Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

204 új autót kapott a rendőrség. A közel170 közbiztonsági járőrkocsit és 36 mikrobuszt jelképesen az igazságügyi és rendészeti miniszter, Takács Albert adta át.

100 000. látogatóját köszöntötték vasárnap délelőtt a Dzsingisz kán és öröksége, valamint
A tatárjárás című kiállításnak a Magyar Nemzeti Múzeumban.

500 millió fontot (190 milliárd forintot) költöttek új játékosokra az idei átigazolási időszakban az angol Premier League klubjai. Az új rekord 60 százalékos növekedést jelent a tavalyi csúcshoz képest.

182 méter hosszú pókhálót találtak a látogatók Amerikában, a Dallastól délre fekvő Tawakoni-tó körüli parkban. Az egybefüggő, finom háló több fát és bokrot beborít, és a földön is szétterül.

20 millió forintért kelt el két első osztályra szóló jegy az Airbus A380-as óriásrepülőgép első kereskedelmi útja alkalmából folyó online aukción.

28 milliárd forintot is fizethetnek az államnak kártérítésként a kartellező autópálya-építők, akikre nemrég 7 milliárd forintos bírságot szabott ki egy jogerős ítélet.

900 ezer forintért találkozhatunk Bill Clinton volt amerikai elnökkel, aki Magyarországon tart előadást egy budapesti szállodában. Az októberben esedékes, mindössze félórás diskurzuson szinte bárki részt vehet, aki meg tudja fizetni.

35 éve, 1972. szeptember 5-én a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorista csoport izraeli sportolókat ejtett túszul a müncheni olimpián. A tragikus végű akció során tizenegy izraeli sportoló, öt terrorista és egy német rendőr halt meg.