Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Bolond az az ország és az a régió, amely attól boldog, hogy egyetlen eladója van”
- fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azon a konferencián, amelyen az európai gázellátás kihívásait és a Nabucco-projekt jövőjét vitatják meg a világ szinte minden részéről érkezett energiapolitikai szakértők.

„Földrajzi helyzete miatt Magyarországnak kiemelkedő szerepe van Európában, és Franciaország is stratégiai partnerséget szeretne kialakítani a magyarokkal”
- mondta budapesti látogatásán Nicholas Sarkozy. A francia államfő szerint csak a reformok tehetik versenyképessé az Európai Uniót.

„A város fejlesztése során a legfontosabb szempont a takaró hossza”
- mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes egy városfejlesztési és ingatlanbefektetési konferencián. A „takaró” tekintetében a főváros nem áll rosszul, hiszen Budapesten a befektetések aránya az országoshoz képest 2,7-szeres, de még a régióénál is csaknem kétszer magasabb.

„Sajnálom, tévedtem”
- ismerte el a Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtező skót játékvezetője, Stuart Dougal, aki a második félidőben döntetlen állásnál a 11-es megadása helyett műesésért kiállította a magyar csapatkapitányt, Gera Zoltánt.

„A Hankook minden szempontból be fogja tartani a magyar jogszabályokat”
- biztosította Gyurcsány Ferencet Dél-Korea miniszterelnöke, Han Duk Szu keddi, budapesti találkozójukon.

„Látszik, hogy politikai döntések születnek a pénzek elosztása mentén, miközben az ország még nem ébredt rá arra, hogy most játssza el a jövőjét”
- állapította meg Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az EU-pénzek tervezett elosztásáról.