francia csapatok hurcolták el az általuk feldúlt régi nyári palotából.

900 százalékos nyereség négy hét alatt. Egy dörzsölt norvég rendőr ezzel vette rá klienseit a befektetésre. Sokan nem tudtak ellenállni a vonzó ajánlatnak, így 70 millió koronát, azaz 2,1 milliárd forintot csalt ki hiszékeny emberek zsebéből.

6 pécsi családnak kell új lakás után néznie, mert megszűnik az az átmeneti otthon, ahol eddig éltek. Jelenleg 22 lakója van az intézménynek, közülük 11 gyermek. Az otthonban egy évet tölthettek volna biztonságban, amíg munkát, lakást találnak. Az otthon azonban decemberben bezár, nincs pénz a fenntartására.

8 óra hosszú politikai beszédet tartott, ezzel új rekordot állított fel Hugo Chávez venezuelai elnök. Vasárnap délelőtt 11-kor kezdte, és este 7-kor lett vége.