Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

5200 méteren, Payou táborhelyen tartózkodik a magyar K2 hegymászó expedíció. A csapat felfelé halad a Karakorum Himalájában a 8068 méter magas Gasherbrum I. alaptábora felé.
A 11 tagú alpinista csoport június elején indult útnak azzal a céllal, hogy az összes 8000 méteres csúcsot elérje magyar hegymászó, eddig ugyanis a 14 ilyen csúcsból 7-et másztak meg magyarok.

195 napot töltött Sunita Williams a napokban földet ért Atlanits űrállomáson, megdöntve az eddigi legtöbb időt az űrben töltő női csúcsot. Ráadásul egy másik csúcsot, a leghosszabb, nő által tett űrséta rekordját is túlszárnyalta.

67 év óta vezette autóját jogosítvány és biztosítás nélkül egy 84 éves holland sofőr, aki egy véletlenszerű igazoltatás során bukott le. A holland média beszámolója szerint a férfit azért nem kapták el eddig, mert sosem érték gyorshajtáson, és autóbalesetben sem volt része. A sofőr ígéretet tett arra, hogy megszabadul járművétől, melyet egyébként sosem vetett alá műszaki vizsgálatoknak.

6 milliárd ember látta már a Jézus élete című filmet. A filmet 1979-ben kezdték vetíteni. Ez a legismertebb bibliai témájú film, és több mint 200 millió ember állítja, hogy a film hatására fogadta el Jézust megváltójaként.