Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Síház romáknak

A Heves megyei önkormányzat és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) támogatása ellenére az állami vagyonkezelő máig nem adta a Parádi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kezelésébe az UTE egykori kékestetői síházát. A kisebbségi önkormányzat elnöke szerint „a romák nemkívánatosak Kékestetőn”.

Tomcat bombái

Robbanószer előállításához szükséges eszközöket találtak a rendőrök egy lakásban, ezért az ott tartózkodó három férfit őrizetbe vették. A letartóztatottak egyike a Tomcat néven elhíresült jobboldali aktivista, akinek a lakásán emberi csontokat is találtak.

Liberális érdek

Kormányzati kabinetet állított fel az SZDSZ, hogy a koalíción belül jobban tudjanak érvényesülni a liberális elvek és programok. A Kóka János irányításával, Horn Gábor koordinálásával működő kabinet a kormányüléseket megelőzően fogja egyeztetni tagjai véleményét.

Eu-milliárdok

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos és Danuta Hübner az unió részéről aláírták az Új Magyarország Fejlesztési Tervet, amely a következő hét évre meghatározza, milyen területekre mennyi uniós pénzt fordíthat Magyarország a rendelkezésre álló mintegy 8 ezer milliárd forintból.

Csoda helyett szálló

A budai Molnár János-barlangban feltárt új, geológiai kincsekben gazdag, mintegy 4700 méter hosszúságú járatok „páratlan természeti csodának számítanak”, ám az illetékes szakemberek szerint egyelőre egy gyógyszálló építése miatt nem kapnak engedélyt a megnyitásukra.

Gergényi elköszön

„Magukat megnevezni nem kívánó közigazgatási vezetőktől” származott az a keddi hír, miszerint Gergényi Péter július 1-jével távozik posztjáról. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter egyelőre nem tárgyalt a fővárosi rendőrfőkapitánnyal a lemondásról.