Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

2015 körül zárulhat össze az M0-s körgyűrű. Félúton járnak az építők a még hiányzó szakasz kivitelezésében. A keleti szelvény után megépítik a Megyeri hidat, majd következik az Észak-Budára befelé haladó 10-es és 11-es út összekötése, amelynek munkálatai 2011 körül kezdődhetnek meg, és vár-hatóan 2015-ig tartanak.

25 millió euróért vált csapatot Frank Ribéry francia válogatott játékos. A Olympique Marseille játékosa ezután a Bayern Münchennél játszik majd. Az öszszeg további 4 millió euróval egészül majd ki, ha a Bayern München bejut a Bajnokok Ligájába a következő szezonban.
100 millió forintos hiányt fedezett fel az adóhatóság a 2004/05-ös időszakot vizsgálva az MLSZ gazdálkodásában. Az említett időszakban Berzi Sándor volt a szövetség főtitkára, ezért felelősségét külön vizsgálják.

7 milliárd dollár kártérítést követel a nigériai kormány a Pfizer gyógyszergyártó cégtől. Az afrikai kormány azzal vádolja az amerikai céget, hogy 1996-ban egy humanitáriusnak feltüntetett akció során engedély nélkül tesztelt olyan készítményt, mely számos gyermek halálát okozta.

100 millió forintot is eléri hazánkban az az összeg, amelyet egy teniszkarrierbe bele kell fektetni a kezdőtől a profi szint eléréséig, derül ki Szávay Ágnes eddigi pályaképéből.

1204 milliárd dollárra nőttek a hadikiadások világszerte. A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) adatai szerint ez az elmúlt tíz év során 37 százalékos növekedést jelent. Az Egyesült Államok 528,7 milliárd dolláros katonai büdzséjével valamennyi országot messze megelőzve, 46 százalékkal járul hozzá a világ katonai kiadásaihoz. Őt követi Nagy-Britannia, Franciaország, Kína és Japán, egyenként mintegy 4-5 százalékos részesedéssel.