Vissza a tartalomjegyzékhez


Eörsi jó eredményt vár 2010-ben

Az MSZP és az SZDSZ között az elmúlt napokban valóban az egészségügy finanszírozása szította a kedélyeket - nyilatkozta lapunknak Eörsi Mátyás szabad demokrata frakcióvezető, aki szerint a reformok tekintetében a szocialistákon érzékelhető a „lelkesedés lanyhulása”.

Az SZDSZ-ről szólva megjegyezte: négy évvel ezelőtt a párt rosszabbul állt, mint most, a bejutási küszöb alatt volt akkor, mégis átlépte az ötszázalékos határt. Most az egyik kutatás a bejutási küszöb felett, a másik éppen környékén méri a pártot, miközben nincs kampány, ami fel szokta hozni az SZDSZ-t.
Eörsi Mátyás úgy nyilatkozott a Heteknek: a kormányzás eredményei még nem minden területen látszanak, emiatt az emberek egy része még úgy éli meg az egészségügyi reformot, mintha totális káosz lenne. „Meggyőződésem, hogy ha sikerül bebizonyítani ennek az országnak, hogy minden, ami az egészségügyben történt, az ő érdekében történt; sőt, ha egy lényegesen jobban működő egészségügyet fognak kapni, akkor tudni fogják, hogy ezt a Szabad Demokraták Szövetsége érte el számukra. És ez esetben nem aggódom afelől, hogy az SZDSZ a következő választáson jó eredményt fog-e elérni” - tette hozzá a politikus, aki határozottan cáfolta, hogy bármilyen tárcacserében gondolkodnának. Mint fogalmazott: az SZDSZ
a gazdaság, illetve az egészségügy rendbetételére koncentrál, ezenkívül a környezetvédelemben akar korszakalkotó lépéseket tenni, úgyhogy a cseréről szóló pletykáknak semmilyen alapja sincs.