Vissza a tartalomjegyzékhez


A globális klímaváltozás hírei

Érdeklődés hiányában az idei tél - a tavalyihoz hasonlóan - elmarad.
A norvégiai Sunset Beach szeretettel vár mindenkit trópusi tengerpartjával és melegvizű fürdési, sportolási lehetőségekkel!

A magyarországi szieszta kiterjesztéséről állapodtak meg a parlamenti pártok képviselői. Az eddigi 3 óra helyett ezentúl 5 óra lesz a pihenőidő.
Mától több nyelvkönyvből is kihagyják a „De hideg van errefelé” példamondatot.
Megvalósul Rákosi Mátyás álma: az Alföldön beindult a gyapottermesztés.
Humánmeteorológusok figyelmeztetnek: napozni lehetőleg csak este 8 után menjünk, ha ettől eltérő időben hódolnánk a fényfürdőnek, használjuk a minden drogériában, gyógyszertárban kapható 120 faktoros naptejeket.
A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint utazásnál ügyeljünk arra, hogy muszlim országokban tilos a bikini, a trikini és különösen az egyre divatosabb nokini is.
Nagy slágernek számítanak a jégkorszakkal foglalkozó könyvek, filmek. Egyúttal betiltották a Jégkorszak 2: Az olvadás című animációs filmet.
Magyarország hatalmas barterüzletet kötött több közép-ázsiai országgal: mi ásványvizet, ők olajat és gázt adnak. Mivel a víz ára magasabb, mint az energiahordozóké, hazánk hihetetlen lehetőségek előtt áll.
A Greenpeace Több árnyékot a Földnek! elnevezéssel kampányt indított.
Jó hír, hogy az idén a Balaton már csaknem 81 centi mély, a hidrobiológusok ezért igazolni látják azt az elméletüket, hogy a kiszáradás megállt.
A klímaberendezések a magyar háztartások 98 százalékában megtalálhatók, ezért a megnövekedett áramigények miatt felavatták Magyarország negyedik atomerőművét. kohnbandi