Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Nagyon úgy tűnik, hogy mi itt Magyarországon a politikai megegyezéshez kollektíve túl hülyék vagyunk”
- írta a Népszabadságban Erdős Attila orvos, vállalkozó, az SZDSZ korábbi jelöltje, aki esélyt sem lát arra, hogy az orvostársadalom és az Egészségügyi Minisztérium közös nevezőre jusson egymással az ellátórendszer reformját illetően.

„Zuschlag János ügye a korsó és a kút tipikus esete”
- mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

„Úgy látom, hogy az újságírói környezet lassan pöcegödörré válik”
- minősítette a cseh újságokat a kormányfő. Mirek Topolánek zsarolással, korrupcióval és bosszúhadjárattal vádolta meg a cseh újságokat és újságírókat.

„Magától értetődő volt, hogy a legmesszebbmenőkig ki kell állnunk az igazunk mellett, és ezt az UEFA döntése is minden szempontból igazolja”
- nyilatkozta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, miután az UEFA-határozat felmentette Gera Zoltánt a törökök elleni bírói tévedés következményétől: a focista játszhat a Málta elleni meccsen október 13-án.

„Ki kell mondani: a legsilányabb szomszéd vagyunk... Ellenséges, felfuvalkodott és falánk”
- írta Georg Hoffman-Ostenhof, a Profil című osztrák hetilap külpolitikai rovatvezetője.
A szerző felsorolta a kétoldalú kapcsolatokat terhelő problémákat, kezdve a Rába-habzástól a határ mentén állomásoztatott osztrák katonai egységeken át az OMV-Mol ügyig. Merő osztrák önhittségnek nevezte azt a felfogást, hogy a viszony konfliktusmentes.