Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

400 munkanélkülit vettek fel a közutaknál végzendő feladatokra, ezzel a Magyar Közút Kht. folytatja a májusban elkezdett közmunkaprogramját. A júliusi programra 268 millió forintos a keret.

7,5 százalékos inflációt - korábbi előrejelzését 0,7 százalékponttal növelve - és a korábbinál 0,1 százalékkal magasabb, 2,7 százalékos GDP-növekedést vár a Kopint-Tárki Zrt. - jelentették be kedden Budapesten egy sajtótájékoztatón.

-1,8 fokos tengerben úszott egy kilométert Lewis Gordon Pugh brit kutató az Északi-sark jeges vizében, hogy ezzel hívja fel a globális felmelegedés veszélyeire a figyelmet.

12 milliárd dollárba került havonta az Egyesült Államoknak az iraki és az afganisztáni háború. Eddig 500 milliárd dollárt költött a Bush-kormányzat a két országban folytatott hadi tevékenységre az amerikai Kongresszus kutatóintézetének tanulmánya szerint.

89 év után idén esett először hó Buenos Airesben. Rég nem látott hideghullám söpör végig Latin-Amerikán, legutóbb 1918-ban esett hó Argentínának ezen a vidékén.

75 évvel és kilenc hónappal a gyártás megindítása után gördült le a futószalagról a Mazda negyvenmilliomodik, Japánban készült autója. A jubileumi modell egy Mazda2-es lett, mely a gyártó Hirosimához közeli, Ujina nevű üzemében készült el.

98 éves az az izraeli férfi, aki nemrég láthatta meg családja hatodik generációját, mivel dédunokájának unokája született. Lánya 78 éves, unokája 57, dédunokája 37 éves, és a 18 éves ükunokájának a napokban született meg az első gyereke.