Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1700 milliárd forint jut uniós forrásokból a környezetvédelemre Magyarországon a következő időszakban - állítja Fodor Gábor szakminiszter.

720 millió forintnyi lottónyereményét utasította vissza Németországban egy nyugdíjas férfi, mondván, hogy nem tud mit kezdeni a pénzzel, ezenkívül egyetlen rokona sincs. A férfi, elmondása szerint, csupán megszokásból lottózik.

20 millió dollárt ad egy Holdjáró robotért cserébe a Google. Az internetes óriáscég és az X-Prize Alapítvány által meghirdetett versenybe videofelvételek készítésére, mozgásra és adatgyűjtésre alkalmas űrjárművekkel lehet benevezni. A 2012-ig tartó pályázat célja a Hold kutatásával kapcsolatos magánkezdeményezések ösztönzése.

31 darab érvényes török útlevéllel a zsebében szeretett volna egy osztrák és egy török állampolgár beutazni a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

70 milliós adóhiányt okozhatott az államháztartásnak egy vattafeldolgozással foglalkozó szolnoki gyár. A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói és az APEH ellenőrei olyan iratokat foglaltak le, amelyek alapján felmerült a gyanú, hogy a cég szerződés nélkül foglalkoztatja dolgozóit, illetve nem fizeti utánuk a munkáltatót terhelő járulékokat.

3 év alatt a duplájára nőtt a cannabisfogyasztók száma a fiatalkorú bűnözők között Nagy-Britanniában - derült ki a legfrissebb adatokból. A kormányzó Munkáspárt 2004-ben enyhítette a kenderszármazékok használatának tilalmát.

23. helyen áll Szávay Ágnes a női teniszezők világranglistáján. Szávay Ágnes legközelebb Pekingben szerepel a 600 ezer dollár összdíjazású China Openen.

3 utast lökött a metrósínekre egy férfi a bécsi metró egyik állomásán. A 28 éves osztrák férfi az állomáson az utasokat sértegette, és többeket megütött, mielőtt elindult volna lefelé a peronokhoz.

5 millió angol fontért, azaz majdnem kétmilliárd forintért vásárolta meg IV. Günther Madonna négy hálószobás miami villáját 2000 júliusában. A tranzakció pikantériája, hogy IV. Günther nem egy titokzatos bajor herceg, hanem egy német juhászkutya.
A világ leggazdagabb kutyája.