Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

Megparancsolom minden mudzsahedinnek, hogy ahol csak tudnak, külföldieket raboljanak el, bármilyen nemzetségűek is
- mondja Manszur Dadullah talibán tábornok egy ismeretlen helyről sugárzott tévéinterjúban a huszonhárom dél-koreai keresztény elrablása kapcsán.

Nincs másról szó, mint az állami vagyon privatizációjának elherdálásának folytatásáról
- állítja Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a sajtóban napvilágot látott gazdasági minisztériumi szerződésekről, melyekben Kóka János állami szervek helyett külső cégeket bízott meg bizonyos munkák elvégzésével.

„Ezzel az üggyel nincs dolgom”
- kommentálta Daróczi Dávid kormányszóvivő sajtótájékoztatóján azt a felvetést, hogy milyen fényképes igazolvány volt Vadász János egykori kormánymegbízottnál, aki még múlt héten kedden az Andrássy úton incidensbe keveredett egy biciklis futárral, akit állítólag egy pisztollyal fenyegetett meg.

Úgy hangzott, mintha Afrika történetét akarná nekünk tanítani. De mi a fejlesztési tervekről akarunk hallani
- mondta a húszéves Fallou Fall egyetemi hallgató Nicolas Sarkozy francia elnöknek Szenegálban elmondott „Eurafrikaiak” című beszéde kapcsán.

Oroszország soha nem volt brit gyarmat
- e szavakkal utasította el Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a brit kérést, hogy Oroszország adja ki azt az orosz kémet, akit Alexander Litvinyenko meggyilkolásával vádolnak.

Járványszerűen nő a szexuális bűntényt elkövetők száma a MySpace-en
- állítja Richard Blumenthal, Connecticut állam főügyésze, aki azt követeli, hogy tegyék a kapcsolatépítő honlapot a gyermekek számára is biztonságosabb hellyé. Mára több mint 29 ezer amerikai szexuális bűnelkövető regisztrált a MySpace-en.