Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
RECEPT: Pikáns sült kukorica

Hozzávalók: 6 cső megtisztított csemegekukorica, 10 dkg lágy vaj, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 10 dkg reszelt cheddar (vagy bármilyen más kemény sajt), 1 csapott teáskanál só

Elkészítése: A kukoricacsöveket 20 percig előfőzzük, majd ha kihűltek, a következő keverékkel kenjük be egyenletesen a csöveket: a vajat, a reszelt sajt felével keverjük ki, fűszerezzük sóval és a zúzott fokhagymával. Fektessük a kukoricacsöveket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd fóliázzuk le, és süssük 200 Celsius-fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig. A sütési idő utolsó perceiben távolítsuk el az alufóliát, és szórjuk meg a kukoricákat a maradék sajttal, és hagyjuk, hogy ráolvadjon.