Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1890 ember regisztrált eddig a Bringázz a Munkába! elnevezésű, szeptember 3-ától 14-ig tartó programra, melyben a jelentkezők vállalják, hogy az időtartam alatt legalább négyszer eleget tesznek a kampány címének.

120 hektoliter bort, 420 ezer hektoliter sört, 4500 liter pezsgőt és több mint 7000 liter pálinkát, valamint 180 doboz szivart és 27 ezer doboz cigarettát szerzett be a Honvédelmi Minisztérium ebben az évben - mint kiderült, ezek a HM üdülőinek és kulturális intézményeinek megvásárolható árucikkei.

7 csontvázat találtak még nyáron
a Rákóczi téri metróállomás építésének kezdetén, a földmunkák során. A napokban derült csak ki, hogy állati maradványokról volt szó.

417 ezren kerestek munkát augusztusban itthon. Idén augusztusban közel 60 ezer álláshely várta a munkát keresőket, ebből azonban 30 ezer betöltetlen maradt.

650 high-tech eszközökkel felszerelt kutató keresi Steve Fossett amerikai milliárdost Nevada nyugati részén. Fossett egymotoros gépével szeptember 3-án szállt fel egy nevadai farmról, és azóta nyoma veszett.

3 millió forintba kerül egy asztal azon a budapesti fogadáson, ahol Bill Clinton volt amerikai elnök tart előadást üzletembereknek október 6-án.

199 magánszemély kártérítési pert indított Gyurcsány Ferenc ellen a tavalyi őszödi beszéde miatt - erősítették meg a Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán. A magyar bíróságok gyakorlatában eddig ismeretlen a politikai beszéd miatti kártérítési per, nehezen elképzelhető, hogy sikerül érvényesíteni a keresetben foglalt nem vagyoni kártérítési igényt.

12 éves ügyet zárt le a rendőrség, amikor nyolc tonna biztonsági, pénzjegynyomáshoz használható papírt foglalt le néhány napja.
A most előkerült, hamis pénz nyomására alkalmas papírt 1995 óta kereste a rendőrség.