Vissza a tartalomjegyzékhez


Meghiúsított terrorakció Frankfurtban

Potenciálisan nagyszabású terrorakciót hiúsítottak meg a német biztonsági erők. Egy huszonkét és egy huszonkilenc éves német, valamint egy huszonkilenc éves török állampolgárt tartóztattak le egy közép-németországi üdülőhelyen, akik - a jelentések szerint - a közeljövőben masszív bombatámadásokat terveztek egy amerikai légibázis és a frankfurti nemzetközi repülőtér ellen.


Az egyik gyanúsítottat elvezetik

A kihallgatásokon a gyanúsítottak mindemellett amerikaiak által gyakran látogatott diszkókat, kocsmákat és reptereket is megjelöltek potenciális célpontként, ahol valószínűleg autókba rejtett robbanószerekkel akartak minél nagyobb pusztítást okozni.
A csoport tagjai Pakisztánban kaptak terrorista kiképzést, és szoros kapcsolatban álltak az al-Kaidával. Elmondásuk szerint az egyik legnagyobb összetartó erő az amerikaiak gyűlölete volt közöttük. Közel 680 kilogrammnyi hidrogén-peroxidot halmoztak fel, amivel 540 kilogrammnyi TNT robannóerejét tudták volna reprodukálni. A leleplezett merénylet az eddigi legnagyobb szabású akció lett volna német földön. A német biztonsági erők szerint elképzelhető, hogy a robbantásokat a szeptember 11-ei évfordulóra tervezték.