Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Ungváry a Kondor-ügyről
Ungváry Krisztián történész meghallgatásával folytatódott a Kondor Katalin által a Népszava ellen indított kártérítési per tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. Ungváry a tárgyaláson azt mondta: szakértői álláspontja szerint ezen iratokból (6-os karton, mágnesszalag, K-lakásra viteli engedély, költségelszámolás) egyértelmű Kondor Katalin állambiztonsági érintettsége.

Jobbik kontra melegek
Fényképezőgépes tüntetést szervez a Jobbik Magyarországért Mozgalom a hétvégére tervezett melegfelvonulás alatt - jelentette be a radikális párt. Az adatvédelmi biztos szerint ezt nem tehetik.

Orbán joggal bírálhatta az igazságügyet
Első fokon pert vesztett a Fővárosi Bíróságon az igazságügyi tárca Orbán Viktorral szemben abban a személyiségi jogi perben, amelyet a tárca indított a Fidesz elnöke ellen, amiért egy tévéinterjúban azt mondta: a rendőrség nyilvánvalóan politikai utasításra hajtott végre brutális akciókat 2006. október 23-án. A bíróság szerint Orbán politikai véleményt formált, és ezzel nem terjeszkedett túl a jogszabályi kereteken.

Kósa, a politikai elemző
Kósa Lajosnak nem az a dolga most, hogy elítélje a „tüntetőket”, hanem hogy viszszahívja „szabadcsapatait” az utcákról - nyilatkozta Kovács László, az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei alelnöke a Klub Rádiót ért hétfői debreceni atrocitás kapcsán. A Klub Rádió „kitelepült” erre a napra a cívisvárosba, de árpádsávos tüntetők megzavarták az adást. Kósa Lajos debreceni polgármester azt mondta, a Klub Rádió és az ellene tüntetők egyaránt a szélsőséget képviselik.

Kifütyülték Szekerest
A volt hadkiegészítő parancsnokság épületében fogadja Pécsett a látogatókat a honvédelmi tárca tubesi radarberuházással kapcsolatos információs irodája.
A megnyitón civilek zavarták meg Szekeres Imre miniszter szónoklatát.

174 ezer forint
A létminimum havi értéke 2006-ban egy átlagos háztartásra számítva 174 371 forint volt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal közzétett tanulmányából. A KSH ezeket az összegeket két felnőttből és két gyermekből álló háztartásokra számolta.
(Összeállította: Szobota Zoltán)