E. K.
RECEPT: Pikáns sült kukorica
Hozzávalók: 6 cső megtisztított csemegekukorica, 10 dkg lágy vaj, 1-2 gerezd
zúzott fokhagyma, 10 dkg reszelt cheddar (vagy bármilyen más kemény sajt), 1
csapott teáskanál só
Elkészítése: A kukoricacsöveket 20 percig előfőzzük, majd ha kihűltek,
a következő keverékkel kenjük be egyenletesen a csöveket: a vajat, a reszelt
sajt felével keverjük ki, fűszerezzük sóval és a zúzott fokhagymával. Fektessük
a kukoricacsöveket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd fóliázzuk le, és süssük
200 Celsius-fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig. A sütési idő utolsó
perceiben távolítsuk el az alufóliát, és szórjuk meg a kukoricákat a maradék
sajttal, és hagyjuk, hogy ráolvadjon.