Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összefoglaló
Egy verekedés, két verzió
Rendőrre támadt a politikus, vagy a politikusra támadt a rendőr?

Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselő azt állítja, hogy vasárnap éjjel a rendőrök a földre teperték és fojtogatták igazoltatás közben. A rendőrök ezzel szemben azt állítják, hogy a képviselő támadt rájuk, ezért a politikust feljelentették hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Lengyel Zoltán autóját vasárnap éjjel tizenegy óra körül állította meg három, a képviselő elmondása szerint azonosító számot nem viselő rendőr az I. kerületi Alagút utcánál. A képviselőnél nem voltak papírok, ezért felhívta egyik közeli hozzátartozóját, hogy vigye a helyszínre iratait. A fideszes politikus azt állítja: ezt követően kirángatták autójából, földre teperték és fojtogatták, majd a kerületi rendőrkapitányságra vitték. Időközben odaért a hozzátartozója az útlevelével, és így végül igazolta magát.
A honatya sérüléseiről a János Kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán a kezén, lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat. Arra a kérdésre, hogy hivatkozott-e mentelmi jogára, illetőleg közölte-e a rendőrökkel, hogy országgyűlési képviselő, Lengyel Zoltán elmondta: megemlítette, de a helyszínen nem tudta ezt igazolni, mivel csak az országgyűlési parkolásra jogosító kártyája volt kocsijában.
Keresztesi Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze elmondta, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanújával az I. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője megküldte számukra az intézkedésről készült rendőri jelentéseket. Mint mondta, egy rendőr sértettről van szó. Az MSZP-közeli Népszava úgy tudja, rendőrségi videofelvétel bizonyítja, hogy Lengyel Zoltán magának próbált meg sérüléseket okozni.