Vissza a tartalomjegyzékhez


Öltözz a Föld javaiba
The Earth Collection: a természetes elegancia

Hogy mi a nyári divattrend? Idén a természetes anyagok dominanciája figyelhető meg a forró hónapok kollekcióiban. Vannak persze más preferenciák is, ahogy már megszokhattuk, de ne zavartassuk magunkat: a trendek jönnek-mennek. Ahogy azonban a napfényt és a szellőt sem unja meg az ember, létezik olyan viselet is, amelyik annyira kellemes, hogy nem csupán a lezser elegancia híveit hódítja meg. A The Earth Collection nagyszerűsége egyszerűségében van: a szabás, a színvilág és az anyagok mind természetesen egyszerűek. Július elejétől már Budapesten is betérhetünk „a Föld javainak” egyik márkaboltjába.

A márka hazai története tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor egy csapat lelkes magyar turista a francia Riviérán éppen elnyűtt ruhatárát frissítette fel egy The Earth Collection üzletben. A viselet meggyőzte őket, hogy valami különlegeset találtak. Teltek-múltak az évek, és a baráti társaság legtöbb külföldi útja során lépten-nyomon belebotlott a márka egy-egy szaküzletébe, ahol ezúttal már nemcsak családjuk, hanem barátaik számára is rendre bevásároltak. Nem mintha szeretteik elhordták volna a korábbi holmikat, ellenkezőleg: kifogástalan állapotban viselték őket. Ráadásul ezeknek a ruháknak volt egy további rokonszenves vonásuk: valahogy a divatból sem igen szándékoztak kimenni. „Ezek a ruhák annyira beváltak az ismerősi körömben, hogy komolyan foglalkoztatni kezdett, itthon is elérhetővé kellene tenni a nagyközönség számára” - avat be a kezdetekbe a márka kizárólagos hazai forgalmazója.
„Ez az egyetlen ökológiailag is értékelhető ruhakollekció a világon - hangsúlyozza a márka hazai jogtulajdonosa, majd így folytatja: - A ruhagyártásban itt érvényesülő komplex szemlélet mögött hiteles ökológiai elkötelezettség, humanitárius érzékenység és alázat húzódik meg. Annál jobb anyagot ugyanis még senki nem talált fel, mint amivel a természet lett felöltöztetve. A The Earth Collection megálmodói a »tiszteljük a környezetet, amelyben együtt élünk« felfogást fordították le az öltözködés nyelvére.” Ezt a nyelvet pedig ma már egyre többen értik és beszélik. Az életmódkutatók megfigyelése szerint az az ember, aki odafigyel az egészségére, és tudatosan táplálkozik, a következő lépésben természetes anyagokból készült ruházatot ölt magára. A környezettudatos és egészséges életmódra törekvő vásárlók értékrendje megváltozott: legyintenek a műszálakkal és „azonosíthatatlan objektumokkal” teleszőtt, a szellőzést nem biztosító és sokszor kényelmetlen, szúró-csiklandozó-zizegő divatárura, mert nem szívesen teszik ki bőrüket efféle megpróbáltatásoknak. Számukra ugyanakkor megnyugtató, ha kedvenc ruházatuk környezetbarát módszerekkel készült.

A márka dán tervezőgárdája nem a kifutók gyorsan kopó kollekcióinak sorát akarta szaporítani: nem annyira divatot, sokkal inkább életstílust kívántak megalkotni. Igényesség, egyszerűség és mindenekelőtt a természetes anyagok használata: íme a The Earth Collection világsikerének záloga. 1993 óta több mint 600 márkabolt nyílt meg a világ legkülönbözőbb pontjain: Európától Új-Zélandon át Kanadáig - nyár végére pedig a főváros mellett Székesfehérváron és Balatonfüreden is beszerezhető lesz az egyedülálló felsőruházat.

A természetes pasztellszínekben pompázó, szellős, könnyű és kényelmes ruhadarabok pamut-, selyem-, kender-, len-, kínafű- (sisal) szálakból, illetve ezek szálkeverékéből készülnek, amelyek szinte simogatják viselőjük bőrét. Ezek az anyagok garantáltan nem okoznak bőrallergiát, és magukba szívják a nedvességet. A ruhák készítése során mindenféle szintetikus alapanyagot mellőznek, még az alkalmazott ruhafestékek és a gombok is természetes összetételűek. A The Earth Collection ruhák megjelenését a csont, fa, kókuszdióhéj, kagyló kiegészítők sora teszi teljessé. Mindez nemcsak megnyerően hangzik, megfizethető is. A termékeket a forgalmazó közvetlenül a gyártótól szerzi be, így meglepően méltányos, vásárlóbarát áron juthatunk ehhez a kiemelkedő minőséghez.

A nemes anyagoknak és a könnyed szabásnak minden nyári ruhatárban bérelt helye van. Még a szigorú diplomácia is megértőbb, s a protokoll nagykönyve két gyűrötten is tökéletesen szalonképes anyagot ismer el: a lenvászon mellett a tiszta selymet. Ezért a nyári hőség még azokat is rábírja a lazább öltözködésre, akiket foglalkozásuk az „élvasalt” megjelenésre kötelez. A The Earth Collection éppen ezért nem csak a vakációs ruhatárunk bővítéséhez ajánlott. A női, férfi- és gyerekkollekciók az egész család számára kényelmes és harmonikus ruhatárat kínálnak. S ha már betértünk az üzletbe, csatlakozzunk gyorsan a törzsvásárlói programhoz, amely a 10 százalékos árkedvezményen kívül olyan kényeztetésekkel kecsegtet, mint például az új kollekciókról és a leértékelésekről való tájékoztatás vagy a 24 órán belüli méretre igazítás. Az ajándékkártya pedig azok elkápráztatásában van segítségünkre, akikkel szeretnénk megosztani a természetes alapanyagokból készült ruhák viselésének fantasztikus élményét.

(Referenciaüzlet a 3-as metró Arany János utcai megállójánál:
Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 50., Tel.: 06-1-269-3177, ) (x)