Vissza a tartalomjegyzékhez


A tanár úr nem fasiszta

Uram!
Én nem sajnálom, hogy Kosaras Péter Ákos már nem az iskola tanára, ám nem abból a szempontból, amit Ön fontosnak vél.

Már két gyermekem érettségizett a Prohászkában, a harmadik jövőre fog. Biztosan állíthatom, hogy semmilyen szélsőséges nézet, vélemény, indulat nem jelenik meg az iskolában. Sőt, nagyfokú toleranciával kezelik a más véleményt, hiszen ennek az iskoláinak a tanulói is sokféle családból érkeznek, nem csak felekezeti, de politikai hátterüket tekintve is.
Én nem bánom, ha szeretné a sajtó felderíteni az igazságot, a valódi eseményeket, de kérem, hogy Kosaras Péter Ákos viselt dolgait ne általánosítsák, ne mossák egybe a tanári kart, a szülőket és a diákokat, mert nagyon sokfélék vagyunk.
Kérem, hogy igazi újságíróként toleránsan, objektíven írják meg tudósításaikat.
Tisztelettel: Pálfi Katalin szülő

Kedves Pálfi Katalin!
Nem kívántam egybemosni a tanári kart Kosaras Péter Ákossal, ám többszöri (személyesen, telefonon és e-mailen keresztüli) próbálkozásom ellenére sem volt hajlandó nyilatkozni sem az igazgatónő, sem az igazgatóhelyettes, sem senki. (Kivéve azt a két-három tanárt, akiket ezek után az utcán voltam kénytelen „leszólítani”, ám ők is egyöntetűen Kosaras Péter Ákos mellett foglaltak állást.)
Mindebből arra a következtetésre jutottam, hogy a tanári kar számára nem jelent problémát Kosaras Péter Ákos vonzódása a náci hagyományőrzéshez. Ez szerepel cikkemben, s ezt ma is fenntartom.
Emlékeim szerint a szülőkről egy szót sem írtam, a diákokról pedig csak annyit, hogy semmire nem kívántak válaszolni.

Üdvözlettel: Szlaszánszky Ferenc