Vissza a tartalomjegyzékhez


Beszélni mádzsár kicsi

A magyar és az angolszász nyelvek között megfigyelhető egy, igaz nem túl jelentős, de mégis határozott hasonlóság. Például felhívnám a figyelmet a kimerülőben lévő akkumulátor és a fiatal csikó megülése közötti párhuzamra: low battery (ló betöri). Vagy gondoljunk csak a szép régi kuruc népdal soraira: „szép selymes lódingom, dali pár pisztolyom”. Figyeljük meg a ’lóding’ kifejezés megfelelőjét a modern angol informatikai nyelvhasználatban: loading mint töltés. Ezen túlmenően kimutatható az angol és szláv nyelvek közös gyökere is, erről tanúskodik egy régi csehszlovák rajzfilm szobastúdióban újraforgatott változata, a Room Size (Rumcájsz). Ezek után próbáljuk meg elképzelni, hogyan olvasná végig a következő céges ajánlót mondjuk Berzsenyi, Csokonai vagy Móricz Zsigmond.

Cégünk igazi drímtím. Szuper összhang a bórd és a szííó között, gördülékeny admin, rugalmas háer, sziporkázó bréjnsztormingok és világos brífing. Nem vagyunk a lóbádzsett megoldások hívei, a szakterületeket autszorszingoljuk és nagy brendekkel foglalkozunk, nóném márkáink nincsenek. Ahhoz, hogy kellőképpen áptudéjtek legyünk, ápgrédelünk minden míting előtt. Kitűnő szörcsendzsinnel működő dotkomos vebszájtunk a toptenben van. Vörldvájd szolgáltatásaink alapja a precíz ekáunt, az ütős gruppoliszi és a júzerfrendli felületek. Sórumjainkban folyamatosan fut az ónerpromó. Faktorált és multikörrenszis bankingtevékenységünket besztpraktisz monitoringgal és kontrolinggal egészítjük ki. Frencsájzrendszerű ritélhálózatunk a méjnsztrímhez tartozik.
A kesfló olajozott, a netvörking expanzív, konzálting partnereink elégedettek. A tímbilding alapja az állandó fídbek és riporting, a prájveszi messzemenő figyelembevételével. Az imidzs, a nóhau napról napra gazdagodik, a ritörn garantált. Ópenmájndid szeniormenedzsereink meghatározott ródmep alapján dolgoznak. Ráadásul ezt a hájlájfot családi bekgraund nélkül értük el.
Egyetlen problémánk van, amit '56-ban az államokba disszidált, Michiganban élő Misi barátunk egy mondása fejez ki: „Beszélni mádzsár kicsit.” Tompage