Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1 százalékra esett vissza az evangéliumi keresztények aránya Európában. Az ENSZ Emberi fejlődés programjának keretében kiadott 2006-os jelentés szerint a várható élettartamot, az oktatást és az életszínvonalat vizsgáló humán fejlettségi index alapján a világ egyik legfejlettebb térségének számító Európában a legalacsonyabb az evangéliumi keresztények száma, amely 2004-ben még 2,7 százalék volt.

308 méteres fesztávolságával a világ legszélesebb kosárfül ívekre kábelekkel függesztett gerendahídja lett a hétfőn átadott, Dunaújváros és Dunavecse között épült, Pentele névre keresztelt Duna-híd.

250 milliárd forinttól esett el a büdzsé, mivel a Pénzügyminisztérium nem jól mérte fel a vállalkozásalapítás liberalizálásának hatásait - jelentette az Állami Számvevőszék.

11000 fővel csökkent Magyarország lakossága az év első öt hónapjában, így a népesség becsült lélekszáma május végén 10 millió 55 ezer volt - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal közleményében. (38739 gyermek született, és 56960 lakos hunyt el.)

700 millió forintos kárpótlást kap a református és az evangélikus egyház 31, illetve 17 ingatlan után. Ezenkívül a reformátusok 13, az evangélikusok pedig 2 ingatlant kapnak vissza.

11,35 millió példány kelt el az első 24 óra során a Harry Potter hetedik kötetéből az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Németországban.

65 Celsius-fokig biztosan problémamentesen képesek dolgozni a számítógépek.