Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Pirulamaffia
Csalás miatt nyomoz a rendőrség egy férfi ellen, aki 24 millió forint értékű gyógyszert értékesített Szerbiában. A nagykereskedelmi cég alkalmazottja onkológusokat keresett meg azzal, hogy hormonkészítményeket, csonterősítőket, illetve citosztatikumokat írjanak fel betegeiknek, illetve rendeljenek meg, majd adják át neki. Az ügyben tizenegy onkológus és több onkológiai centrum érintett.

Lesz radar
A honvédelmi miniszter nem találta megalapozottnak a fellebbezéseket, ezért érvényes a Pécs melletti Tubes-tetőn működő katonai híradóbázis korszerűsítésére és a radarállomás telepítésére vonatkozó építési engedély - tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium. A pécsi polgármester javasolja, hogy az önkormányzat kezdeményezze a határozat bírósági felülvizsgálatát.

Honnan van a pénz?
Az MSZP-s Tóth Károly szerint három csoportba sorolhatóak azok az emberek, akik kétes módszerekkel gazdagodtak meg itthon a kilencvenes években: az olajjal és kárpótlási jegyekkel üzérkedőket, illetve akik a vissza nem fizetett egzisztencia-hitelnek köszönhetik meggazdagodásukat. Nevüket mindképpen nyilvánosságra kellene hozni ahhoz, hogy megtisztulhasson a közélet - állította a politikus egy reggeli műsorban.

Debreczeni nem jelentett
Első fokon pert nyert Debreczeni József közíró az őt ügynökmúlttal vádoló HavariaPress Hírügynökség nevében korábban eljáró Sztegonográf Bt.-vel, annak beltagjával és egyben a hírügynökség jelenlegi főszerkesztőjével, valamint a Magyar Nemzettel és a Hír TV-vel szemben hétfőn a Fővárosi Bíróságon; az alpereseknek összesen két és fél millió forint nem vagyoni kárt kell megfizetniük a felperesnek.

Együtt parkolnak
Első fokon pert vesztett szerdán a Fővárosi Bíróságon a Centrum Parkoló Kft. a Figyelő című hetilappal szemben abban a sajtó-helyreigazítási perben, amelyet egy áprilisban megjelent, a céggel kapcsolatos politikai (MSZP, Fidesz) összefonódásokat megemlítő cikk miatt indítottak. Az írás alapján még májusban parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az MDF.