Vissza a tartalomjegyzékhez

Sebestyén István
Balatontól az Adriáig
Politikusok ingujjban

Balaton, tengerpart, rokonok - a nyári szabadságok idején vezető politikusaink számára ezek a fő úti célok. Hosszabb időre jellemzően egyikük sem tud távol maradni a munkájától.


Fotó: OrbanViktor.hu

Jövő héten hétfőn kezdődő kéthetes szabadságának első felét Gyurcsány Ferenc családjával a Balatonon tölti. Ezt követően az első házasságából származó gyerekekkel együtt, vagyis hatan, Németországban pihennek egy lakóhajón. Budai Bernadett kormányszóvivő tájékoztatása szerint hasonló lesz ez az utazás a tavalyihoz, amikor Hollandiában hajóztak a csatornákon. Hozzátette: a gyerekek közül a nagyok, mint minden évben, dolgozni fognak a nyári szünetben; a kicsik iskolai és edzőtáborba is mennek.
Orbán Viktornak és családjának a programjában egyelőre egy székesfehérvári és egy szolnoki látogatás a biztos pont: ezúttal is meglátogatják a nagyszülőket. A Fidesz-elnök sajtótitkára, Szabó Edina lapunknak elmondta, hogy a sorrend és az időpontok még szervezés alatt állnak. Az ötgyermekes család ezenkívül szeret felcsúti házukban pihenni, várhatóan erre is sor kerül idén, a gyerekek pedig táborozni is mennek. Elmarad viszont az adriai pihenés. Bár Orbán közismerten kedveli a tengerpartot és a hajózást, ez most úgy néz ki, hogy nem fog beférni a nyári programok közé.


Fotó: MTI

„Ha tehetjük, rendszeresen lelátogatunk a Balatonra, nagyon szeretünk ott pihenni, most is éppen onnan érkeztünk haza” - mondta érdeklődésünkre Dávid Ibolya, az MDF elnöke. Egyelőre kérdéses, hogy a Balaton-átúszás idén szerepel-e majd programjában. Az elmúlt hétvégén a szeles idő miatt ez ugyanis elmaradt, és nem tudni, mikor rendezik meg újra. „Tervezünk a családdal egy tíznapos spanyolországi utat is a tengerpartra. Ahogy a Balatonon, itt is többek között az úszás jelenti majd a kikapcsolódást” - mondta a Heteknek a politikus, hozzátéve, hogy a sport mellett az is pihenteti, hogy végre hosszabb időt együtt tölthet a családjával, és saját maga süthet-főzhet rájuk.


Fotó: Vörös Szilárd

Kiss Péter kancelláriaminiszter - mint lapunknak elmondta - az Adriához utazik családjával. A szálloda vagy az apartman helyett a kempingezést választották, ugyanis a miniszter szereti a nomád nyaralásokat. „Amikor kempingezni megyünk, úgy viszünk magunkkal könyveket, hogy legyen köztük olyan, amit - esős időben - hangosan fölolvasunk” - mondta. Kiss Péteréknél a pihenéshez kapcsolódik még a horgászat és a főzés is.