Vissza a tartalomjegyzékhez

Huber József
Haverok, buli, Szűz Mária
Párttáborok fiataloknak

Három-négy-öt nagy nyári tábor, számtalan helyi rendezvény, de nem-csak bulik, hanem „komoly szakmai képzések is” - a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei ilyen jellegű nyári programokkal várják a politikuscsemetéket ezen a nyáron (is).


Fiatal Baloldal

Fonyódi középiskolás tábor, keszthelyi „Beach party”, tatai tábor. A baloldal arra fogékony fiataljai a nyári szünidőben három alkalommal is kitombolhatják magukból a tanév fáradalmait - már ami az országosan meghirdetett programokat illeti. A száma-nincsen helyi rendezvényekkel együtt akár az egész nyarat „szoci” partikon tölthetik el a balos politikuspalánták. A Fiatal Baloldal (FIB) budapesti irodavezetője arról beszélt lapunknak: a nyári táboraik nem csak a féktelen bulizásokról meg a hektoliterszámra folyó tudatmódosító italokról szólnak. „A nyár során sok helyütt komoly szakmai képzésekkel várjuk szervezetünk tagjait” - mondta Pápai Gábor.


Újhelyi István, az MSZP alelnöke

Az erdélyi tusnádfürdői táborban több tucat workshop, szimulációs sátor, illetve agrár- és uniós képzés csábítja a tanulástól elszakadni nem kívánók 100-150 fős táborát, Orosházán pedig ötnapos nemzetközi képzést tartanak az arra fogékony FIB-eseknek. Azt, hogy a fiatalabb nemzedék mire vevő, jól mutatja, hogy a tanulós táborokra 100-150, talán 200 emberrel számolnak a szervezők, míg a szervezet elnökségi tagjának becslése szerint egyedül a fonyódi „csak semmi politika” táborba kétszer-háromszor annyi, körülbelül 500 középiskolás korú szimpatizáns jelentkezése várható. (A támogatásoknak köszönhetően a nyaralásért alig 11 ezer forintot kell fizetni.)